torsdag 20 februari 2020

Hett i hyllan #236

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då har vi förflyttat oss en liten bit i maj, till min födelsedag, 2016.
Arne Dahl är en av mina absoluta favoritförfattare. Jag var helt såld på hans serie om A-gruppen så första delen, Utmarker, i hans senaste serie, om Sam Berger och Molly Blom, stod ju så klart på önskelistan till min födelsedag.

Av någon fullständigt okänd anledning så är den här boken fortfarande oläst. Tillsammans med andra delen, som jag faktiskt hoppas aldrig dyker upp i Hett i hyllan (jag har ganska lång tid på mig innan det eventuellt är dags för den). Det har dessutom kommit en tredje del också. Den äger jag inte. Än. Hur tänkte jag när jag inte tog med Arne Dahl i min Vi möts igen-utmaning?

Så här står det på baksidan:
Hon heter Ellen Savinger och har varit försvunnen i tre veckor. Sam Berger fruktar att en seriemördare tagit henne, men få av hans kollegor inom Stockholmspolisen lyssnar på honom: utan kropp, inget brott.

Så kommer Sam i kontakt med den mystiska Nathalie Fredén som visar sig ha oanade insikter i fallet. En historia med hisnande förgreningar till Sams eget liv tonar fram: plötsligt är även jägaren jagad, och i utmarkerna väntar en sanning som alltför många vill dölja.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

11 kommentarer:

 1. Ja, det hade jag inte kunnat gissa, du som läst A-serien! Jag gillar ju den här serien mycket bättre ;-)
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/02/20/hett-i-hyllan-183/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt inget annat en förfärligt. Får nog ta och göra något åt detta. Snarast.

   Radera
 2. Den såg jag på många bloggar när den kom men har själv inte läst den. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/02/hett-i-hyllan-236.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den syntes väldigt mycket då och alla verkade gilla den.

   Radera
 3. Den verkar spännande, men jag har inte läst en enda bok av Arne Dahl.

  SvaraRadera
 4. http://mosstanten.se/2020/02/20/hett-i-hyllan-43-oken/

  SvaraRadera
 5. Det kan vara en serie som jag har missat med, jag som också gillat serien om A-gruppen.
  Mitt bidrag denna vecka finns här

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/02/hett-i-hyllan-vecka-8-2020.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får se om jag inte kan planera in denna snart. Det här måste ju åtgärdas.

   Radera
 6. Jag har aldrig läst Arne Dahl men är ju inte så inne i genren heller. Hos mig är det romantik: https://bokdivisionen.wordpress.com/2020/02/20/hett-i-hyllan-outlander-serien/

  SvaraRadera