tisdag 24 juli 2018

Kommande böcker augusti 2018

Ordningen är återställd. Skulle man kunna säga. En nästan outsinlig flod av nya, intressanta böcker. Senast det var så här många var faktiskt för precis ett år sedan. Faktum är att det egentligen var ännu fler, men jag blev så trött mot slutet att jag inte orkade ta med alla.

Dödskyssen av Roberto Saviano
Genre: Drama
Serie: Camorrans barn (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-08-08
Förlag: Brombergs

Från Bokus
Barnen i Paranza-gänget har tagit makten och kontrollerar nu langartorgen i Forcella. Men för att kunna störta de äldre familjerna i Camorran måste de samarbeta med andra gäng. Men det är svårt att hålla ihop när alla har sin egen agenda och när vem som helst, när som helst, kan visa sig vara en fiende. I en värld av förräderi, hämnd, våld och utpressning skördas allt fler offer. Kommer ett nytt krig bryta ut i Neapels undre värld?

Jag har bara sett första säsongen av TV-serien Gomorra, men den var helt fantastisk och jag har blivit väldigt nyfiken på Savianos böcker.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Mittvatten av Arne Dahl
Genre: Kriminalroman
Serie: Berger och Blom (3)
Antal sidor: 384
Utgivningsdatum: 2018-08-10
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Sam Berger är misstänkt för ett mord han inte har begått, och partnern Molly Blom ligger i koma. Han flyr till skärgården och väntar på direktiv från Säpos högste chef. Ett terrordåd hotar Stockholm och en jagad mördare - som nu har kidnappat en flicka - kan gå fri. Är Berger lösningen eller en del av problemet?

Kanske dags att börja läsa den här serien snart. Det var längesedan jag läste något av Arne Dahl.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Söta, röda sommardrömmar av Christoffer Holst
Genre: Romance
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-08-17
Förlag: Lovereads

Från Bokus
Cilla Storm har just blivit dumpad av sin pojkvän. Hennes karriär som skvallerjournalist går inte riktigt som hon tänkt sig och sparkapitalet räcker inte längre till det där drömmiga sommarhuset i skärgården. Efter uppbrottet har hon bara råd med en kolonilott på Bullholmen - en turisttät liten ö i Stockholms prunkande skärgård. Trots att hon helt saknar gröna fingrar bestämmer hon sig för att slå till.

Men när en ung kvinna hittas död på ön på midsommardagens morgon tar Cillas liv en helt ny vändning. Cilla visar sig ha varit den sista som såg kvinnan i livet och hon blir snabbt indragen i utredningen - som leds av den mycket stiliga polisen Adam.

Den smått neurotiska och Chardonnay-pimplande Cilla och den strikta, välklädda Adam är så olika som två människor kan vara – ändå dras de till varandra. Men så sker plötsligt ännu ett mord som ställer allt på ända.


En ny av Christoffer Holst är ett måste. Detta ska vara något så ovanligt som en romantisk feelgood-deckare.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Farlig flyktväg av Arnaldur Indriðason
Genre: Kriminalroman
Serie: Flovent och Thorson (2)
Antal sidor: 340
Utgivningsdatum: 2018-08-20
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Det är våren 1943 och andra världskriget når sin kulmen. I nordligaste Finland vid Barents hav i Petsamoregionen väntar en isländsk ung kvinna på att hennes fästman ska dyka upp från Köpenhamn. Slaget om Nordkalotten har ännu inte inletts men läget norr om polcirkeln blir alltmer spänt mellan tyskar och ryssar.

Det unga parets plan är att fartyget Esjan ska föra dem långt bort från kriget hem till Island. Men fästmannen kommer inte så kvinnan tvingas resa iväg på egen hand. När hon stiger i land på Island begriper hon att även Reykjavik har drabbats av kriget. Amerikanska soldater syns överallt.

