fredag 24 maj 2019

Kommande böcker juni 2019

Tretton intressanta boksläpp i juni. Det är ju inte så farligt många, men det känns som att jag måste ha missat några. Kan detta vara alla?

Jag ser dig av Mari Jungstedt
Genre: Kriminalroman
Serie: Anders Knutas (15)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-06-04
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Lugnet har lagt sig på Lilla Karlsö efter turistsäsongen, men septembervädret är vackert och havet ännu varmt efter den långa, heta sommaren.En grupp studenter tillbringar helgen ensamma på den karga och ensliga ön innan höstterminen tar fart på allvar. Efter en tupplur på stranden vaknar Frida upp på pojkvännens arm och gör en fasansfull upptäckt. Både han och kamraterna är döda. Hon är den enda överlevande. Mordet skakar om hela landet och för varje dag som gärningsmannen går fri ökar oron och paniken sprider sig på högskolan. Är någon ute efter att mörda studenter eller råkade ungdomarna bara vara på fel plats vid fel tillfälle? Kommissarie Knutas tampas med fallet samtidigt som hans eget liv tar en ny oväntad och dramatisk vändning.

Ojdå, del 15? Då har jag minsann missat en.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Verkanseld av Louise Boije af Gennäs
Genre: Thriller
Serie: Motståndstrilogin (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-06-04
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
Stockholm 2018. Det har bara gått ett drygt år sedan det första överfallet och ingenting i Saras liv är sig likt. Flera i hennes direkta omgivning har dött under märkliga omständigheter som omöjligt kan vara en slump, även om polisen och sjukvården vill få henne att tro det.

Sorgen och rädslan håller Sara i ett stadigt grepp men djupt inom henne spirar en kraft; ett okuvligt motstånd. Sara kommer inte ge upp utan kamp om bara hennes motståndare kunde ge sig till känna.


Har inte läst de två första delarna än, men jag köpte dem på bokrean.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Krokodilväktaren av Katrine Engberg
Genre: Kriminalroman
Serie: Köpenhamnsserien (1)
Antal sidor: 359
Utgivningsdatum: 2019-06-11
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
En oavlåtligt spännande kriminalroman om svek, hämnd och övergivna barn.En tidig morgon hittas en ung kvinna mördad i sin lägenhet. Det blir inledningen på en mardröm för alla i det slitna bostadshuset. Liksom för polisinspektörerna Jeppe Kørner och Anette Werner som får ta sig an fallet. Kvinnan har ett fått ett mönster ristat i ansiktet, och de vill snabbt hitta den skyldige innan vetskapen och paniken sprider sig. Men utredningen går trögt. Ända tills det visar sig att kvinnans hyresvärd håller på att skriva en deckare där mordet finns exakt återgivet. Vem kan ha läst den och låtit en grym fantasi bli verklighet?

En ny dansk deckarförfattare!

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Dotterns berättelse av Armando Lucas Correa
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 304
Utgivningsdatum: 2019-06-13
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
New York City, 2015: Åttioåriga Elise Duval har bott i USA sedan hon kom från Frankrike som barn, strax efter andra världskriget. När en okänd kvinna plötsligt dyker upp med ett antal brev, skrivna av Elises mor på tyska under kriget, skakas hennes liv i grunden. Sakta men säkert börjar helt sekels hemligheter veckla ut sig.

Berlin, 1939: Amanda Sternberg, bokhandelsägare och nybliven änka, flyr Nazityskland tillsammans med sina två döttrar, men när hon anländer till Haute-Vienne har hon bara en dotter kvar. Och deras frihet blir flyktig, Amanda och dottern fångas snart in och tas till ett koncentrationsläger.


