torsdag 21 mars 2019

Hett i hyllan #188

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en bok från december 2015.
Jag har ju en hel del triggerord och Fredrik T Olssons Slutet på kedjan har flera av dem på baksidan. Ändå tog det väldigt lång tid innan jag köpte den. Och än är den alltså inte läst.

Redan vid "språkforskare" blir jag intresserad. Sedan kommer "kryptolog" och det liksom bara fortsätter. Jag blir ju inte heller mindre sugen på den när en bokbloggare som jag brukar tycka likadant som gillar den (nu tittar jag på dig igen, Lotten). Medan jag har haft boken stående här i hyllan så har det kommit en fortsättning, dessutom. Som jag så klart redan har köpt.

Jag vet att året nästan precis bara har börjat, men nu åkte han upp på långa-listan för nästa års boktolva.

Så här står det på baksidan:
I Amsterdam uteblir en ung språkforskare från en middag med sin pojkvän, utan att lämna minsta spår. I Berlin dödas en okänd man i en gränd och förs bort i en ambulans. Och i Stockholm försvinner den 50-årige före detta kryptologen William Sandberg från sjukhuset efter att ha försökt ta sitt liv. På ytan händelser som bara tycks beröra de närmaste men som är de oundvikliga konsekvenserna av en väl förborgad hemlighet.

När William Sandberg vaknar upp efter ett misslyckat självmordsförsök är han bortförd av en organisation och förd till ett slott någonstans i Europa. Där invigs han i hemligheten bakom ett kodat meddelande — en omfattande text från en okänd avsändare, vars kryptering William Sandberg får i uppdrag att lösa.

Samtidigt vägrar Christina, journalist och Williams före detta fru, att acceptera sin exmakes försvinnande. Tillsammans med sin assistent Leo påbörjar hon en jakt som för henne allt närmare sanningen – och till alltmer fasansfulla insikter om vad som står på spel.

För snart står det klart att målet inte är det som William tror och att organisationen har dolda planer. Tillsammans med sin medfånge, sumerologen Janine, kämpar han för att lösa gåtan bakom meddelandet innan tiden rinner ut.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

13 kommentarer:

 1. Tack och lov har jag inte boken men funderat på att läsa många gånger http://eggetbok.blogspot.com/2019/03/hett-i-hyllan-87.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst känns det så ibland? Tack och lov så har jag inte köpt den... :)

   Radera
 2. Hade tänkt kommentera att jag gillade den men det behövde jag ju inte :-D
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/03/21/hett-i-hyllan-136/

  SvaraRadera
 3. Känner inte till den men den låter ju spännande. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/03/hett-i-hyllan-188.html

  SvaraRadera
 4. Mitt bidrag denna vecka

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/03/hett-i-hyllan-vecka-12-2019.html

  SvaraRadera
 5. Åh, "Slutet på kedjan" och även uppföljaren "Ett vakande öga" är tokbra.
  Här kommer min bok: https://lenasgodsaker.blogspot.com/2019/03/hett-i-hyllan-188.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju så jag har uppfattat det :) Får nog ta tag i den snart.

   Radera
 6. Jag hade den här länge i bokhyllan men gav nog bort den till slut tror jag, oläst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej men, så kan man väl inte göra :o

   Radera
 7. Ja, språkforskare gjorde så det sa pling! Jag bjuder på en serie idag: https://bokdivisionen.wordpress.com/2019/03/21/hett-i-hyllan-hur-man-botar-en-feminist/

  SvaraRadera