Ett lik spolas upp på stranden vid Nautholsvik och en ung man har blivit misshandlad av amerikanska soldater på en bar. En annan kvinna som gärna umgås med amerikanerna har försvunnit spårlöst. Flovent och Thorson får ett nytt uppdrag när ska de utreda om det finns några samband mellan de olika dödsfallen trots att det på ytan ser ut som helt olika händelser.

De båda polisernas skarpsinne testas till det yttersta.


Jag har inte börjat läsa hans nya serie än, men det kommer väl...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Ett oväntat besök av Åsa Hellberg
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 351
Utgivningsdatum: 2018-08-22
Förlag: Forum

Från Bokus
Nikki trivs med livet hemma på hästgården Gyllentofta och skulle inte byta ut det mot någonting. Där har hon sitt stora hus, skogen, sjöarna, åkrarna och de älskade hästarna. I grannbyn bor hennes bästa vän, prästen Annie, som med jämna mellanrum lämnar sin församling och kommer till gården tillsammans med hunden Winston. Mer än så behöver inte Nikki för att vara tillfreds.

Hon lekte av sig när hon var ung och gjorde allt som unga kvinnor ska göra då. Nu vill hon bara förvalta familjens egendom. Hon uppskattar det hårda arbetet i stallet och de långsamma galopperna längs med bäcken. Att middagen oftast äts i ensamhet är inget problem. Hon är ändå så trött när hon ätit klart att det enda som återstår är att stupa i säng.

Men så dör hennes gamla pappa, han som lämnat gården för solen på Mallorca, och allt vänds upp och ner. Det som skulle bli ett okomplicerat arvskifte mellan en far och hans enda barn blir istället en bitter tvist mellan Nikki och familjemedlemmar hon inte ens visste fanns. Plötsligt är det vanligtvis så ensliga Gyllentofta fyllt av människor som vill ha en del av kakan. Hästgården, huset på Mallorca och sommarstället på västkusten.

Mitt i allt detta blir hon våldsamt förälskad. Det är en omöjlig och komplicerad relation och till sist måste hon välja. Kärleken eller gården. Hon kan inte få både och.


En bok om Sonja har jag läst, men jag har de andra två redo i hyllan. Nu kommer det tydligen något nytt.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Till minne av en villkorslös kärlek av Jonas Gardell
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 551
Utgivningsdatum: 2018-08-24
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Till formen en släktkrönika om den bortglömde författaren Jonas Gardell och hans familj. En familj som nog är bra på många sätt, men den tror inte på svaghet. Och kring sina hemligheter och icke önskvärda sanningar bygger man legender.

Men främst är Till minne av en villkorslös kärlek ett oemotståndligt kvinnoporträtt av Jonas Gardells mor, Ingegärd Rasmussen. Den excentriska frikyrkodottern, född i mitten av 1920-talet och kringskuren av sin tids alla begränsningar för kvinnor, som går till storms mot hela världen med stridsropet: jag måste vara fri!

Ingegärd lierar sig med Bertil, en framtidsman i 1900-tals Sverige, ett land i snabb förändring. Två drömmare som ska erövra världen.

När yngste sonen Jonas föds är Ingegärd nära att dö. Men när hon ligger med spädbarnet på sitt bröst och ser in i den nyföddes ögon förstår hon att för den här hjälplösa krakens skull måste hon fortsätta leva. Där och då bildar modern och sonen ett förbund som de aldrig ska bryta.


Jag ligger lite efter i min Gardell-läsning, men denna är nog ett måste.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Ett frågetecken är ett halvt hjärta av Sofia Lundberg
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 359
Utgivningsdatum: 2018-08-29
Förlag: Forum

Från Bokus
Elin Boals lever det perfekta livet. Hon är framgångsrik fotograf i New York, hon är sedan länge gift med Sam och tillsammans har de sjuttonåriga dottern Alice. Men någonting har alltid saknats.

