lördag 26 september 2020

Kommande böcker oktober 2020

Jul-feelgood-böckerna fortsätter att dyka upp i en sipprande ström. Och en massa annat också. Tro det eller ej, men detta är bara ett urval av intressanta boksläpp i oktober...

Kalla, vita vinternätter av Christoffer Holst
Genre: Romance (deckare)
Serie: Cilla Storm (3)
Antal sidor: 275
Utgivningsdatum: 2020-10-07
Förlag: Lovereads

Från Bokus
Det är december och snöslasket i Stockholm är avgasgrått. Cilla Storm trivs som kriminalreporter men lider av skrivkramp. När vännerna Zacke och Jonathan bjuder med henne till deras nyköpta sportstuga i idylliska Idre ser hon chansen att fly storstaden och komma i julstämning. Ännu trevligare blir det när väninnan Rosie följer med. Men redan första dagen hittas en ung man död i den populära fjällanläggningen. Snart börjar Cilla och Rosie nysta i fallet, och spåren leder dem till ett lyxhus där en välbärgad och mytomspunnen familj huserar...

Han spottar ur sig böcker i mycket snabbare takt än vad jag hinner läsa, men den här serien måste jag ju bara prova på.Satanskäftarna av Mons Kallentoft
Genre: Kriminalroman
Serie: Malin Fors (13)
Antal sidor: 333
Utgivningsdatum: 2020-10-08
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Det är vår i Linköping. På ett gammalt slagfält hittas en ung man mördad, och någon verkar ha ätit av hans kropp. Spåren leder Malin Fors och hennes kollegor i flera olika riktningar. Mannen var homosexuell, och i en tid då hatbrotten ökar kan det vara ett motiv. Eller har mordet med hans framgångsrika arbete som kemist att göra? När ytterligare en homosexuell man hittas död, börjar Malin frukta att en sadistisk seriemördare går lös. Medan oron sprider sig i staden för utredningen henne allt längre bort, ut i en värld av hänsynslös girighet. Och i jakten på mördaren tvingas hon möta de egna begär och svagheter som hon förgäves försöker fly ifrån.

Jag har inte läst förra delen än och var nog egentligen osäker på om det skulle bli fler böcker om Malin. Men här är den alltså.Kameleonten av Jonas Moström
Genre: Kriminalroman
Serie: Nathalie Svensson (7)
Antal sidor: 364
Utgivningsdatum: 2020-10-08
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Advokaten Sophie Ceder blir strypt till döds under en massage på Sturebadet i Stockholm. Allt tyder allt på det är seriemördaren Kameleonten som slagit till igen efter sju års uppehåll. Förklädd till allt från präst, lokalvårdare till receptionist och läkare stryper mannen med de tusen ansiktena sina offer och lämnar efter sig en tärning som souvenir.

Nathalie Svensson, Johan Axberg och de andra medlemmarna i Nationella gärningsmannaprofilgruppen blir inkallade. I jakten på landets mest utstuderade seriemördare tvingas de in i ett rollspel där både deras privata som yrkesmässiga identiteter hotas.

Samtidigt som profileringsgruppen sätter allt på spel för att gripa Kameleonten är relationen mellan Nathalie och Johan frostig. Johan har bestämt sig för att stanna hos familjen i Sundsvall, men nu berättar han något som än en gång vänder upp och ner på deras relation.


Jag har ju fortfarande inte börjat läsa den här nya serien. Bara för att jag var så less på huvudpersonen i den gamla. Han är ju med i denna också...Offermakaren av Viveca Sten
Genre: Kriminalroman
Serie: Åremorden (1)
Antal sidor: 476
Utgivningsdatum: 2020-10-14
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Just när vintersäsongen börjar i Åre hittas ett lik i en av liftarna. Kroppen är stelfrusen med läppar som smalnat av kylan. Mycket pekar på ett mord. Daniel Lindskog är inspektör vid Årepolisen och nybliven pappa. Hanna Ahlander har flytt till Åre efter att ha blivit dumpad och fått sparken från polisen i Stockholm. Snart blir de båda två avgörande i utredningen kring den döda. Snön yr, temperaturen sjunker och allt fler svävar i livsfara. Hur många måste bli offer innan sanningen uppdagas?

