tisdag 19 mars 2019

Veckans topplista: Kok- och bakböcker

Tisdag igen. Då är det som vanligt dags för Veckans topplista som sköts av Johannas deckarhörna.

Veckans tema: Kok- och bakböcker.

Nu låter jag jättegammal, men förr använde jag mig alltid av kokböcker (bakar gör jag inte, så sådana böcker kommer inte med här). Jag har nog faktiskt inte bläddrat i de här på kanske runt 15 år. De recept jag hittar nu hittar jag på nätet. Här är i alla fall fem kokböcker som har använts, dock inte på länge då.

1. Fogtdals matlexikon använde jag alltid förr. Det är 20 band i den och där finns typ allt.
2. Rutiga kokboken är ju en klassiker. Själv har jag faktiskt aldrig ägt den, detta är sambons.
3. Fisk & kött behöver väl knappt någon förklaring. Speciellt fiskrecepten från andra delar av världen är intressanta.
4. Goda sidorna innehåller en del gott från Sveriges olika landskap. Tyvärr är den inte uppdelad per landskap utan per typ av maträtt.
5. Skånska smaker är precis vad den heter, massor av recept från Skåne. Varken sambon eller jag är från Skåne så vi fick helt enkelt lära oss.

20 kommentarer:

  1. Goda sidor har jag hemma, har många kokböcker...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det står en hel del dammiga kokböcker här också.

      Radera
  2. Rutiga kokboken står hos oss också. Vi gav bort flera högar av kokböcker när vi flyttade.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kommer inte ihåg om några kokböcker försvann i flytten, men jag skulle inte tro det :) Däremot har ett fantastiskt bra glassrecept tappats bort. Förmodligen i samma flytt.

      Radera
  3. Roligt med lokala recept. Och Fogtdals matlexikon känner jag igen. Den hade en nära anhörig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar lokal mat. Oavsett var jag befinner mig :)

      Radera
  4. Använder inte heller de kokböcker jag har..men det är för att intresset för matlagning är lika med noll :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har hört att den typen av människa finns :)

      Radera
  5. Mina kokböcker bläddras det flitigt i, men inte för recept utan för inspiration.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag bläddrar i stort sett bara bland webbsidor nu.

      Radera
  6. Skånska smaker låter intressant.

    SvaraRadera
  7. Visst blir det nätet man kollar när man behöver ett recept nu för tiden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju så mycket lättare att söka på webben.

      Radera
  8. Det är ju så snabbt att hitta recept på nätet! Men väldigt bra recept skriver jag faktiskt upp!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag sparar dem och har ambitionen att lägga in dem på min matblogg, men det händer inte.

      Radera
  9. känner igen Fogtdals matlexikon, men jag har aldrig haft det själv. Rutiga kokboken är ju en klassiker

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rutiga kokboken är inte dum alls, speciellt som första kokbok. Där finns ju själva grunderna.

      Radera
  10. Rutiga kokboken har jag haft i min hylla, gick iväg på loppis för ett tag sedan, man måste gallra emellanåt... Kokböcker använder jag fortfarande, både nya och (riktigt ordentligt) gamla. Men visst har recept på nätet tagit över en hel del, helt klart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag får bli bättre på att bläddra i kokböckerna, tror jag. Såg ju nu när jag letade upp dessa fem att där fanns en hel del intressant.

      Radera