En dag får Elin ett brev från barndomsvännen Fredrik, han som en gång var hennes livlina under den fattiga uppväxten på Gotland. En röst från den barndom hon har gjort allt för att förtränga och som ingen annan känner till, inte ens hennes närmaste. Med det oväntade livstecknet kommer minnena och tankarna tillbaka. Det fjärmar henne allt mer från familjen och fyller henne med skam över det hon en gång gjorde, det som fick henne att fly och aldrig mer återvända.

Till sist förstår Elin att hon måste möta sitt förflutna för att kunna bli hel, för att rädda den familj hon har idag. Hon ger sig ut på en resa till en annan kontinent, men också till en annan tid och ett annat liv.


Köpte precis hennes förra bok, som jag hört så mycket om.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Lite krasslig, bara av Stephen King
Genre: Skräck
Serie: -
Antal sidor: 34
Utgivningsdatum: 2018-08-17
Förlag: Novellix

Från Bokus
Om ditt undermedvetna försöker säga någonting till dig skulle du förstå det? Eller snarare: Om ditt medvetna jag försöker tvinga dig ur en illusion, skulle du låta det hända trots att det innebar total katastrof? I den fenomenalt uppbyggda och ytterst obehagliga Lite krasslig, bara sugs vi in i Stephen Kings bisarra värld, där allt kan hända. Eller har det kanske redan hänt?

Behöver jag säga något om denna?

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Nattrodd av John Ajvide Lindqvist
Genre: Skräck
Serie: -
Antal sidor: 40
Utgivningsdatum: 2018-08-17
Förlag: Novellix

Från Bokus
Ekan. Den fördömda ekan. Den har hittat mig. I över sjuttio år har de två vännerna känt varandra.

I över femtio år har de varje sommar campat på samma ö. I över sextio år har de delat en mörk hemlighet som mitt i skärgårdsidyllen plötsligt gör sig påmind och hotar att ta livet av dem båda.


Eller denna?

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Museion av Hans Olsson
Genre: Science fiction
Serie: -
Antal sidor: 256
Utgivningsdatum: 2018-08-27
Förlag: Zakuli förlag

Från Bokus
Programmerarna John och Mikagi har fått i uppdrag att utveckla en AI för informationsinhämtning. De har utvecklat något som överträffar all befintlig teknologi och dess kunskapstörst verkar omättlig. De kallar den för Museion efter lärosätet i Alexandria. Men säkerhetschefen Telomaril har oväntade planer för deras arbete.

IT-arkeologen Erik råkar på ett märkligt fynd som snart leder honom in i en härva med militära hemligheter. Det är farligt att snoka där man inte hör hemma och snart inser Erik att han befinner sig i en svårare situation än han kunnat förutse.

Antikvariehandlaren Rut får en mystisk förfrågan angående en märklig bok. Nyfiken börjar hon söka efter boken, och mysteriet tätnar då hon försöker få kontakt med ett okänt förlag som kanske har boken i sin ägo.

Deras öden är på väg att flätas samman på ett överraskande sätt.


Denna har jag faktiskt redan och den ska läsas i augusti.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Vajlett och Rut av Karin Alfredsson
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-08-28
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Det är sant. Vajlett tror inte på aga. Hon tror inte heller på att följa bibelorden lika slaviskt som barnen i Granträskåsen är vana vid. Hon vet att det finns föräldrar som tycker att ungarnas nya skolfröken är alltför slapphänt och inte gudfruktig nog. Men hon står på sig, vänjer sig nog vid hur sladdret går. Hon är inte den enda det pratas om.

Nej, bytelegrafen går även om andra. Till exempel om den nya postfröken och hennes hår. Rut är den enda kvinnan i byn som är kortklippt, kanske för att hon inte är rädd för Guds straff. När Vajlett hör vad barnens mödrar sagt om postfröken är hon tacksam att hon stått emot frestelsen att själv ta fram saxen.