Gillade hans förra bok så den här får jag nog läsa också.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.En cirkel av sten av Elly Griffiths
Genre: Kriminalroman
Serie: Ruth Galloway (11)
Antal sidor: 299
Utgivningsdatum: 2019-06-17
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Ruth Galloway och kommissarie Harry Nelson hemsöks av ett spöke från det förflutna. Samtidigt är deras gemensamma framtid osäkrare än någonsin, med tanke på att Nelsons fru ska föda barn när som helst.Nelson har fått en rad hotfulla brev. De är anonyma men påminner om brev han fick för länge sedan. Då ledde de till ett fall som har förföljt honom sedan dess, fallet som sammanförde honom och Ruth och gällde en flicka han inte kunde rädda.Ruth arbetar med en utgrävning i Norfolks saltängar och plötsligt hittas benrester i en cirkel av sten. De visar sig tillhöra en försvunnen tolvåring. Allt mer påminner om det gamla fallet, men mannen som skrev breven till Nelson är död. Eller?

Elfte delen redan? Har ju inte läst de tre tidigare än...

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Pojken i snön av Samuel Bjørk
Genre: Kriminalroman
Serie: Mia Krüger och Holger Munch (3)
Antal sidor: 377
Utgivningsdatum: 2019-06-20
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
Det är vintern 1999. En äldre man kör med bil över fjället när han plötsligt är tvungen att tvärbromsa. Framför honom står en blåfrusen pojke med ett par rådjurshorn på huvudet. I samma trakter, fjorton år senare, hittas en ung flicka i balettkjol brutalt mördad. Kriminalkommissarie Holger Munch och hans kollega Mia Krüger dras in i det märkliga fallet. På brottsplatsen finns en övergiven kamera och Holger och Mia tror först på en snabb lösning. Men då är de ännu lyckligt ovetande om vad de snart kommer att möta.

Ännu en författare som jag inte har läst än, men är väldigt nyfiken på.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Främlingen från Cornwall av Liz Fenwick
Genre: Feelgood
Serie: Cornwall (3)
Antal sidor: 320
Utgivningsdatum: 2019-06-21
Förlag: Norstedts

Från Bokus
När hennes nittiotvååriga farmor Jaunty drabbas av sjukdom och blir för klen för att leva ensam flyttar Gabriella Blythe in hos henne i den avlägset belägna stugan vid havsviken Frenchman's Creek i Cornwall för att hjälpa till. Jaunty vägrar att lämna stugan där hon bott i decennier. En gång var Jaunty en berömd konstnär men lever sedan länge tillbakadraget, fortfarande upptagen av händelser i sitt förflutna som inbegriper ett skeppsbrott under andra världskriget.

Gabriellas och Jauntys stillsamma liv vid havet får ett avbrott när en främling dyker upp under en storm ute på havet. Finn, som främlingen heter, har sökt sig till Frenchman's Creek eftersom han ärvt en vackert målad akvarell med motiv av en ensligt belägen stuga och målningen har något med hans egen familj att göra. När Finn försöker undersöka historien bakom målningen samtidigt som han lär känna Gabriella och Jaunty uppdagas en märklig familjehemlighet om ett långtgående svek.


Har inte läst någon av de här böckerna, men jag vill väldigt gärna.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.


Kniv av Jo Nesbø
Genre: Kriminalroman
Serie: Harry Hole (12)
Antal sidor: 583
Utgivningsdatum: 2019-06-26
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Harry Hole vaknar upp svårt bakfull, med händerna och lakanen dränkta i blod. Nu väntar en uppgörelse med en gammal fiende, i ett drama som också blir Harrys största personliga utmaning.

Här behövs inga kommentarer.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Ett högt pris av Donna Leon
Genre: Kriminalroman
Serie: Brunetti (20)
Antal sidor: 270
Utgivningsdatum: 2019-06-28
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Jakten på gärningsmannen leder som alltid in i det mytomspunna Venedigs mörkaste vrår. En ung kvinna återvänder från semestern och hittar sin granne, en äldre dam, död på golvet. Troligen har hon drabbats av hjärtinfarkt. Kommissarie Brunetti bestämmer sig för att undersöka saken närmare. Snart upptäcker han att den äldre kvinnan har varit engagerad i en kvinnojour. Och att hennes lägenhet har fungerat som fristad för misshandlade och utnyttjade kvinnor. Övertygad om att detta är den viktigaste ledtråden i utredningen om dödsfallet börjar han söka svar. Och stöter på en historia som sträcker sig årtionden bakåt i tiden. En historia fylld av kärlek, lögner och bedrägeri.

