torsdag 28 mars 2019

Hett i hyllan #189

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Många böcker blev det i december 2015, men detta är faktiskt den sista från Black Friday.
Du av Caroline Kepnes hade lockat mig länge när jag väl köpte den. Bland annat tack vare blurben på omslaget. Jag vet att man inte ska lita på dem, men om Stephen King säger så om en bok så är det ju svårt för mig att motstå.

Baksidetexten gör det inte sämre, kan man väl säga. Redan i första meningen nämns en bokhandel. Sedan blir det ju så klart en helt annan historia.

Nu har jag sett att det har blivit TV-serie av den här och att den går på Netflix. En av ganska många böcker som jag känner att jag borde läsa snart så att jag kan se filmen/TV-serien...

Så här står det på baksidan:
När hon kliver in i bokhandeln där han arbetar är han förlorad. Han måste få veta allt om henne. Måste få ha henne för sig själv. Så han börjar följa efter henne, spionera när hon träffar andra män, bryta sig in i hennes lägenhet, stjäla hennes telefon och hacka hennes e-post. Han kommer inte att låta något, eller någon, stå i vägen för deras kärlek.

Guinevere har författarambitioner och arbetar hårt på att upprätthålla sitt sociala nätverk och är till en början avvisande mot Joe, killen bakom disken i bokhandeln. Men han är smart och rolig och så småningom börjar hon inse att han kanske skulle passa henne perfekt. Så när hennes pojkvän plötsligt försvinner, kan hon inte längre motstå Joe och de båda inleder ett förhållande där besatthet och lögner sätter destruktiva hjul i rullning.

Du är en gastkramande skildring av den livsfarliga passion som uppstår när två starka men skruvade personligheter möts. Joe är anti-hjälten som erövrar hjältinnan genom att bryta mot varje paragraf i kärlekens regelbok. Guinevere är en målmedveten tjej som är van att använda både kärlek, sex och lögner som maktmedel för att nå dit hon vill.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Jag har inte boken så jag tänkte kolla på tv-serien men hjälp vad läskig den var. http://eggetbok.blogspot.com/2019/03/hett-i-hyllan-88.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det låter ju riktigt lovande :)

   Radera
 2. Just ja. Serie på Netflix. Hade helt missat att den var baserad på bokem
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/03/28/hett-i-hyllan-137/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jättemånga böcker som blir film eller serie nu. Hinner inte med :(

   Radera
 3. Den finns oläst i min bokhylla också. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/03/hett-i-hyllan-189.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så då är jag inte sist på den :)

   Radera
 4. Jag lyssnade på den men blev less till slut så hoppade fram till slutet för att se vad som hände. Fastnade inte för den som jag hade trott.

  SvaraRadera
 5. Du är en bok jag tänkt läsa men den behöver jag då låna från bibliotekt, men här är en annan bok som jag har och som samlar damm.

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/03/hett-i-hyllan-vecka-13-2019.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kunde inte låta bli när jag hittade den billigt :)

   Radera
 6. Har inte hört talas om din bok tidigare. Men den verkar intressant.
  Här kommer min bok: https://lenasgodsaker.blogspot.com/2019/03/hett-i-hyllan-189.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar råda delade meningen om den, men det är ju extra intressant :)

   Radera