torsdag 16 maj 2019

Hett i hyllan #196

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då är det dags för 2016 års synder.
Vi får ta ett jättekliv här, ända till bokrean 2016. Då, av någon anledning, tyckte jag att det var lämpligt att köpa New York-trilogin av Paul Auster.

Jag har läst en bok av honom tidigare, en jag inte alls gillade. Därför blev jag nog lite förvånad över att den här boken envist klamrade sig fast i korgen. Samtidigt tycker jag väl egentligen att alla förtjänar åtminstone två chanser. Så nu står den där. Och blänger lite sårat på mig.

När den kommer att bli läst har jag faktiskt ingen aning om. Kanske skulle den platsa i min Vi möts igen-utmaning. Vi får se om den dyker upp där nästa år...

Så här står det på baksidan:
I första delen, Stad av glas, blir deckarförfattaren Quinn uppringd av någon som söker detektiven Paul Auster. Plötsligt finner han sig indragen i ett mysterium mer intrikat än något han själv kunnat tänka ut. I den efterföljande Vålnader vill White att Blue ska skugga Black och hålla honom under uppsikt så länge det blir nödvändigt. Från en lägenhet på andra sidan gatan kan Blue se hur Black sitter och skriver. Trilogin avslutas med Det låsta rummet. Fanshawe var berättarens vän under skoltiden men sedan förlorade de kontakten. Så kommer oväntat ett brev från Fanshawes hustru, som skriver att hennes man är försvunnen.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Men visst är det många som lovordat boken? http://eggetbok.blogspot.com/2019/05/hett-i-hyllan-93.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är det ju, men det betyder ju ingenting. Egentligen :)

   Radera
 2. Den finns oläst i min bokhylla också. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/05/hett-i-hyllan-196.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt i alla fall att inte vara själv om det :)

   Radera
 3. Den Auster har jag läst, men minns inget av den längre, så så bra var den inte...

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/05/hett-i-hyllan-vecka-20-2019.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har egentligen svårt att tro att den är bra, men jag köpte den ändå :)

   Radera
 4. Känner igen namnet men det är allt
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/05/16/hett-i-hyllan-144/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att du inte har läst och gillat, då kanske jag skulle bli mer sugen på den.

   Radera
 5. Den trilogin skulle jag vilja läsa någon gång.
  Här kommer min heta bok: https://lenasgodsaker.blogspot.com/2019/05/hett-i-hyllan-196.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas den är bra när jag väl läser den.

   Radera
 6. Jag har inte läst nån av de där Auster, Hustvedt, Krauss eller Safran Foer! Här är min: https://bokdivisionen.wordpress.com/2019/05/16/hett-i-hyllan-the-thing-around-your-neck/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju bara läst Auster av dem, men det var ju faktiskt inget bra möte, men visst förtjänar väl alla en andra chans :)

   Radera