torsdag 18 juni 2020

Hett i hyllan #253

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Mer från Bokmässan 2016...
Vanliga människor glömmer och går vidare av Anne Liljeroth är andra delen om huset där Saga Widerbeck flyttade in.

Det ordnades ett feelgoodbubbel på nämnda Bokmässa och där fick man en goodiebag av sällan skådat slag. Faktum är att den nästan knäckte min resväska. Den innehöll faktiskt två böcker av Anne Liljeroth, men den andra dyker nog upp här först om någon vecka. Jag har inte läst en enda bok av Anne Liljeroth, ändå står det fyra böcker av henne i hyllan. Första delen i den här serien, Bara människor, står även den oläst i hyllan (gjorde sitt framträdande i Hett i hyllan för drygt två år sedan). Jag vet att jag har haft vissa planer på att ta med henne i min Boktolva, men det har alltså ännu inte hänt. Men nu la jag till henne på listan jag ska överväga till nästa år. Om jag inte hinner läsa något av henne i år.

Så här står det på baksidan:
Mycket har förändrats på Smedjegatan 6 sedan Saga flyttade in för ett år sedan. Huset har renoverats och de som bor där har blivit äldre. Och mer på sin vakt. Vem vet vad Saga tänker avslöja härnäst?

Sagas bok om fröken Andersson rör upp känslor, så till den grad att Saga känner sig hotad. Rör om i ordningen gör också den snygge entreprenören Anders Månsson som bestämt sig för att flytta hem med motiv som han inte vill avslöja. Han anlitar dessutom en konsult för att bistå honom i hans plan.

Och när den gamle bankdirektören Per Norder efter lång tystnad vill rentvå sitt namn skakas Sagas existens i grunden. I ett försök att reda ut vad hon ställt till gräver hon djupare i den gamla bankhärvan, och finner åter fröken Andersson.

Allt är inte som det ser ut att vara. Sällan har vi möjlighet eller tid att skaffa alla pusselbitar som krävs för att se helheten. Detta blir en tuff läxa för journalisten Saga Widerbeck. Kan hon ställa saker till rätta?

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

 1. Feelgood längtar jag efter men tror inte ens jag hört talas om den här
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/06/18/hett-i-hyllan-200/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Författaren hamnade på min radar med boken innan denna (som jag redan ägde) så den här fanns faktiskt på önskelistan.

   Radera
 2. Feelgood är ju inte min genre, men annars är kanske de här böckerna passande i sommargrönskan.
  http://mosstanten.se/2020/06/18/hett-i-hyllan-60-the-maltese-falcon/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker egentligen att feelgood är en knepig genre och tror att det jag kallar drama skulle passa bättre. Tyvärr tappar man ju en massa läsare om man genrebestämmer en bok till feelgood.

   Radera
 3. verkar vara en bok för mig, jag har dammat av några:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2020/06/bocker-jag-fatt-av-sonen.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är intressant det här med grannar 🙂

   Radera
 4. Har läst första delen. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/06/hett-i-hyllan-253.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första delen har jag inte heller läst 😮

   Radera