torsdag 14 mars 2019

Hett i hyllan #187

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi befinner oss fortfarande i december 2015.
Anders de la Motte har jag läst några böcker av tidigare. Han är vanligt förekommande i min hylla. MemoRandum är första delen i hans andra serie.

Jag gillade verkligen serien om HP Pettersson. I stort sett allt med den. Det var fart och fläkt. Och roligt. MemoRandum-serien vet jag egentligen inte något alls om. Den är inköpt helt på gamla meriter, skulle man kunna säga. Det verkar bara vara två delar i den och jag har även den andra, UltiMatum, som förhoppningsvis inte kommer att dyka upp i Hett i hyllan i framtiden.

Nu när jag tänker på det så är ju Anders de la Motte ett bra val till utmaningen Vi möts igen...

Så här står det på baksidan:
David Sarac är informatörshanterare vid Stockholmspolisen. Hans jobb är att rekrytera och sköta topphemliga källor. Manipulation, mutor och hot – så länge han levererar resultat ställer ingen några frågor. Men efter en våldsam bilolycka förlorar han minnet. Tappar kontrollen över sitt avancerade nät av svek och lögner. Plötsligt är han lovligt byte för alla som vill åt hans hemligheter. För att skydda sig själv och sina källor måste han återupprätta kontakten med den försvunne infiltratören "Janus", som befinner sig högt upp i den kriminella hierarkin. Flera personer, på båda sidor om lagen, verkar vara beredda att gå över lik för att avslöja "Janus" rätta identitet. Eller kanske för att skydda den?

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

9 kommentarer:

 1. Jag har läst delar av första serien och den var bra men har inte hunnit med denna heller. http://eggetbok.blogspot.com/2019/03/hett-i-hyllan-86.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det kan vara dags att ta tag i denna snart.

   Radera
 2. Det där är den enda jag läst av honom...
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/03/14/hett-i-hyllan-135/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tolkar det som att du inte gillade jättemycket ;)

   Radera
 3. Har båda de böckerna olästa nånstans i bokhyllan. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/03/hett-i-hyllan-187.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att de är ganska snabblästa, de verkar vara det i alla fall.

   Radera
 4. Mitt bidrag denna vecka

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/03/hett-i-hyllan-vecka-11-2019.html

  SvaraRadera
 5. de la Motte är ett namn jag ständigt ser men aldrig läst. Här är min: https://bokdivisionen.wordpress.com/2019/03/14/hett-i-hyllan-barnmorskan-i-hope-river/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är ganska produktiv och många läser honom så hans namn syns väldigt ofta :)

   Radera