fredag 8 mars 2019

Åh så mycket nytt!

Ingen som läser detta har väl missat att bokälskarnas nationaldag var förra veckan. Jag är inte människa att motstå billiga böcker så det blev en del nytt och så råkade jag visst vinna en tävling också...

Först blev det ju så klart ett besök på stans Akademibokhandeln. Köp fyra betala för tre är ett på tok för bra erbjudande för att jag ska kunna tacka nej. De här fyra hade jag planerat att köpa: Den svavelgula himlen av Kjell Westö, Till minne av en villkorslös kärlek av Jonas Gardell, Trasdockan av Daniel Cole, Blybröllop av Sara Paborn. Alla har jag varit sugen på länge.

Never let me go av Kazuo Ishiguro och Tio över ett av Ann-Helén Laestadius kan man nog kalla spontanköp, men jag har varit nyfiken på dem länge. Ishiguros bok har jag faktiskt sett som film och den var riktigt bra.

Viskande skuggor av Jan-Philipp Sendker och Strandcaféet av Lucy Diamond väljer jag att se som att jag fick gratis då. Sendker har ju somliga bokbloggare pushat för i evigheter så...

Förhandsbeställningen på cdon bestod av dessa fyra: Mörk jord av Ann Cleeves, Viskaren av Karin Fossum, En ljusets lek av Louise Penny och Ondskans innersta väsen av Luca D'Andrea. De tre första ingår i serier som jag följer, den sista ville jag egentligen läsa förra året på semestern i Italien, men så blev det inte. Nu får jag väl spara den tills nästa resa.

Det blev en (eller två, faktiskt) förhandsbeställning på bokus också; Nordiska myter av Neil Gaiman, Visselblåsaren av John Grisham, Höstdåd av Anders de la Motte, Koka björn av Mikael Niemi och De mörkermärkta av Mattias Leivinger & Johannes Pinter. Alla lockar riktigt mycket.

Några dagar innan bokrean startade blev jag uppmärksammad på att jag hade missat två böcker på bokus. Då var jag ju tvungen att lägga ännu en förhandsbeställning på dem och för att få fri frakt behövde jag köpa mer... Hemsökelsen på Hill House av Shirley Jackson, Skendöda av Louise Boije af Gennäs, Vi har alltid bott på slottet av Shirley Jackson och Blodlokan av Louise Boije af Gennäs. Shirley Jacksons böcker har jag velat ha i evigheter och den där Motståndstrilogin har jag hört så mycket bra om att de två första delarna helt enkelt fick hänga på.

En morgon innan jag skulle till jobbet så såg jag att @bonniersbokklubbar hade en tävling om tre signerade böcker som alla utspelar sig i Skåne. Jag började skriva en motivering, men tyckte det blev så töntigt att jag suddade ut den. Jag vinner ju ändå aldrig något som innefattar en motivering. Men jag kunde ändå inte låta bli och skrev den där kommentaren som jag hade tänkt från början. Det kostar ju liksom inget. När jag hade varit på jobbet några timmar så såg jag att jag hade vunnit. Det var svårt att hålla tillbaka glädjen 😀 Cold Case: Försvunnen av Tina Frennstedt, Vintereld av Anders de la Motte och Jag släpper dig aldrig av Petra Holst. Den uppmärksamme ser kanske att här finns ännu en bok av Anders de la Motte och nu är den serien komplett så långt som det är publicerad. Det gör mig väldigt glad.

10 kommentarer:

 1. The haunting of Hill House var grym som serie på Netflix, visste inte att den baserades på en bok

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter vad jag har hört så är inte bok och serie speciellt lika, men jag har ju varken läst eller sett. Än :)

   Radera
 2. Svar
  1. Den har jag varit nyfiken på så länge.

   Radera
 3. Åh så många underbara fynd du gjort! Förstår att det kan skapa lite problem när man vill läsa alla ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De gör sig fint i hyllan (om de hade fått plats där) :) Jag vet bara inte hur jag ska bära mig åt för att hinna läsa dem...

   Radera
 4. Wow, jösses! Jag var nära att beställa Kjell Westös bok men såg att den fanns som e-bok på Storytel. Så jag lyckades hålla emot. Men till pappa som fyller år idag köpte jag Coffin Road av Peter May och Det tyska huset av Arnaldur Indridasson. Annars står Koka björn redan och väntar här hemma. Men Cold Case Försvunnen är jag definitivt nyfiken på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svårt det där med att köpa eller inte. Så långt har jag kommit i alla fall :) Har fortfarande inte köpt någon Storytel reader, men jag gissar att jag kommer att göra det och då blir det ju en helt annan sak, allting :)

   Radera