Tisdag igen. Då är det som vanligt dags för Veckans topplista som sköts av Johannas deckarhörna.
Veckans tema: Kok- och bakböcker.
Nu låter jag jättegammal, men förr använde jag mig alltid av kokböcker (bakar gör jag inte, så sådana böcker kommer inte med här). Jag har nog faktiskt inte bläddrat i de här på kanske runt 15 år. De recept jag hittar nu hittar jag på nätet. Här är i alla fall fem kokböcker som har använts, dock inte på länge då.
1. Fogtdals matlexikon använde jag alltid förr. Det är 20 band i den och där finns typ allt.
2. Rutiga kokboken är ju en klassiker. Själv har jag faktiskt aldrig ägt den, detta är sambons.
3. Fisk & kött behöver väl knappt någon förklaring. Speciellt fiskrecepten från andra delar av världen är intressanta.
4. Goda sidorna innehåller en del gott från Sveriges olika landskap. Tyvärr är den inte uppdelad per landskap utan per typ av maträtt.
5. Skånska smaker är precis vad den heter, massor av recept från Skåne. Varken sambon eller jag är från Skåne så vi fick helt enkelt lära oss.
Goda sidor har jag hemma, har många kokböcker...
SvaraRaderaDet står en hel del dammiga kokböcker här också.
RaderaRutiga kokboken står hos oss också. Vi gav bort flera högar av kokböcker när vi flyttade.
SvaraRaderaJag kommer inte ihåg om några kokböcker försvann i flytten, men jag skulle inte tro det :) Däremot har ett fantastiskt bra glassrecept tappats bort. Förmodligen i samma flytt.
RaderaRoligt med lokala recept. Och Fogtdals matlexikon känner jag igen. Den hade en nära anhörig.
SvaraRaderaJag gillar lokal mat. Oavsett var jag befinner mig :)
RaderaAnvänder inte heller de kokböcker jag har..men det är för att intresset för matlagning är lika med noll :)
SvaraRaderaJag har hört att den typen av människa finns :)
RaderaMina kokböcker bläddras det flitigt i, men inte för recept utan för inspiration.
SvaraRaderaJag bläddrar i stort sett bara bland webbsidor nu.
RaderaSkånska smaker låter intressant.
SvaraRaderaDär finns en del gott :)
RaderaVisst blir det nätet man kollar när man behöver ett recept nu för tiden.
SvaraRaderaDet är ju så mycket lättare att söka på webben.
RaderaDet är ju så snabbt att hitta recept på nätet! Men väldigt bra recept skriver jag faktiskt upp!
SvaraRaderaJag sparar dem och har ambitionen att lägga in dem på min matblogg, men det händer inte.
Raderakänner igen Fogtdals matlexikon, men jag har aldrig haft det själv. Rutiga kokboken är ju en klassiker
SvaraRaderaRutiga kokboken är inte dum alls, speciellt som första kokbok. Där finns ju själva grunderna.
RaderaRutiga kokboken har jag haft i min hylla, gick iväg på loppis för ett tag sedan, man måste gallra emellanåt... Kokböcker använder jag fortfarande, både nya och (riktigt ordentligt) gamla. Men visst har recept på nätet tagit över en hel del, helt klart.
SvaraRaderaJag får bli bättre på att bläddra i kokböckerna, tror jag. Såg ju nu när jag letade upp dessa fem att där fanns en hel del intressant.
Radera