En ny serie alltså? Jag har knappt börjat på den förra.Lockdown av Peter May
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 272
Utgivningsdatum: 2020-10-15
Förlag: Modernista

Från Bokus
London - epicentret för en global pandemi - är en stad i total lockdown. Undantagstillstånd har utfärdats, gatorna sjuder av våld och ingen går säker för det dödliga virus som redan krävt tusentals offer.

På en byggarbetsplats där ett akutsjukhus håller på att uppföras hittas en tidig morgon kvarlevorna av ett mördat barn. Den hemlighet som uppenbarligen var tänkt att begravas under den nya byggnaden ligger nu i öppen dager, men under rådande omständigheter har mördaren fortfarande oddsen på sin sida och polisen har en minst sagt svår utredning framför sig.

Det otacksamma uppdraget faller på kriminalkommissarie Jack MacNeil, som om bara lite mer än ett dygn ska sluta som polis. Hans karriär ligger i spillror, äktenskapet är över och under sin sista dag tvingas han också konstatera att den till synes ohejdbara pandemin nu även drabbat hans egen familj.

När han börjar nysta i fallet inser han snart att någon där ute övervakar honom på mycket nära håll. Någon som är beredd att döda igen för att dölja sanningen. Frågan är vad som kommer att stoppa MacNeil först - viruset eller mördaren?


En ny Peter May? Fristående? Intresant! Aktuellt tema också, vad det verkar...Vinterland av Janni Pedersen & Kim Faber
Genre: Kriminalroman
Serie: Martin Juncker (1)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2020-10-15
Förlag: Modernista

Från Bokus
Det är dagen före julafton och Signe Kristiansen, utredningschef på mordroteln i Köpenhamn, blir uppringd av chefen.Semestern är slut: En enorm explosion har ägt rum vid julmarknaden på Kongens Nytorv. 19 personer är döda, många fler skadade.

Danmark är skakat, och man satsar allt för att ta reda på vad som hänt och vem som ligger bakom dådet. Den tidigare stjärnpolisen Martin Juncker, Signes gamla mentor, har efter ett gravt tjänstefel blivit förflyttad långt ut i provinsen. Där bor han med sin demente far och har i uppgift att leda den nyupprättade lilla polisavdelningen.
Det borde vara odramatiskt, och är det också, tills ett spektakulärt fall hamnar på hans bord. Utredningen i Köpenhamn trampar vatten, och man byter ständigt spår, fram till att Signe får ett tips som pekar i en riktning hon inte kunnat föreställa sig i sin vildaste fantasi.


Danska deckare brukar vara bra. Den här vann tydligen Danska kriminalakademins debutantpris i år.Irrbloss av Elly Griffiths
Genre: Kriminalroman
Serie: Ruth Galloway (12)
Antal sidor: 312
Utgivningsdatum: 2020-10-28
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Det mesta är nytt i Ruth Galloways värld. Hon har en ny partner, ett nytt hem och ett nytt jobb. Men när hennes gamla kollega kriminalkommissarie Harry Nelson tar kontakt och ber om hennes hjälp kan hon inte motstå att säga ja.

Den dömde mördaren Ivor March har äntligen erkänt att han faktiskt mördat fler personer, något Nelson alltid misstänkt, men Ivor tänker inte berätta var de är begravda om inte Ruth kopplas in på fallet. Ivor March berättar för Ruth att han har mördat fyra kvinnor, och att deras kroppar är begravda nära en by vid kärren, som sägs vara hemsökta av irrbloss.

Men är Ivor March ett irrbloss som lurar Ruth tillbaka till Norfolk? Har han en dold plan, och varför är Ruth så viktig för honom? Är det säkert att de sett det sista liket?


