torsdag 30 maj 2019

Hett i hyllan #198

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Bokrean 2016 släppte jag alla hämningar, tydligen.
Dennis Lehane har länge varit en favorit, även om jag tycker att hans "Great American Novel" som började med Ett land i gryningen inte alls var så bra som jag hade hoppats. The Drop hör inte till den serien och inte heller till Kenzo-Gennaro-serien. Den verkar vara fristående.

Det här är en riktig tunnis, bara 230 sidor, så den borde ju gå snabbt att läsa. Dessutom vill jag ju väldigt gärna se filmen som baseras på den här boken också. Ändå så står boken bara där, utan att bli läst. Alla dessa gamla favoriter som får stå tillbaka. Det gör mig ledsen. Kanske är det dags för även Dennis Lehane att dyka upp i Vi möts igen-utmaningen.

Så här står det på baksidan:
Bob Saginowski jobbar som bartender på Cousin Marv's i Flats, en bar som på papperet ägs av Bobs kusin Marv men som i själva verket är i händerna på den tjetjenska maffian. Bob lever ensam, går regelbundet i kyrkan och håller sig på sin kant. Men så inträffar två händelser som vänder upp och ner på hans tillvaro och får det förflutna att komma upp till ytan. En kväll blir baren rånad, och maffian låter Bob och Marv veta att det är deras uppgift att jaga rätt på rånarna. Ungefär samtidigt hittar Bob en misshandlad hundvalp i en soptunna som tjejen i huset bredvid, Nadia, övertalar honom att behålla. The Drop är en brutal berättelse från undre världen, befolkad av färgstarka personligheter och full av oväntade vändningar.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Den boken känner jag inte till. min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/05/hett-i-hyllan-198.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar inte vara en av hans mest kända.

   Radera
 2. Visst är det lite irriterande med de där böckerna som man tycker att man ska läsa - och så står de bara där. Men å andra sidan har man ju alltid något att ta av. Nu går jag med i Hett i hyllan. Bra att påminna sig om vad som står och väntar.
  http://mosstanten.se/2019/may/hett-i-hyllan-tysk-host-2.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är så välkommen att dela dina bördor här :)

   Problemet är ju att alla de där böckerna man vill läsa är så många nu. Jag har ju inte en chans att hinna läsa allt nytt som släpps och då hopar det ju sig. Men som sagt, då har man ju något att ta av :)

   Radera
 3. Jag blev sugen att se filmen :-)
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/05/30/hett-i-hyllan-146/

  SvaraRadera
 4. Lehane har jag läst en del av men visste inte om denna bok.
  Min Hett i hyllan

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/05/hett-i-hyllan-vecka-21-2019_30.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lehane har varit på min autobuy-lista i ganska många år nu :)

   Radera
 5. Har läst några böcker av Lehane, men inte denna.
  Här kommer min bok för veckan: https://lenasgodsaker.blogspot.com/2019/05/hett-i-hyllan-198.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog en oläst till, men den är mycket nyare :)

   Radera
 6. Jag har bara läst den där mest kända av hans böcker, den ingick i min samboutmaning jag hade ett år, dvs det var sambon som valde vad jag skulle läsa. Idag blir det Murakami hos mig: https://bokdivisionen.wordpress.com/2019/05/30/hett-i-hyllan-den-farglose-herr-tazaki/

  SvaraRadera
 7. Den mest kända av hans böcker, kan det vara Patient 67/Shutter Island? Jag är ju (oftast) väldigt glad i hans böcker.

  SvaraRadera