fredag 22 mars 2019

Kommande böcker april 2019

Oj oj oj. Nu är det igång. På riktigt. Så här många intressanta böcker jag inte hitta på väldigt länge. April verkar vara deckarens månad...

Kurragömma av M.J. Arlidge
Genre: Kriminalroman
Serie: Helen Grace (6)
Antal sidor: 377
Utgivningsdatum: 2019-04-01
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Fängelse är ingen plats för en polis och minst av allt för Helen Grace. Hennes tidigare kollegor, som hon stått nära och räddat från många farliga situationer, har vänt henne ryggen. Helen var en av landets främsta utredare men nu sitter hon själv bakom galler tillsammans med en av de mördare hon tidigare fått fast. Helen är anklagad för mord och plågsamt medveten om att hon måste hålla sig vid liv till sin rättegång och där på något vis bevisa sin oskuld. Men när en lemlästad kropp påträffas i cellen bredvid inser hon att hennes dagar antagligen är räknade.

En mördare går lös och Helen måste hitta den skyldige innan hon själv blir nästa offer.


Det här är en serie som ju alla verkar ha läst. Och gillat. Jag har inte börjat på den. Än.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Diktatorn av Robert Harris
Genre: Drama
Serie: Cicero-trilogin (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-04-01
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
Det fanns en tid då Cicero hade inflytande över Julius Caesars liv. Nu har Caesar överhanden, medan Cicero befinner sig i exil. Med kunskap, mod och list lyckas den legendariske talaren återvända till senaten i Rom och dess blodiga politik. Men priset blir högt.

Robert Harris brukar vara bra. Trilogin har jag däremot ingen som helst koll på.


Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Staden av Camilla Sten
Genre: Skräck
Serie: -
Antal sidor: 334
Utgivningsdatum: 2019-04-04
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Det har gått sextio år sedan hela befolkningen i den lilla gruvstaden Silvertjärn försvann. Niohundra människor spårlöst borta. Ingen vet hur det gick till. Var det en olycka, ett massjälvmord eller spelade stadens fanatiska väckelserörelse en roll i försvinnandet?

Alice är en ung dokumentärfilmare som vuxit upp med sin mormors berättelser om Silvertjärn. Nu vill hon en gång för alla ta reda på sanningen. Hon och hennes team ska tillbringa fem dagar i den isolerade och övergivna staden och samla in material till filmen. Men så fort de anländer börjar de höra underliga ljud och se oförklarliga saker. Snart måste de fråga sig om det förflutna verkligen är förflutet, eller om staden kommer att sluka dem också.


En författare som jag är rejält nyfiken på.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Regnmannen av Jonas Karlsson
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 243
Utgivningsdatum: 2019-04-04
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
Ingmar är en pensionerad regissör, änkeman sedan en tid, som lever lite desillusionerat, men nu återfått glädjen i tillvaron på egen hand genom att ägna tiden åt sin frus rosenträdgård. Men sommaren är ovanligt het, det var väldigt länge sedan det regnade och rosorna behöver vatten. På baksidan av huset, gömd bland sly och ogräs, hittar Ingmar en gammal rostig kran som visar sig ha oväntade egenskaper.

Jonas Karlsson. Jag säger bara Jonas Karlsson.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.En bur av guld av Camilla Läckberg
Genre: Thriller
Serie: Fayes hämnd (1)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-04-11
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
På ytan verkar Faye ha allt. En perfekt make, en älskad dotter och en lyxig lägenhet i den finaste delen av Stockholm. Men mörka minnen från uppväxten i Fjällbacka jagar henne och hon känner sig alltmer som en fånge i en gyllene bur.

En gång var hon en stark kvinna med ambitioner, men för Jacks skull har hon gett upp allt. När han sviker henne raseras hela Fayes värld. Plötsligt har hon ingenting alls. Först står hon handfallen, men sedan bestämmer hon sig för att ge igen och börjar planera en gruvlig hämnd.


