torsdag 13 februari 2020

Hett i hyllan #235

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Och så den sista olästa som är inköpt under något slags rea i maj 2016.
Ingenting är glömt av Adam Sarafis hörde jag så otroligt mycket om när den kom. Till slut kunde jag uppenbarligen inte längre stå emot.

Adam Sarafis är egentligen två författare; Linda Olsson och Thomas Sainsbury. Jag har inte läst något av någon av dem. Boken utspelar sig i alla fall i Nya Zeeland, bara det gör den ju intressant. Dessutom verkar den handla om ett bokmanus. Som har försvunnit. Tydligen var det tänkt att det här skulle vara första delen i en serie, men än så länge har det inte dykt upp någon fortsättning.

Så här står det på baksidan:
En ung man hittas död på ett bibliotek i Auckland, Nya Zeeland. Polisen är övertygad om att det var självmord, men mannens nära vän misstänker mord. Den döde mannen, Brent skrev på ett bokmanus som nu är spårlöst försvunnet. Vilka farliga hemligheter döljer sig i det försvunna bokmanuset? Sam Hallberg, med ett förflutet som expert på terrorism, tar sig an fallet. Han leds allt djupare in i en korrumperad värld där inget är som han tror. Samtidigt misstänker affärsjournalisten Lynette Church att hon är en smutsig politisk verksamhet på spåret.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

9 kommentarer:

 1. Den här hade jag glömt! Jag har läst den, och även lyssnat på författarna prata om den. Och som du skriver skulle det ju bli en serie.
  Här är min:
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/02/13/hett-i-hyllan-182/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var ju ganska mycket på tapeten då när den släpptes, tycker jag, men nu verkar den vara helt bortglömd.

   Radera
 2. Att miljön är Nya Zeeland kan ju vara ett plus. Inte har jag läst många böcker därifrån. Konstigt att det inte har kommit fler om det skulle bli en serie.
  http://mosstanten.se/2020/02/13/hett-i-hyllan-42-pil-i-det-bla/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag bara läst en enda bok från Nya Zeeland innan. Det är en spännande miljö.

   Radera
 3. Den känner jag inte till, Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/02/hett-i-hyllan-235.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att lägga märke till alla böcker som släpps :)

   Radera
 4. Har läst Linda Olsson men aldrig hört talas om denna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, den verkar ju inte ha gjort någon stor succé.

   Radera
 5. Här är mitt bidrag
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/02/hett-i-hyllan-vecka-7-2020.html

  SvaraRadera