torsdag 23 maj 2019

Hett i hyllan #197

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi kommer att stanna kvar i 2016 ett bra tag.
Det känns som att det inte var alls speciellt längesedan som jag köpte Sanningen om fallet Harry Quebert av Joël Dicker, men det var på bokrean 2016. Alltså över tre år sedan.

Jag kommer ihåg precis varför jag köpte den och jag är faktiskt lika sugen på att läsa den nu som då. Den låter väldigt spännande och jag har hört mycket bra saker om den. Nu har den ju blivit en TV-serie också så jag gissar att jag snart måste läsa den. Om inte annat så jag kan se TV-serien efteråt.

Så här står det på baksidan:
New Hampshire, sommaren 1975. En ung kvinna vid namn Nola Kellergan försvinner under oklara omständigheter och hennes förmultnade kropp återfinns inte förrän 2008, trettiotre år senare, när den påträffas nergrävd i den berömde författaren Harry Queberts trädgård. Bredvid Nolas kvarlevor hittar poliserna dessutom en kopia av manuskriptet till Queberts berömda genombrottsroman Roten till det onda. Quebert fängslas och anklagas för mordet, men till hans hjälp kommer hans före detta elev, författaren Marcus Goldman, som också är denna romans berättare och egentliga huvudperson. Tillsammans med polischefen i den lilla staden inleder Marcus en utredning som kommer att bli mer komplicerad än vad någon av de inblandade någonsin hade kunnat föreställa sig. Dessutom börjar han skriva en roman om fallet, en roman som redan innan den publicerats verkar vara på väg att bli en bestseller av sällan skådad kaliber. Romanen bär titeln Sanningen om fallet Harry Quebert.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

20 kommentarer:

 1. Känner igen titeln men inte handling. Låter spännande.
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/05/23/hett-i-hyllan-145/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst låter den spännande?

   Radera
 2. Aj då den har jag med oläst. http://eggetbok.blogspot.com/2019/05/hett-i-hyllan-94.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde alla andra hade läst den.

   Radera
 3. Det var väl den sm gick som serie på tv nyligen också? Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/05/hett-i-hyllan-197.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den har gått på TV för inte så längesedan.

   Radera
 4. En bok jag hade hört namnet på och nu när jag läste vad den handlade om blev jag intresserad av att läsa den.

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/05/hett-i-hyllan-vecka-21-2019.html

  SvaraRadera
 5. Den där boken står oläst i min hylla också.
  Här kommer min bok: https://lenasgodsaker.blogspot.com/2019/05/hett-i-hyllan-197.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får kanske föreslå den som tegelstensläsning på Instagram :)

   Radera
 6. Svar
  1. Ja, jag har ju hört det, bland annat från dig :)

   Radera
 7. Den boken har jag konstigt nog läst fastän jag inte brukar dras till tjocka böcker. Jag minns att jag var tveksam huruvida jag skulle läsa ut boken eller inte men jag gjorde det. Vet att många tycker att den är jättebra men för mig var den inte så speciell. En bra, okej bok men ingen wow-upplevelse. https://sarasbokblog.wordpress.com/2019/05/23/hett-i-hyllan-35/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt bra att det alltid finns någon som kan ta ner ens egna förväntningar till en mer normal nivå. Det är jobbigt att förvänta sig mycket av en bok :)

   Radera
 8. Härligt att en del böcker kan göra en lika lässugen efter flera år! Jag har en svensk skräckis denna vecka: https://bokdivisionen.wordpress.com/2019/05/23/hett-i-hyllan-yuko/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppenbarligen så hjälper det inte ett dugg :)

   Radera
 9. Har haft Edward Saids Orientalism i bokhyllan sen jag hittade den för en tia på Emmaus på Kirseberg för i alla fall en två-tre år sen nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är märkligt hur det kan bli.

   Radera