torsdag 11 juni 2020

Hett i hyllan #252

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en signerad bok från Bokmässan 2016.
Slutet på sommaren av Anders de la Motte är första delen i Årstidskvartetten, en serie som utspelar sig i Skåne. Om jag har förstått det hela rätt. och faktiskt så släpptes den fjärde och sista delen för bara ett litet tag sedan.

Jag har läst en annan serie av Anders de la Motte, den som börjar med [geim], och den tyckte jag väldigt mycket om och det kommer att bli en bok av Anders de la Motte någon gång i år. Dock kommer det att bli första delen i hans andra serie, den som börjar med MemoRandum. Faktiskt är det till och med så att jag har alla fyra delarna i den här Årstidskvartetten redo i hyllan, men den verkar få vänta ännu ett tag. Hoppas bara att jag hinner med innan de efterföljande böckerna börjar dyka upp här i Hett i hyllan. Jag har något/några år på mig...

Så här står det på baksidan:
En sensommarkväll 1983 försvinner en femårig pojke från en ensligt belägen gård på den skånska slätten. Det enda spåret efter honom är en sko i de höga majsfälten.

Trots att hela bygden engagerar sig i sökandet hittas han inte, och ryktena och misstankarna sprids snabbt. Men den valhänta brottsutredning som följer läggs till slut ner, och sorgen och ovissheten får pojkens familj att långsamt falla sönder.

Tjugo år senare leder hans storasyster Veronica ett gruppterapisamtal i Stockholm. Plötsligt ansluter en ung man, och inför gruppen berättar han om sin barndom, om oförklarliga minnen av en pojkes försvinnande.

Hans berättelse är skrämmande välbekant och skakar om Veronica. Motvilligt tvingas hon riskera den bräckliga tillvaro hon byggt upp. Hon måste återvända till Skåne och sin trasiga familj för att söka svaret på frågan som ingen längre vill ställa. Vad hände egentligen den där sommaren för så längesedan? Sommaren som aldrig tog slut.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

 1. Anders de la Motte har jag inte läst något av, men detta kan vara ett tips om jag vill läsa en deckare. Man vet aldrig. Jag har varit i deckarperioder, faktiskt och nu stöter jag på en del spänningslitteratur bland hyllvärmarna hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju hittills bara läst hans första serie, som jag gillade, men om jag har förstått det rätt så är denna senaste serien ännu bättre 🙂

   Radera
 2. Det här är en serie jag är lite sugen på
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/06/11/hett-i-hyllan-199/

  SvaraRadera
 3. Jag har någon av böckerna i den serien,men den finns också oläst i bokhyllan, det har inte blivit av att jag läst den. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/06/hett-i-hyllan-252.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju så många böcker, det är omöjligt att hinna med alla som man vill läsa.

   Radera
 4. Jag har inte läst den men gav den till min mamma för något år sedan och hon tyckte den var väldigt bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört väldigt mycket bra saker om den och jag har ju gillat andra böcker av honom så jag har gott hopp 🙂

   Radera