Nytt av Camilla Läckberg alltså. Och inte en Fjällbacka- historia. Spännande.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Sprickor i jorden av Mariette Lindstein
Genre: Thrillor
Serie: Pilgrimsfalkens väktare (2)
Antal sidor: 498
Utgivningsdatum: 2019-04-17
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Tvillingarna Alex och Dani försöker återhämta sig efter att Dani kidnappades av en elitistisk sekt. De lämnar Sverige och flyttar till ett hus vid havet i Kalifornien, USA. Men det visar sig vara svårt att bygga upp ett nytt liv. Dani har fött en son, men traumat från sektens våld har förändrat henne och gjort henne kallare och svårare att nå. Samtidigt förtränger Alex det hemska som har hänt och lider av flashbacks. Mitt i allt detta finns Carl, Alex chef och älskare, som gör allt för att beskydda dem. Men så en dag dyker en mystisk, karismatisk kvinna upp i deras liv. Hon påstår att hon arbetar med välgörenhetsarbete i en fråga som Carl brinner för. Och även Carl förändras.Garantierna för trygghet försvinner. En ny mardröm börjar. Sekten har nämligen ett nytt mål i sikte: Danis nyfödda son.

Den här är ju ett måste.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Järnänglar av Martin Österdahl
Genre: Thriller
Serie: Max Anger (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-04-17
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
September 2001. En UD-anställd man kastar sig ut genom ett fönster från en kontorsbyggnad i Kairo. Max Anger får i uppdrag att utreda mannens död. När han kartlägger den dödes sista tid upptäcker han mönster som påminner om kalla krigets politiska skandaler och ouppklarade dödsfall.

I jakten på sanningen kommer Max en internationell konspiration på spåren, med förgreningar i näringslivets topp. När han utmanar den vänds allt emot honom och han anklagas för att själv ligga bakom det dödsfall han utreder. Medan han försöker rädda sig själv tickar klockan obönhörligt ner mot en katastrof av oanade proportioner. Den döde mannen i Kairo var bara startskottet.


Första delen har jag inte läst än, men den står i hyllan.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.


Folk med ångest av Fredrik Backman
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-04-25
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Handlar om ett gisslandrama på en lägenhetsvisning. En misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en höggravid kvinna, en självmordsbenägen mångmiljonär och ett kaninhuvud. Till slut ger rånaren upp och släpper alla i gisslan, men när polisen stormar lägenheten är den...tom. I en serie dysfunktionella vittnesförhör efteråt får vi höra allas version av vad som egentligen hände, varpå ett klassiskt pusselmysterium utvecklar sig kring frågorna: Hur lyckades rånaren fly? Varför är alla så arga? Och vad är det egentligen för FEL på folk nuförtiden?

Äntligen!

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Dockleken av Caroline Engvall
Genre: Kriminalroman
Serie: Ulrika Stenhammar & Lovisa Ling (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-04-25
Förlag: Southside Stories

Från Bokus
När relationsexperten Amelia Ekdahl, känd från en kommersiell tevekanal, parkerar bilen på villauppfarten i Stockholmsförorten Gamla Enskede hinner hon bara ana vad som hänger i äppelträdet innan ett vasst föremål träffar henne i magtrakten. Hennes sista stund i livet betraktas av en porslinsdocka med långa, mörka ögonfransar, rosiga kinder och klarblå ögon.

Samtidigt som läkarna på Södersjukhuset förgäves kämpar för att rädda tevekändisens liv, vaknar kriminalkommissarie Ulrika Stenhammar och journalisten Lovisa Ling upp tillsammans. Någonting är inte som det ska i deras relation och så småningom uppdagas en bitter sanning om Ulrika.

Ännu än porslinsdocka hittas i samband med ett i högsta grad misstänkt mordfall. Finns det ett samband mellan offren? Ulrika slukas av utredningen samtidigt som Lovisa tar väl (alltför väl?) hand om en praktikant på redaktionen.

När sanningen går upp för polisen ser det ut att vara för sent: mördaren har redan slagit sina klor i en nära medarbetare och är på väg att fullborda sitt verk.


Har hört mycket bra om hennes böcker.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Pojken som försvann av Cecilia Sahlström
Genre: Kriminalroman
Serie: Sara Vallén (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-04-02
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Året är 1998 och en tvåårig pojke i försvinner spårlöst från en förskola i Lund. Trots polisens ansträngningar, och till moderns stora förtvivlan, förblir fallet olöst.

