torsdag 3 september 2020

Hett i hyllan #264

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Den sista från Bokmässan 2016 och tro det eller ej, men även den sista för hela 2016.
Stum rädsla av Nevada Barr hittade jag också i den där fantastiska montern på Bokmässan, där man kunde köpa extremt billiga böcker.

Nevada Barr (är det bara jag som tycker att det namnet är fantastiskt, nästan för fantastiskt för att vara sant, på en författare som skriver böcker som utspelar sig i olika nationalparker i USA med en huvudperson som heter Anna Pigeon?) blev jag nyfiken på för några år sedan när en bokbloggare (minns inte vilken) läste ett helt gäng av dem. Utan att tänka efter så köpte jag den. Det visade sig sedan att detta är trettonde delen i serien. Suck. Jag vet inte hur noga det är att man läser dem i ordning, men eftersom jag är jag så finns det egentligen inget annat alternativ. Jag har faktiskt lyckats hitta första delen (som jag inte heller har läst) och kanske dyker även den upp i Hett i hyllan om ett tag...

Så här står det på baksidan:
Rocky Mountain nationalpark i Colorado, mil efter mil av naturskön men oländig terräng: där försvinner tre flickor i 13-årsåldern från ett ungdomsläger. Sex veckor senare hittas två av flickorna. De är svårt medtagna och har inget minne av vad som hänt.

Anna Pigeon älskar det fria och tuffa arbetet som nationalparksranger. Men det är knappast en rutinuppgift att försöka ta reda på vad som hänt flickorna och hitta den flicka som fortfarande saknas. Är någon i den sekt som flickorna tillhör inblandad? Anna försöker knyta ihop ledtrådarna medan den krypande känslan av fara bara ökar – och det har inget att göra med den vilda naturen.

En av nationalparkens besökare är Heath Jarrod, som sitter i rullstol efter en klätterolycka för inte så länge sedan. På en kvällstur i skogen med sin hund råkar hon hitta flickorna, och ett starkt band uppstår mellan henne och en av dem. Hon engagerar sig i flickornas öde, något som blir mer utmanande och riskfyllt än hon hade räknat med.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Det lät intressant. Men trettonde delen....
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/09/03/hett-i-hyllan-211/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi får se hur det blir. Jag får ju börja med första delen 🙂

   Radera
 2. Aldrig hört talas om, men den verkar vara spännande. En lång serie att glädja sig åt om man tycker om böckerna.
  http://mosstanten.se/2020/09/03/hett-i-hyllan-71-en-saga-om-en-saga-och-liljecronas-hem/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den låter spännande, det tycker jag också. Jag får helt enkelt se vad jag tycker om första delen.

   Radera
 3. De böckerna är jag väldigt nyfiken på.Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/09/hett-i-hyllan-264.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört jättemycket om de här böckerna.

   Radera
 4. Har hört talas om den serien, men aldrig läst, och det verkar vara en lång serie.

  Här är mitt bidrag för denna vecka
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/09/hett-i-hyllan-vecka-35-2020.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar finnas nitton delar och den senaste kom 2016 så den kanske är slut.

   Radera
 5. Alltså, den lät faktiskt lite intressant! :) Hos mig är det löpning som gäller: https://bokdivisionen.wordpress.com/2020/09/03/hett-i-hyllan-smartare-lopning/

  SvaraRadera
 6. Den här serien var jag väldigt nyfiken på ett tag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För några år sedan så var det någon bloggare som läste de här böckerna och jag blev väldigt nyfiken. Nu står första och trettonde delen i hyllan... så kan det gå 🙂

   Radera