Woohoo! En ny Ruth!Jul i strandhuset av Veronica Henry
Genre: Feelgood
Serie: Strandhuset (3)
Antal sidor: 367
Utgivningsdatum: 2020-10-01
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Alla älskar julen, och Lizzy Kingham är inget undantag. Men i år känns det som om hennes man och tonårsbarn varken ser henne eller uppskattar henne. De har lämnat såväl julklappsinköp som pyntande och matlagning till henne att ta hand om. Och när hon plötsligt står helt ensam under deras traditionella klä-granen-myskväll får Lizzy nog. De kan fixa sin egen jul!

Lizzy beger sig till sin favoritplats: bästa vännens lilla strandhus, ett i raden av likadana, charmiga hus på de gyllene dynerna i Everdene. I grannstugorna finns fler som lämnat något bakom sig för att söka ro vid stranden, alla med sina egna problem. Lizzy förnekar sig inte snart glittrar juleljusen, doften av glögg blandas med havsluften, och främlingar förvandlas till vänner.

Hemma i Pepperpot Cottage är familjen desperata var är Lizzy? För det blir ingen jul utan henne. Kan de hitta henne i tid, och övertyga henne om att hon betyder allt för dem, varje dag på året?


Något för julen kanske? Men jag har inte läst de två första delarna...En njutbar död av Ambrose Parry
Genre: Kriminalroman
Serie: Raven, Fisher & Simpson (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2020-10-01
Förlag: Southside Stories

Från Bokus
Edinburgh, 1849. Trots att Edinburgh är i framkanten av den medicinska forskningen, dör patienter i ovanligt hög takt i hela staden. Läkarskrået står maktlösa. Men det är inte bara dödsfallen som oroar den uppskattade doktor James Simpson. Illasinnade ryktesspridare gör sitt yttersta för att han ska få skulden för ett märkligt dödsfall. Simpsons protegé, Will Raven, och hans tidigare hembiträde Sarah Fisher är övertygade om att ryktet är falskt och ämnar bevisa sin välgörares oskuld. Men det är lättare sagt än gjort. Will har ett eget mörkt förflutet att handskas med och att Sarah försöker lägga sig i medicinska spörsmål högt över en kvinnas rättmätiga nivå väcker ont blod. När de tillsammans djupdyker i gåtan för att rentvå James Simpson inser de att till mordens förklaring är närmast otänkbar.

Nej, men... den här låter ju jättespännande. Jag har helt missat första delen.Härlig är framtiden av Ewa Klingberg
Genre: Feelgood
Serie: Begravningsbyrån Tranan (6)
Antal sidor: 224
Utgivningsdatum: 2020-10-05
Förlag: Historiska Media

Från Bokus
Sandra börjar verkligen få nog av moster Majkens alla infall, men att driva begravningsbyrån vidare på egen hand lockar inte. Och pojkvännen Christoffer har huvudet fullt av sina egna företagsplaner. Hur ska Sandra lösa situationen? Och vad ska hon tro om den mystiska portfölj som hon hittat i husets källare? Innehållet har väckt hennes nyfikenhet och till slut får pengarna och den märkliga träklossen sin förklaring.

Sista delen i en serie som jag ännu inte börjat läsa.
Den sovande nyfmen av Ilaria Tuti
Genre: Kriminalroman
Serie: Teresa Battaglia (2)
Antal sidor: 480
Utgivningsdatum: 2020-10-07
Förlag: Bazar Förlag

Från Bokus
I en isolerad dal i de italienska Alperna återfinns en målning med titeln Den sovande nymfen. Det visar sig att den är målad med blod från ett mänskligt hjärta. Kommissarie Teresa Battaglia och inspektör Massimo Marini kopplas in på fallet som fullkomligen exploderar när ett nytt offer upptäcks.

Ännu en serie som jag har missat. En italiensk!