Tjugo år senare får kommissarie Sara Vallén vid polisen i Lund in ett tips som tycks vara kopplat till den försvunne pojken. Samtidigt utsätts Saras döttrar Klara och Bella för trakasserier av en grupp unga män med nazistsympatier. Orsaken är att döttrarna startat en studentförening som stöder ensamkommande ungdomar i deras skolarbete. En av dessa ungdomar, Reza, hittas död i Höje å med ett hakkors inristat i pannan. Det inleds en omfattande jakt på mördaren samtidigt som Sara Vallén och kollegan Torsten Venngren följer upp de nya tipsen om den försvunne pojken från 1998.


Egentligen borde jag ju läsa den här serien. Utspelar ju sig i Lund.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Arvet av Yrsa Sigurðardóttir
Genre: Kriminalroman
Serie: Freya (1)
Antal sidor: 480
Utgivningsdatum: 2019-04-03
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
En kvinna hittas mördad i sitt hem i Reykjavik, och enda vittnet är en liten flicka som polisen hittar gömd i rummet där mordet skedde. Hon är så chockad av händelsen att hon har slutat tala. Kriminalpolisen Huldar står handfallen inför flickans tystnad. Han vänder sig till psykologen Freyja som har stor erfarenhet av att arbeta med traumatiserade barn. Freyja är skeptisk till polisen i allmänhet, och Huldar i synnerhet. Men hon är fast besluten att skydda flickan. Det kan bli svårare än någon av dem först anar. Mördaren lämnar kryptiska ledtrådar till dem, men klarar de av att tyda dem innan nästa offer skördas?

Hennes förra(?) serie är med i min utmaning Sist på serien? och i boktolvan.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.En underbar död av Emma Ångström
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 224
Utgivningsdatum: 2019-04-05
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Julia lever det perfekta livet tillsammans med sin man Henrik och deras tre barn. Henrik är allt hon någonsin drömt om: stilig, omtänksam och en underbar far.

Men en morgon när Julia vaknar upptäcker hon att Henrik är borta. Hon letar desperat, och vägrar ge upp trots att polisens utredning inte ger något resultat.

Under sitt sökande upptäcker Julia saker hos Henrik som hon inte kände till. Vem är det egentligen hon har varit gift med? Långsamt börjar bilden av en annan Henrik växa fram. Samtidigt som hon inser att både hon och barnen svävar i stor fara.


Har inte läst hennes första bok, men jag har förstått att den är något i hästväg.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus.Samlaren av Fiona Cummins
Genre: Kriminalroman
Serie: Etta Fitzroy (2)
Antal sidor: 432
Utgivningsdatum: 2019-04-05
Förlag: Modernista

Från Bokus
Jakey lyckades komma undan med livet i behåll och flyttade till en ny stad. Att han kunde räddas den gången var ett mirakel. Men hans föräldrar vet att Samlaren fortfarande finns där ute någonstans. Att han väntar, betraktar. Clara den flicka Jakey lämnade efter sig i fångenskap har aldrig slutat drömma om att bli hittad. Hennes mamma är nära att gå under av förtvivlan, men vägrar att ge upp hoppet. Samlaren har å sin sida hittat en lärjunge som nu ska ta över arvet efter hans familj. Men han kan samtidigt inte sluta tänka på pojken som kom undan och på den polis som satte käppar i hjulet för hans drömmar.

Tyckte första delen var helt okej, den gav mersmak.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Förrädaren av Gabriella Ullberg Westin
Genre: Kriminalroman
Serie: Morden i Hudiksvall (5)
Antal sidor: 330
Utgivningsdatum: 2019-04-12
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
På en rastplats utanför Hudiksvall hittas en långtradarchaufför ihjälskjuten. Kriminalinspektör Johan Rokka tilldelas fallet och finner snart kopplingar till Stockholms undre värld den han en gång lämnade bakom sig. Det blir upptakten till ännu en andlöst spännande Morden i Hudiksvall-deckare. Viktor Berger avtjänar ett långt fängelsestraff på Hall. Han har bara ett år kvar till frigivning och sin efterlängtade framtid med flickvännen Sanna. Men på grund av en hållhake tvingas han rymma för att begå ett sista brott ett rån i Stockholm där bytet är värt 100 miljoner. Sanna blir chockad när hon får veta vad som hänt. Vad kunde få Viktor att riskera hela deras framtid? Johan Rokka kämpar med att lösa fallet, samtidigt som han brottas med händelser i sitt förflutna.

