onsdag 24 juni 2020

Kommande böcker juli 2020

Det är onekligen ett ovanligt år i år. På så många sätt. Även när det gäller boksläpp i juli verkar det. Så här många brukar det sannerligen inte vara.

Kvinnorna på Flanagans av Åsa Hellberg
Genre: Drama
Serie: Flanagans (2)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2020-07-01
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Del två i den hyllade serien om lyxhotellet Flanagans. Vännerna Elinor och Emma har offrat allt för att Flanagans ska förbli framgångsrikt. Men priset har varit högt. De hemligheter som länge varit väl förborgade under lager av skuld och skam hotar nu att avslöjas. Hur stark är deras vänskap? Och kommer hotellet att överleva om sanningen om ägarna avslöjas?

Frankie är Emmas 22-åriga dotter, en karismatisk ung kvinna som hatar sin mamma. Emma kämpar för att komma henne nära, men såren är kanske för djupa. Billie älskar sin mamma Elinor, ändå får kraven på perfektion henne att flytta till Uppsala.

Samtidigt som 1980-talet når sin kulmen tar intrigerna på Londons mesta lyxhotell ny fart.


Jag har inte läst första delen i den här serien, men hennes serie om Sonja och väninnorna har jag läst och gillat.Sovsågott av Anders Roslund
Genre: Kriminalroman
Serie: Ewert Grens (10) & Hoffman och Grens (5)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2020-07-01
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
De var båda fyra år när de försvann samma dag. Nu sörjs de på samma kyrkogård i var sin grav.

Men varken flickan under det vita träkorset eller flickan som heter Linnea finns i sina kistor.

För att förstå hur de hör ihop måste kriminalkommissarie Ewert Grens och infiltratören Piet Hoffmann besöka den mörkaste av mörka världar och utkämpa sitt hittills svåraste, skitigaste, farligaste uppdrag.


Jag ligger lite efter i den här serien (som nu uppenbarligen har blivit två serier).Beatrice av Lina Bengtsdotter
Genre: Kriminalroman
Serie: Charlie Lager (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2020-07-01
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Kriminalinspektör Charlie Lager brottas med sina personliga demoner när hon kallas till Karlstad där en nio månaders flicka försvunnit. Föräldrarna är i chock och medierna rapporterar högljutt om det resultatlösa sökandet. Lovande spår förvandlas till återvändsgränder och Charlie får en känsla av att ingen vill berätta hela sanningen om den försvunna Beatrice. För varje timma som går blir chanserna att hitta det lilla barnet vid liv allt mindre och Charlie tvingas pressa sig själv och omgivningen till det yttersta.

Första delen står fortfarande oläst i min hylla.Fruset guld av Cilla Börjlind & Rolf Börjlind
Genre: Kriminalroman
Serie: Rönning & Stilton (6)
Antal sidor: 410
Utgivningsdatum: 2020-07-02
Förlag: Norstedts

Från Bokus
I slutet av en lång varm sommar hittas liket av en man i en bortsmält snöficka i Arjeplogsfjällen. Mannen sköts ihjäl för cirka tjugo år sedan. Olivia Rönning skickas upp för att utreda fallet.

På väg till fyndplatsen överraskas helikoptern av ett oväder och kraschar. När Olivia vaknar upp är piloten svårt skadad och nödradion förstörd - hon kan inte kontakta omvärlden. Hon lämnar vraket och lyckas ta sig till en stängd fiskecamp.

Men hon är inte ensam på fjället. Andra personer vill också ta reda på - eller dölja - sanningen om den döde mannen.

När Tom Stilton får höra vad Olivia råkat ut för lämnar han genast sin lugna tillvaro i Thailand för att hjälpa henne.

Tillsammans avslöjar de att den mördade mannen på fjället är ett offer för en gåta som sträcker sig ytterligare ett halvsekel tillbaka i tiden.


Jag har visserligen bara läst första delen än så länge, men alla andra delar står i hyllan.Byn av Ragnar Jónasson
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 320
Utgivningsdatum: 2020-07-18
Förlag: Modernista

Från Bokus
Trettioåriga Una arbetar som lärare i Reykjavik när hon får syn på en jobbannons: En lärare sökes till två unga flickor i den lilla byn Skálar, belägen vid den yttersta toppen av Islands nordöstra halvö. Una dricker för att undfly sitt förflutna och sina demoner. Hennes pappa tog livet av sig när hon var i tonåren, och hon är orolig för att hon själv ska gå samma öde till mötes.

Flytten till Skálar gör inte Unas tillvaro mindre oros fylld. Byborna får henne att känna sig ovälkommen och tycks dölja en mörk hemlighet ur det förflutna. Samtidigt som Una får kännedom om en ung flickas mystiska död femtio år tidigare besöks byn av en mystisk man som försvinner lika snabbt som han dykt upp, och en av hennes elever faller plötsligt ihop död i byns kyrka.