Ändå har de inte hört allt. Ingen mer än Vajlett och Rut har en aning om känslorna som växer så starkt mellan dem, Gud förbjude...


Så skönt att se att Karin Alfredsson börjar producera igen.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.En dag ska jag lämna allt det här av Katarina Bivald
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-08-29
Förlag: Forum

Från Bokus
Trettiotreåriga Henny Broek står chockad vid vägkanten och ser ner på sin egen orörliga kropp. För en halvtimme sen var hon himlastormande lycklig. Nu är hon …död?

På begravningen träffas hennes älskade ungdomsvänner som en gång arbetade tillsammans på det nedgångna motellet i Pine Creek. Men det enda som verkar förena dem idag är att de verkar fast beslutna att fortsätta vara ensamma och miserabla. Henny inser att hon nu har en livsviktig uppgift – hon ska göra sina vänner lyckliga, och hon är fast besluten om att inte låta det faktum att hon är död hindra henne.

Gradvis får hon vännerna att vakna upp ur sorgen, och motellet får nytt liv när det fylls av nya gäster med skiftande bakgrund. Men alla invånare i Pine Creek är inte lika förtjusta som Henny, och spänningarna mellan motellet och staden växer. Hur mycket är vännerna beredda att riskera för sin sköra gemenskap? Kan man någonsin förändra det som varit? Och kommer Hennys kärlek och kvardröjande närvaro göra dem lyckliga igen, eller får hennes minne dem bara att klamra sig hårdare fast vid sorgen? Det här med lycka visar sig vara betydligt mer komplicerat än Henny tänkt sig...


Jag får kanske ta och läsa hennes förra bok först...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Bön till havet av Khaled Hosseini
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 48
Utgivningsdatum: 2018-08-30
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
På en månbelyst strand vaggar en pappa sin sovande son i väntan på gryningen och en båt som ska komma. Han beättar för sin pojke om sin barndoms långa somrar och minns sin farfars gård i Syrien, hur olivträden prasslade i vinden, hur farmoderns getter bräkte och kastrullerna skramlade. Och han minns den livliga staden Homs med dess myllrande gränder, dess moské och dess stora souk, innan bomberna började regna över himlen och de blev tvugna att fly.

När solen går upp ska de och andra på stranden samla ihop sina tillhörigheter och ge sig ut på en farlig sjöresa på jakt efter ett nytt hem.


En ny Hosseini är ett måste. Även om det bara är en novell.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Swedish Love - filmhelgen av Johan Theorin
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 224
Utgivningsdatum: 2018-08-31
Förlag: Månpocket

Från Bokus
Efter fem år är filmstjärnan Venus Willendorf tillbaka. När hennes gamle vapendragare Ted Wetter ringer så ställer hon upp till slut. Veteranerna Venus och Ted ska spela in "Herr Arnes penisar" tillsammans med tre unga amatörer i den ensligt belägna villa som Ted har hyrt för helgen. Det är årets sista porrfilmning, sent i december och borde vara ett enkelt jobb.

Många gamla favoriter verkar släppa nytt igen.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Den andra kvinnan av Greer Hendricks & Sarah Pekkanen
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 352
Utgivningsdatum: 2018-08-03
Förlag: Modernista

Från Bokus
Hon är inte den du tror. Vanessa Thompson har blivit lämnad för en yngre kvinna av sin exmake Richard. Han är nu förlovad med Nellie, och Vanessa är svartsjuk och besatt av sin ersättare. Och av tanken på att till varje pris stoppa deras giftermål. I alla fall är det så det verkar. Den andra kvinnan är en isande thriller som skildrar de komplexa hemligheterna i vad som på ytan varit ett avundsvärt äktenskap och hur farligt det kan vara att ignorera sanningen i kärlekens namn.