Femte delen alltså... ännu en serie som jag inte har börjat läsa än.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Ett krossat hjärta av Geir Tangen
Genre: Kriminalroman
Serie: Haugesundserien (2)
Antal sidor: 427
Utgivningsdatum: 2019-04-15
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
En ung flicka hittas mördad efter en fest i Haugesunds finare villaområden. Polisutredningen leder in i en ungdomsvärld ingen kunnat föreställa sig: en dödlig cocktail av högerextremism, droger och sexuellt experimenterande. Och mitt i alltihop befinner sig Viljars son. För sjuttonårige Alexander Gudmundsson är avståndet mellan himmel och helvete kort och varje steg kan leda ner i avgrunden.

Första delen står i hyllan.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Sista färjan från Ystad av Karin Alfredsson
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-04-16
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Mannen och kvinnan har kört i ilfart genom Sverige. De sladdar upp på färjan i Ystad, sista avgången mot kontinenten. De parkerar sin Mercedes på bildäck och kvinnan går en sväng runt caben. När hon kommer tillbaka har F:et på bilens registreringsskylt blivit ett E. De är redo för Europa.

Samtidigt väntar en fyraårig pojke på sin födelsedagspresent hemma i Hässelby.

En svårt sjuk kvinna i Solna läser ett mejl från en sommarstugemäklare. Hon måste nog sälja sitt älskade torp, ändå.

En professor i Bromma ser fram emot en romantisk hotellhelg med sin älskare.

En lantbrukare i Uppland provar en alldeles för dyr ny kavaj och väntar på sms från en förbjuden kärlek.

I Stockholm steker en polis, ovetande om situationen, pannkakor till sina barnbarn och ser fram emot pensionen. Snart kommer hon att hamna i en brottsutredning som inte liknar något hon tidigare varit med om.


Karin Alfredsson är alltid bra.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Aisha av Jasper Stein
Genre: Kriminalroman
Serie: Axel Steen (4)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-04-16
Förlag: Bokförlaget Polaris

Från Bokus
En man hittas torterad till döds i en takvåning i en Amagers prestigefyllda byggnader. Ställföreträdande polischef Axel Steen sätts på fallet, vilket blir hans första sedan han knappt två år tidigare under en undercoverinsats varit en hårsmån från att förlora livet. Axel Steen är märkt av den händelsen. Han har fått fysiska men, hans lilla dotter är skräckslagen för att hennes pappa ska dö och han har tvingats lämna sitt älskade Nørrebro. Varje dag är dessutom en kamp för att inte återfalla i sitt gamla missbruk. Offret visar sig vara en högt uppsatt säkerhetschef i Maersk, tidigare anställd inom den danskaanti-terroristorganisation och på köpet en veritabel kvinnotjusare.

Axel Steens nyinledda utredning väcker större motstånd än någon utredning tidigare. Vem är det som inte vill att fallet ska utredas? Aisha är en grym Köpenhamnsthriller om en man med en enda önskan: rättvisa till offren. Kosta vad det kosta vill.


Danska deckare brukar ju passa mig.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Gangsterns klagan av Ray Celestin
Genre: Kriminalroman
Serie: City Blues (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-04-16
Förlag: Southside Stories

Från Bokus
New York, 1947. Privatdetektiven Ida Davis har kallats dit av sin gamle vän Michael Talbot för att undersöka en tvivelaktig dom. En ung man har fått skulden för massmord på ett ungkarlshotell i Harlem och hotas därmed av dödsstraff för ett brott han inte har begått. Men när de tränger djupare in i fallet, inser Ida att morden på ungkarlshotellet är delar av ett större mönster mord som begåtts under lång tid och på fler ställen i landet.

Ida passar också på att återuppta bekantskapen med sin gamle vän Louis Armstrong som är i ett uselt skick. Hans storband har gått i konkurs, han spelar för tomma lokaler och anses allmänt som en föredetting tills en agent får en ljus idé som kan vända karriären uppåt igen.