Una är fast besluten om att ta reda på sanningen trots bybornas motstånd. Men gränsen mellan fantasi och verklighet börjar suddas ut, och hon börjar frukta både för sitt liv och sin mentala hälsa.


Två delar om Hulda har jag läst och gillat så jag täntke nog fortsätta läsa honom. Detta verkar vara en fristående bok.Den sorgsne busschauffören från Alster av Håkan Nesser
Genre: Kriminalroman
Serie: Gunnar Barbarotti (6)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2020-07-29
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Jag borde verkligen inte leva.

Så skriver den före detta akademikern och busschauffören Albin Runge i sina anteckningar från 2012-13. Och när någon eller några tycks hota honom till livet har han full förståelse för detta. De bisarra hoten leder så småningom till att polisen i Kymlinge kopplas in.

Hösten 2018 tillbringar kommissarierna Gunnar Barbarotti och Eva Backman av vissa skäl ett par tjänstlediga månader i Rute socken på norra Gotland, och fallet med den olycklige Runge får oväntat ny aktualitet. Någonting i utredningen från 2013 verkar ha gått fel. Käpprätt fel. Eller?


En ny Barbarotti?! Den måste jag ju bara ha!Strandläsning av Emily Henry
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2020-07-23
Förlag: Lavender Lit

Från Bokus
Augustus Everett är en hyllad romanförfattare. January Andrews skriver bästsäljande romanceböcker. De är varandras raka motsatser.

Faktum är att det enda de har gemensamt är att de bor grannar, i varsitt strandhus, och har drabbats av skrivkramp. Det vill säga tills de en kväll antar en utmaning: Augustus ska tillbringa sommaren med att skriva något romantiskt och January ska skriva nästa stora amerikanska roman. Hon ska lära honom allt hon kan om romcoms och han ska låta henne intervjua överlevare från en sekt. Inga problem. Båda kommer att skriva klart sina böcker och ingen kommer att bli förälskad. Inte alls.


Den låter som något man har läst/sett förut, men ibland är det precis vad man vill ha.I hjärtats bibliotek av Phaedra Patrick
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2020-07-08
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Martha Storm ångrar att hon aldrig skaffade familj. Hon är drygt 40 och saknar kraft att ta tag i sitt liv. Hon älskar att läsa och skriva, men vikariatet på biblioteket är osäkert. En dag får hon en mystisk bok med posten. Den innehåller en hälsning från hennes mormor. Men mormor Zelda har varit död sedan länge ... Martha bestämmer sig för att ta reda på sanningen, och när hon börjar nysta i det förflutna upptäcker hon familjehemligheter som kommer att förändra hennes liv.

"Om kärleken till böcker" står det också i beskrivningen. 'Nuff said.

14 kommentarer:

 1. Strandläsning har jag beställt Lavender lit boxen, så den ska läsas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den verkar vara perfekt sommarläsning.

   Radera
 2. Strandläsning är jag väldigt nyfiken på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en historia man har läst förr, men det gör ju ingenting 🙂

   Radera
 3. Längtar mest efter Börjlinds och Bengtsdotters! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte i fas i någon av de serierna så jag har egentligen ingen brådska med dem 😁

   Radera
 4. Åh, jag blir allt mer sugen på semester nu! Jag längtar efter Börjlinds bok och så börjar jag få lite sug på lite feelgood. Så de två sista känns som de kan passa bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska bara jobba nästa vecka också, sedan är det äntligen dags för semester. Börjlinds serie har jag ju bara läst första boken i, men förmodligen kommer den med i min Finish That Series-utmaning nästa år. Jag vill så gärna läsa feelgood, men när jag försöker hitta en bok att läsa så är det inget som lockar.

   Radera
  2. Haha, ja de flesta stör jag mig på mer än jag njuter när jag väl läser. Men ibland stöter man ju på guldkorn.

   Radera
  3. Ja, det är svårt att hitta de där bra. Egentligen borde jag nog ge mig på Holsts böcker. De jag läst av honom har jag gillat. Hittills.

   Radera
 5. Emily Henry mest efterlängtad? Måste kollas upp. Bengtsdotters bok hade jag missat, så den åkte upp på listan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, jag undrade så vad du menade 🙂 Den texten har blivit lite fel. Får nog ta och rätta till den, är ju lite falsk varudeklaration.

   Jag får nog snart ta och läsa Annabelle.

   Radera
 6. Lina Bengtsdotters serie borde du läsa. Jag läste ut "Beatrice" igår så recension kommer senare i veckan.

  Strandläsning är jag nyfiken på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag håller nog med om att jag borde läsa åtminstone Annabelle. Den har stått i hyllan länge nu. Strandläsning låter som en perfekt sommarläsning.

   Radera