De här låter så löjligt spännande.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Huset på Cap Corse av Emma Piazza
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 271
Utgivningsdatum: 2018-08-08
Förlag: Forum

Från Bokus
När Teresa ärver ett hus på sin barndomsö Korsika återvänder hon dit för första gången på länge. Hon är konstnär och ser en chans till ett mer stabilt liv för barnet hon väntar. Men hon tas inte emot med öppna armar av släkten. Tvärtom hamnar hon mitt i en kokande gryta av konflikter, svek och familjehemligheter.

Alla verkar känna Teresa, men själv känner hon ingen. I den kusliga stämningen framgår det att hon levt i en lögn och att ingen går att lita på. Likt ett antikt drama är släkthistorien fylld av förbjuden kärlek, arvstvister och blodig hämnd. Frågan är hur hon ska ta sig levande från ön."Huset på Cap Corse" är ett förtätat och spännande relationsdrama i Hitchcocks anda. Om en ung kvinna som söker sanningen om sin egen historia.


Jag behöver mer italienskt i hyllan.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Crimson Lake av Candice Fox
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-08-08
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
Sex minuter det var allt som behövdes för att ödelägga polisen Ted Conkaffeys liv. Åtalad, men inte dömd, för våldtäkt och misshandel av en 13-årig flicka lämnar han stadslivet och försöker leva undanskymt i närheten av krokodilträsken vid Crimson Lake. Människorna i byn inser dock snart vem han är, och de är beredda att gå långt för att jaga bort honom. Amanda Pharrell vet hur det är att vara samhällets fiende. Efter att ha avtjänat ett långt fängelsestraff för mord på en gymnasiekompis har hon nu startat en privat detektivbyrå i området. När hon tar sig an fallet med den försvunne författaren Jake Scully inser hon att hon behöver hjälp av den ende i stan som förmodligen är mer hatad än hon själv; Ted Conkaffey.

Låter precis som något för mig.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Två sorters sanning av Michael Connelly
Genre: Kriminalroman
Serie: Harry Bosch (22)
Antal sidor: 383
Utgivningsdatum: 2018-08-09
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Harry Bosch arbetar deltid som volontärpolis i San Fernando där han utreder gamla olösta fall. En dag blir han kallad till ett apotek de två ägarna, far och son, har blivit mördade. Utredningen leder Harry och hans kolleger in i den smutsiga miljardindustri som missbruket av receptbelagda läkemedel har skapat. Samtidigt aktualiseras ett gammalt fall från hans tid vid Los Angeles-polisen: en dömd mördare hävdar att Bosch för många år sedan satte dit honom på falska grunder, och det verkar finnas indicier som stöder anklagelserna.

Bosch försöker både lösa mordet och rentvå sitt namn, och inser att det finns två sorters sanning: den ena gör en fri, den andra begraver en i mörkret.


Jag vet inte om jag egentligen är sugen på den här serien. Har ju bara läst första delen...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Harris tweed av Peter May
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 336
Utgivningsdatum: 2018-08-10
Förlag: Modernista

Från Bokus
Niamh & Ruairidh Macfarlane har varit ett par i över tio år och äger tillsammans det exklusiva väveriföretaget Ranish Tweed. På en affärsresa till Paris, där de ska marknadsföra sina tyger, upptäcker Niamh först att Ruairidh har en affär, och blir sedan vittne till hur han och hans älskarinna dödas av en bilbomb. Förtvivlad återvänder Niamh till Yttre Hebriderna och till den avlägsna klipptopp som varit deras gemensamma hem. Hon ser tillbaka på sitt liv med Ruairidh och försöker desperat komma på vem som skulle kunna ha velat se honom död. Den franska polisen, som till en början misstänkt terrorism, har nu skickat kriminalaren Sylvie Braque efter sin huvudmisstänkta: Niamh själv. De båda kvinnorna dras under utredningen allt närmare varandra och mot en dödlig, hänsynslös fiende.