Samtidigt får maffiafixaren Gabriel Leveson ett uppdrag av maffians högste chef. Han ska spåra och hämta hem en större summa kontanter som lämnats i New York av den nyligen avlidne Las Vegas-grundaren Benny Siegel. I jakten på pengarna färdas Gabriel genom stadens undre värld och blottlägger en konspiration som har förgreningar ända upp i samhällets topp. Idas vägar korsar Gabriels och han tvingas konfrontera demoner ur sitt tidigare liv.


Första delen står i hyllan. Eller nja, finns på läsplattan, egentligen.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Dubbelliv av Flynn Berry
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-04-17
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
Claire är en hårt arbetande läkare som lever ett stillsamt liv i London. Hon är också dotter till en av Englands mest ökända misstänkta brottslingar, fast det är hon noga med att dölja.

För nästan trettio år sedan bröt sig någon in i huset där Claire och hennes familj bodde. Barnflickan hittades brutalt mördad och Claires mamma var svårt skadad. Senare hittades Claires pappas bil övergiven med blodfläckar på sätet, men ingen har sett honom sedan dess.

När polisen nu meddelar att hennes pappa har synts till rämnar Claires uppbyggda fasad. Hon vet inte om hon är dotter till en mördare eller till en oskyldig man, men hon är beredd att offra allt för att få reda på sanningen.


Tyckte väldigt mycket om hennes förra bok.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Dolt i vatten av Catherine Steadman
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 352
Utgivningsdatum: 2019-04-26
Förlag: Modernista

Från Bokus
De kunde rimligtvis inte önska att ens något vore annorlunda. Erin är dokumentärfilmare på väg att få sitt karriärsgenombrott. Mark är investeringsrådgivare på en bank, med stora planer. De är passionerat förälskade i varandra, nygifta, på drömsmekmånad i solen på ön Bora Bora i Franska Polynesien. Så förändras allt när de under en scubadykning hittar någonting i vattnet. Varför skulle de yppa hemligheten för någon? Vem skulle kunna ta skada om de höll tyst? Beslutet de tar startar en kedja av händelser, med en katastrofal utgång.

Den här låter ju jättespännande.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Ön av Ragnar Jónasson
Genre: Kriminalroman
Serie: Hulda-trilogin (2)
Antal sidor: 304
Utgivningsdatum: 2019-04-27
Förlag: Modernista

Från Bokus
Utanför Islands södra kust ligger den isolerade ön Elliaey. En plats känd för sin vackra, oförlåtande terräng - och där det är lätt att försvinna...

När en grupp vänner reser till ön för att tillbringa tid tillsammans i en jaktstuga och en av dem aldrig återvänder, hamnar utredningen på Hulda Hermannsdóttirs bord. Hulda befinner sig på toppen av sin karriär och är fast besluten att lösa mysteriet. Kan det finnas en koppling till mordet på en ung kvinna tio år tidigare ute på Västfjordarna? Rör sig en mördare runt landets karga utposter? Hulda påbörjar en resa för att avslöja öns isande hemligheter. Hon måste söka sanningen i det mörka landskapet samtidigt som hon hemsöks av händelser i sitt eget förflutna.


Första delen ligger här och tittar anklagande på mig.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Blott en begravning av Ewa Klingberg
Genre: Feelgood
Serie: Begravningsbyrån Tranan (2)
Antal sidor: 220
Utgivningsdatum: 2019-04-23
Förlag: Historiska Media

Från Bokus
När hösten infinner sig börjar Sandra så smått komma tillrätta med sitt nya liv i Tranås. Tranan får i uppdrag att sköta en stor begravning och Sandra känner att hon kan lägga de ekonomiska bekymren åt sidan och istället fokusera på försäljningen av byrån. Hon ser framför sig hur hon om kvällarna ska krypa upp i fåtöljen med en kopp te och en god bok medan höstvindarna viner utanför knuten.

Men när det visar sig att den avlidne är en välkänd toppolitiker och familjens överhuvud tvingas hon tänka om, särskilt nu när deras skicklige begravningsentreprenör, Christoffer, har lämnat byrån. Samtidigt blir konkurrensen från den nyöppnade begravningsbyrån allt tuffare och trots Tranans goda inkomster räcker pengarna inte till.

