torsdag 9 maj 2019

Hett i hyllan #195

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Och så faktiskt den sista olästa från 2015.
Även den här veckan är det en Håkan Nesser som är oläst, den här gången Maskarna på Carmine Street.

Det här ska tydligen vara första delen i något som kallas Storstadstrilogin, i vilken jag har läst del två. Faktiskt. Jag tror inte böckerna hör ihop jättetajt, men säker är jag ju inte. I alla fall så var Himmel över London, den jag har läst i serien alltså, väldigt, väldigt bra. Om den här är bara hälften så bra så räcker det. Egentligen.

Nästa sommar blir det tre år sedan jag sedan läste en bok av Håkan Nesser. Om jag inte gör bot och bättring i det här avseendet så kommer han med största säkerhet att dyka upp i Vi möts igen-utmaningen.

Så här står det på baksidan:
Författaren Erik Steinbeck och hans hustru, konstnären Winnie Mason, kommer till New York med "fyra fullpackade koffertar och två tomma hjärtan". Sjutton månader tidigare har deras 4-åriga dotter Sarah rövats bort av en okänd man och är sedan dess spårlöst försvunnen.

Erik försöker skriva en ny roman, Winnie målar gång på gång bilder av det ögonblick då deras dotter försvann. De talar knappt med varandra. Det är en varm höst på Manhattan då en mängd märkliga sammanträffanden kommer att styra deras liv i en oväntad riktning.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

13 kommentarer:

 1. Jag tror jag bara läst en eller et par böcker av Nesser någon gång för länge sedan och de funkade inte för mig. Kanske jag borde ge honom en chans till. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/05/hett-i-hyllan-195.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är ju väldigt speciell, Nesser, men jag gillar honom :)

   Radera
 2. Den Nesser har jag faktiskt läst
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/05/09/hett-i-hyllan-143/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag ser att du gillade den :)

   Radera
 3. Nesser har skrivit så mycket bra och jag gillar hans speciella språk, men just storstadstrilogin tyckte jag inte särskilt mycket om. Tror det var Berlinboken som jag tyckte bäst om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var helt tagen av Himmel över London så egentligen har jag gott hopp om både denna och Berlin-boken.

   Radera
 4. Jag är lite skeptisk till Håkan Nessers böcker som jag tycker utspelar sig i för mig alltför fantasifulla miljöer. Men den här boken gillade jag och gav faktiskt högsta omdöme.
  https://tofflandel2.wordpress.com/2017/12/12/maskarna-pa-carmine-street/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte läst så många Van Veeteren, men jag har nog inte reagerat på miljöerna. Jag kan rekommendera böckerna om Gunnar Barbarotti, om du inte har läst dem. Riktigt bra allihop.

   Radera
 5. Har bara läst någon enstaka Nesser Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö, och jag vet att jag gillade den men sen har det inte blivit flera lästa undrar varför

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/05/hett-i-hyllan-vecka-19-2019.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår inte heller varför jag inte har läst fler Nesser och då har jag ändå läst närmare tio, tror jag :)

   Radera
 6. Här kommer min https://eggetbok.blogspot.com/2019/05/hett-i-hyllan-92.html

  SvaraRadera
 7. Av Nesser läste jag några böcker för många år sedan, sedan blev det inga fler.
  Här kommer min heta bok: https://lenasgodsaker.blogspot.com/2019/05/hett-i-hyllan-195.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar ju hans böcker jättemycket, trots det så har jag sex av hans böcker oläst i hyllan.

   Radera