Månadens mest efterlängtade bok. Peter May är nu mer ett säkert kort.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Solitairen av Anna Lihammer & Ted Hesselbom
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2018-08-13
Förlag: Historiska Media

Från Bokus
En fasansfull upptäckt görs i Riksarkivets samlingar när en människoskalle faller ur en hattstock. Doktoranden Sanja pressas att hålla tyst om saken men nyfikenheten driver henne att sätta allt på spel för att ta reda på berättelsen bakom det otäcka fyndet. Tillsammans med sin bror Ando följer Sanja ledtrådarna bakåt i tiden. Allt leder till året 1939. En historia om kärlek, makt, svartsjuka och drömmen om ett bättre liv rullas upp. Fyra unga kvinnors sökande efter lyckan blir en krokig väg mot ondska, svek och en lek med döden.

Jodå, det här låter också intressant.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Tiggarens hand av Olle Lönneus
Genre: Kriminalroman
Serie: Jonny Lilja (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-08-14
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Orden ekar i huvudet. Han gjorde det, han kastade bensinbomben. Men han känner sig varken befriad eller stolt. Och någon är efter honom nu, han vet det.

Sensommaren är het och var och varannan natt har det bränts bilar i Malmö. I natt var det någon som dog, blev ihjälbränd. Jonny Lilja och Eva Ström har en fruktlös uppgift framför sig: att få folk i Rosengård att prata. Ingen vågar tjalla för snuten.

När fler personer mördas runt om i Malmö blir polisen alltmer pressad. Med hjälp av sina kontakter i den undre världen lyckas Jonny snart skönja ett mönster bortom gängskjutningar och knarkkriminalitet. Det är med livet som insats som Jonny försöker utkristallisera sanningen - och nu är plötsligt hans liv mer värt än på mycket, mycket länge.


Jag har inte läst första delen än, men böcker som utspelar sig i Malmö är alltid intressanta.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Sovande jättar av Sylvain Neuvel
Genre: Science fiction
Serie: Themisfilerna (1)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-08-15
Förlag: Brombergs

Från Bokus
Deadwood, South Daktota. Den lilla flickan Rose cyklar i kvarteren nära sitt hem när marken plötsligt försvinner under henne. Hon vaknar upp på botten av en djup grop. Väggarna runt henne glöder av mystiska inristningar. Räddningspersonalen som kikar ner i hålet möts av en chockerande syn: en liten flicka i en gigantisk hand av metall.

Sjutton år senare är mysteriet med det bisarra metallföremålet ännu inte löst. Forskarnas teorier och militärens undersökningar har inte kunnat förklara det märkliga. Men vissa slutar aldrig att söka efter svar.

Rose är nu en välutbildad fysiker och leder ett topphemligt team som försöker lösa gåtan med handen. De övervakas och intervjuas under arbetet av en anonym förhörsledare. Men samtidigt som forskningsteamet successivt närmar sig sanningen hopar sig frågorna: Ska handen användas för fredliga syften eller är det ett massförstörelsevapen? Finns det fler delar? Och vilka var egentligen här före oss?


Men hallå! Det här alltså, det låter som att det kan vara ritkigt bra.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Vittne av Caroline Mitchell
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2018-08-16
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Det har gått tio år sedan Rebeccas dåvarande man, Solomon, fick sitt fängelsestraff dömd för mord på grund av hennes vittnesmål. Det har varit tillräckligt lång tid för mardrömmarna att upphöra, nerverna att lugna sig och för Rebecca att bygga upp ett nytt liv med man och barn, och lämna det förflutna bakom sig för gott.

Men en dag ringer det från en okänd telefon i Rebeccas sovrum. Det är Solomon som har placerat den där, han är frisläppt och har ett enkelt meddelande till henne: Lika många år som han har suttit inne, lika många brott ska Rebecca bevittna. Och hon ska själv välja ut offren. Om hon inte svarar kommer hon att skadas, går hon till polisen kommer hon att dö. Och hon har endast sextio sekunder på sig.