När Sandra begår ett misstag som är oförlåtligt i den här branschen ser det riktigt illa ut för byrån. Med all sin kraft måste hon försöka bygga upp företagets renommé på nytt och minimera felstegen i framtiden.


En måste ha-bok.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Inte helt Miss Lyckad av Veronica Linarfve
Genre: Feelgood
Serie: Louise Locke (2)
Antal sidor: 250
Utgivningsdatum: 2019-04-25
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Äntligen verkar lyckan infinna sig i Louises liv! Men säg den lycka som varar längre än en blinkning. När hennes älskade Johan får ett erbjudande om utlandstjänst från Världens Läkare och kollegorna på resemagasinet Away börjar smussla bakom Louises rygg står hon plötsligt inför helt nya utmaningar. Till råga på allt har hennes tio år yngre syster Kajsa, som håller på att utbilda sig till livscoach, bestämt sig för att flytta in i villan i Åkersberga. Louise blir hennes första och högst ofrivilliga klient.

Jag tycker de här böckerna verkar vara något för mig.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Dagarnas karta av Ransom Riggs
Genre: Fantasy
Serie: Miss Peregrine (4)
Antal sidor: 496
Utgivningsdatum: 2019-04-05
Förlag: Rabén & Sjögren

Från Bokus
Jacob Portman är, efter att ha besegrat det monstruösa hotet som nästan förstörde den besynnerliga världen, tillbaka i Florida. Och nu är Miss Peregrine, Emma och deras besynnerliga vänner med, och de gör sitt bästa för att smälta in. Men ingenting blir som de tänkt sig. De upptäcker en underjordisk bunker som har tillhört Abe, Jacobs farfar. Ledtrådar till Abes dubbelliv som en av huvudpersonerna bland de besynnerliga kommer fram, hemligheter som länge varit fördolda. Och Jacob förstår alltmer av sitt farliga arv - sanningar som varit med honom länge, långt innan han trädde in i Miss Peregrines tidsloop.

Läste första delen förra året och den var ju fantastisk bra.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.

10 kommentarer:

 1. Ja jösses. Här var det en del böcker som måste läsas...

  SvaraRadera
 2. Ja, här finns flera/många som jag också vill och skall läsa. Jag kände inte till trilogin av Robert Harris, men har fått hem Diktatorn och ser fram emot att läsa den. Jag tänker hoppa rakt in i trilogin, jag räknar med att det kommer att fungera. Jonas Karlssons bok skall jag också läsa, liksom Camilla Läckbergs och Fredrik Backmans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väldigt nyfiken på Diktatorn, jag brukar gilla Robert Harris. För att inte tala om Jonas Karlsson, Camilla Läckberg och Fredrik Backman :)

   Radera
 3. Karlsson och Alfredssons nya vill jag också läsa! Hade helt missat att Sigurdardottir kommit med nytt. Har läst två av hennes tidigare böcker. En var bra, en alldeles för seg. Ger henne gärna en chans till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju tänkt läsa min första Yrsa Sigurðardóttir i år, hon är med i boktolvan. Hoppas den är bra för jag har några till redo i hyllan :) Jonas Karlsson är alltid intressant och det gäller Karin Alfredsson också.

   Radera
 4. Jösses, du slog mig med hästlängder! Jag hade missat Yrsa Sigurðardóttirs bok som jag annars tagit med. Men med 15 böcker i min lista så fick det räcka! Många är som vanligt samma böcker i våra listor (tio stycken) :). Sen känns det lugnt att välja bort vissa av de obehagligare för att jag vet att jag hittar dem hos dig om jag nu vill kolla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tio samma är ju ganska bra :) Det var så många spännande böcker att jag faktiskt blev lite trött när jag skulle sätta ihop det här inlägget. Det kan nästan inte bli för obehagligt för mig ;)

   Radera
 5. Oj så många spännande nyheter det kommer i april. Vi har inte exakt samma heller, vilket innebär att det finns ännu fler än vad jag hade tänkt på från början... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var så många att jag inte orkade ta med alla jag hittade. Jag kände att om det fanns den minsta tvekan så fick den inte vara med :)

   Radera