Första delen är vad jag har läst i den här evighetslånga serien.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Papa av Jesper Stein
Genre: Kriminalroman
Serie: Axel Steen (5)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-06-07
Förlag: Bokförlaget Polaris

Från Bokus
På ett hotell i Berlin träffar den albanske maffiahantlangaren Bashkim en skräckinjagande dansk gangster. Droger och pengar byter händer och de avtalar om en ny transaktion med en stor mängd vapen. Säljare är den ryske maffiabossen Papa och köpare colombianska FARC. Samtidigt länsas 143 bankfack i en källare vid Nørreport i Köpenhamn. Kriminalinspektör Vicki Thomsen ska lösa brottet, men blir från första stund motarbetad av sina manliga kollegor på stöldroteln. Ingen känner till bankfackens exakta innehåll, men det står snart klart att dådet har koppling till ryska kriminella.

Jag är väldigt nyfiken på den här författaren också.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Nu stormar det i dalens famn av Ewa Klingberg
Genre: Drama
Serie: Begravningsbyrån Tranan (3)
Antal sidor: 240
Utgivningsdatum: 2019-06-10
Förlag: Historiska Media

Från Bokus
Det har hunnit bli nytt år på begravningsbyrån Tranan. Sandra har tillfälligt gett upp tanken på att återvända till sitt gamla liv. Dagarna fylls av nya dödsfall, anhöriga med besynnerliga önskemål och fortsatt renoveringsstök.

Motgångarna är många och den nyetablerade b yrån på andra sidan staden konkurrerar om kunderna. Men när våren nalkas spirar både knoppar och kärlek i Tranås. Vågar Sandra ändå hoppas på en ljus framtid?


Jag får nog ta och läsa den här serien också.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Exet av Alafair Burke
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2019-06-12
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Olivia är en av New Yorks bästa försvarsadvokater. När hon får reda på att hennes ex, bestellerförfattaren Jack, misstänks för mord på tre främlingar, är hon övertygad om att han är oskyldig. Frågan är vem som vill sätta dit honom och varför.

Olivia bestämmer sig för att försvara Jack. För många år sedan krossade hon nämligen hans hjärta, och hon hoppas att detta kan gottgöra hennes svek. Så länge som Jack är oskyldig, förstås. För det är han väl?


Den här låter ju spännande.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus.En man att lita på av Nicholas Searle
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2019-06-13
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
Jake Winter har misslyckats. Både civila och säkerhetspersonal har omkommit under ett terroristdåd på en tågstation, en attack som underrättelseofficer Winter hade i uppgift att stoppa. Men trots att han nu är under utredning och tvingas granska sin egen kompetens, sina instinkter och beslut, så undanhåller Jake något.

Utan sina chefers vetskap har Winter planterat en källa bland fyra jihadister, som planerar ytterligare ett dåd. Han hoppas att Rashid, en ung brittisk man som nyligen återvänt, desillusionerad, från krigsfältet, ska vara nyckeln till hans professionella återlösning.

När hans tidigare handlingar ifrågasätts och dissekeras hänger allt på att denna operation lyckas. Men kan han verkligen lita på Rashid?


Läste nyligen hans debut och den var grymt bra så det måste bli fler av honom.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus.

4 kommentarer:

 1. Elly Griffiths böcker fullkomligt ÄLSKAR jag, så En cirkel av sten står på inköpslistan. Så även Mari Jungstedts bok.
  Tack för andra bra tips också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är ju egentligen också glad i Elly Griffiths böcker, men jag har ändå lyckats undvika att läsa några av dem. Trots att de står i hyllan.

   Radera
 2. Jag tog med sexton till slut. Vissa är alltid väldigt lätta att bestämma sig för men sen finns det alltid ett gäng som gör det svårt att veta var man ska stanna (vissa månader i alla fall). Jag funderade en del på Dotterns berättelse men jag är lite mättad på Andra världskriget (hemskt att säga) plus att jag har minst en hyllvärmare som handlar om det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hittade ju ingen feelgood alls egentligen när jag letade, där lyckades du mycket bättre. Jag tvekade lite om Dotterns berättelse också, men sedan kom jag på att jag ju faktiskt gillade hans förra bok :)

   Radera