Låter kanske som något man läst/sett förut, men det är ju ett spännande tema.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Jag ljuger ibland av Alice Feeney
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2018-08-20
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Amber Reynolds ligger i koma. Hon har inget minne av hur hon hamnade på sjukhus, men hon vet att det inte var någon olycka. Livrädd, och fångad i sin egen kropp, försöker hon pussla ihop minnena av vad som hände veckan innan.

Amber har insett att hon har en make som inte längre älskar henne, en syster som döljer en mörk hemlighet och ett ex som inte kan släppa taget. Någon av dem ljuger, men kan Amber lista ut vem? Och kan hon tvinga sig själv att vakna upp innan det är försent?


Psykologisk thriller och debut. Det räcker.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Profetens vinter av Håkan Östlundh
Genre: Kriminalroman
Serie: Elias & Ylva (1)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-08-27
Förlag: Bokförlaget Polaris

Från Bokus
Döden för dem samman. Elias mister sin far, Ylva mister sin älskare. Allt de vill är att förstå vad som hände, men snart kämpar de för sina liv. Deras motståndare har obegränsade resurser. De har bara varandra.

Jag får kanske läsa de andra jag har av Östlundh innan jag skaffar något nytt...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Höstregn av Lars Wilderäng
Genre: Thriller
Serie: Höstserien (2)
Antal sidor: 438
Utgivningsdatum: 2018-08-30
Förlag: Massolit

Från Bokus
Större delen av Europa är strömlöst och utan fungerande kommunikationer. Ledningsplatser är utslagna och timmarna går utan motreaktioner samtidigt som motståndarens trupper korsar gränserna.

Tiden är knapp och hundratusentals liv står på spel. Livvakten Christian Vindelby hamnar mitt i försöken att upprätta en ny ledning av landet, Johanna är fast i en desperat stridsvagnsduell och Jonas är strandad i kaoset söder om Uppsala tillsammans med barnen, samtidigt som ett enormt ansvar läggs på hans axlar.

I försvarsledningscentret i Moskva har Misjas kamp för överlevnad bara börjat och i USA arbetar dolda krafter för att eskalera situationen ytterligare.

När gamla ledare faller kan man inte längre kontrollera vilka som tar deras plats. En desperat plan formas, men frågan är om alla är beredda att betala priset?


Det låter ju lite dystopiskt det här. Alltid intressant.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Farlig lek av Angela Marsons
Genre: Kriminalroman
Serie: Kim Stone (2)
Antal sidor: 375
Utgivningsdatum: 2018-08-30
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
En tidigare dömd våldtäktsman hittas brutalt knivskuren till döds och kommissarie Kim Stone kallas in för att snabbt lösa fallet. Det som först ser ut att vara en hämnd visar sig vara något långt mer kalkylerat och ondskefullt. Undersökningen tar fart parallellt som arbetet med att avslöja en pedofilring pågår, men Kim inser också att hon är måltavla för en sjuk människas livsfarliga experiment med mänskliga offer. I en kraftmätning mot en livsfarlig psykopat som verkar känna alla hennes svagheter, blir plötsligt vartenda steg Kim tar en potentiell dödsfälla. Och när fler lik dyker upp måste hon gräva djupare än någonsin för att lyckas stoppa dödandet denna gång på det privata planet.

Jag är nästan löjligt nyfiken på den här serien.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Ödets timme av Veronica Roth
Genre: Science fiction
Serie: Dödens märken (2)
Antal sidor: 528
Utgivningsdatum: 2018-08-08
Förlag: Modernista

Från Bokus
Cyra och Akos måste fullfölja sina öden. En gång fördes de samman, nu måste de skiljas åt. Akos är förälskad i Cyra och kommer att dö i tjänst hos hennes familj. När Cyras pappa, den själlöse tyrannen Lazmet Noavek, gör anspråk på Shotets tron tycks slutet närmare än någonsin för Akos. Och när Lazmet startar ett barbariskt krig är både Cyra och Akos beredda att göra vad som helst för att stoppa honom. Cyra kan tvingas mörda den man som sägs vara men kanske inte är hennes pappa. Akos kan tvingas ta sitt eget liv. Båda kommer att upptäcka att ödet styr dem i en oväntad riktning.

Ojdå. Andra delen. Jag har inte läst första än.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Neverworld av Marisha Pessl
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-08-30
Förlag: Modernista

Från Bokus
Beatrice Hartley har inga planer för sommaren förutom den hemliga återföreningen med hennes fem tidigare bästa vänner. En gång i tiden, på Darrow-Harker School, var de det tuffaste gänget i staden - de vackra, de hippa, de som andra ville vara. Men när Jim, som var gruppens kreativa geni, dog förändrades allt.

Ett år efter examen återvänder Beatrice till Wincroft, den herrgård vid kusten där vännerna tillbringat så många nätter och delat så många tankar tillsammans hemligheter, förälskelser och planer i hopp om att få svar på den fråga som värker i henne: Vad visste egentligen hennes vänner om Jims död?

Kvällen fylls av haltande skämt och obekväm tystnad, och svaret på frågan tycks avlägset. De en gång så nära vännerna är förändrade splittrade och osäkra. Det är för sent. Men när natten går mot morgon rasar åskan, och en mystisk man knackar på dörren. En man som berättar något som inte borde vara möjligt.


Pessl har jag ju hört mycket om, men har ännu inte läst något av henne.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

14 kommentarer:

 1. Sovande jätter, Nerverworld och den av King vill jag läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många favoriter släpper nytt, verkar det, bland annat King. Och Sovande jätte låter hur intressant som helst.

   Radera
 2. Ja oj, där fanns det en och annan man längtar efter 🤤

  SvaraRadera
 3. Jösses vad böcker! Och flera som jag missade och några som jag valde bort. Hade jag tänkt på att det var Christoffer Holst som skrivit Söta, röda sommardrömmar hade jag inte valt bort den (jag var rädd för att den var för söt och sliskig). Museion och Johan Theorins nya verkar intressanta (de missade jag helt).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Christoffer Holst har ju blivit lite av en favorit och jag blir ju lite nyfiken på något som kallas en romantisk feelgood-deckare. Theorin var det ju längesedan man läste något nytt av så det blir intressant. Museion är jag väldigt nyfiken på, den ser jag fram emot att läsa.

   Radera
 4. Härligt att Johan Theorin äntligen kommer med nytt. Ser att den redan finns att lyssna på så den hamnar i min bokhylla. ;) Och Peter May förstås. Och Indridason, blev inte såld på första delen men kommer att fortsätta läsa och hoppas serien tar sig. Ja det finns hur många som helst där som en vill läsa. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju inte läst Arnaldur Indriðasons förra bok än, men jag har förstått det som att många tyckte som du. Theorins nya måste jag bara ha, det var ju jättelängesedan han släppte något. Och Peter May ja, ett självklart måste :)

   Radera
 5. Jösses hur ska man kunna läsa allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet faktiskt inte, vi får nog läsa dygnet runt :)

   Radera
 6. Oj. oj vad många som fångar mitt intresse och som jag vill läsa. Sovande jättar är den första boken i en trilogi och jag har hört så mycket bra om den av dem som har läst den engelska verisionen så den med många fler vill jag verkligen läsa. Alla nästan...hihi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade inte hört talas om Sovande jättar innan den dök upp när jag letade boksläpp, men jag blev nästan exalterad :)

   Radera
 7. Såg nu att den nya boken av Peter May kommer redan i augusti! Den är en av de böcker jag bara måste läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att den ramlar in här och om den gör det så kommer den definitivt att få gå före i läskön :)

   Radera