Jul i krinolin av Amanda Hellberg
Genre: Romance
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2020-10-07
Förlag: Lovereads

Från Bokus
December 1870: Den unga fattiga Lovisa Lind ska snart emigrera till Amerika, men först ska hon hjälpa till med konfekten på baron von Drevers spektakulära vinterbal. Förfärat märker hon att den vresige änklingen får hennes frusna hjärta att tina, och attraktionen verkar ömsesidig fastän hon bara är karamellkokerska. Över godsets mörka korridorer svävar både något romantiskt, något sorgset och något kusligt. Medan snön yr och kylan kopplar ett järngrepp om bygden dras Lovisa in i en hisnande karusell av alltmer mystiska hemligheter och omöjlig förälskelse.

Är det sant? Släpper äntligen Amanda Hellberg något nytt? Måste ha!Den tysta kvinnan av Karin Slaughter
Genre: Kriminalroman
Serie: Will Trent (10)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2020-10-08
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
En ung kvinna blir brutalt misshandlad och lämnad att dö. Polisens försök att hitta gärningsmannen misslyckas. Av en slump möter Will Trent vid ett besök i fängelset en intern som säger sig känna igen mördarens tillvägagångssätt. Överfallet är identiskt med det han själv dömdes för åtta år tidigare. Han har hela tiden hävdat att han är oskyldig och nu är det uppenbart att mördaren fortfarande går fri.

Will Trent gräver djupare i fallen och snart går det upp för honom att han måste lösa det gamla fallet först för att hitta mördaren. Nästan ett årtionde har gått - minnen har bleknat, vittnen försvunnit, bevis gått upp i rök. Utan Sara Linton, rättsläkare och Wills partner i jobbet och livet, är han chanslös. Men ju mer han får reda på om fallet desto närmare hans privatliv kommer det, med förödande konsekvenser.


Jag har bara läst första delen om Will Trent. Den var ruggigt bra.Bröllopsfesten av Lucy Foley
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2020-10-14
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
På en avlägsen ö utanför Irlands kust ska årets mest omtalade fest äga rum. Jules Keegan och Will Slater ska äntligen gifta sig. Det lyckliga paret, det perfekta paret. Vänner och familj är på plats, men bröllopstårtan hinner knappt ställas fram innan en av gästerna hittas död.

Samtidigt som mordet chockar hela sällskapet blåser det upp till storm, och ingen kan ta sig tillbaka till fastlandet. Men det är inte bara vädret som ställer till det. Gammalt groll, svartsjuka och hemligheter bubblar snart upp till ytan. Tretton gäster befinner sig på ön, och alla har de sina motiv.


Irland lockar alltid.Midnattsbiblioteket av Matt Haig
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2020-10-15
Förlag: Bokförlaget Polaris

Från Bokus
När Nora Seed hamnar i Midnattsbiblioteket får hon en ny chans att göra om saker i sitt liv. Ett liv som hittills varit fyllt av besvikelser. Det känns som om Nora har svikit alla i sin närhet, inklusive sig själv. Men nu ska det bli ändring på det. Böckerna i Midnattsbiblioteket får Nora att leva om sitt liv. Med lite hjälp från en gammal vän kan hon ta bort alla händelser hon ångrat i jakten på sitt perfekta liv. Men det blir inte alltid som hon drömt om utan hennes val försätter henne, och själva Midnattsbiblioteket, i fara.

Innan tiden rinner ut för Nora måste hon hitta svaret på frågan: Vilket är det bästa sättet att få ett lyckligt liv?


Matt Haig har jag läst och gillat förut.Paus i karriären av Maria Parkhede
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 210
Utgivningsdatum: 2020-10-15
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
På ytan är Philippa Åkermans liv lika välpolerat som marmorn i köket i hennes nybyggda radhus i Täby. Hon har en framgångsrik karriär, garderoben full av färgkoordinerade märkeskläder, och en välartad dotter i en fin skola. Men varken Philippa eller 15-åriga Bianca är särskilt lyckliga.

Philippas chef är en riktig mansgris, och hon vantrivs på jobbet. Exmaken Conny, som gift om sig med sin 20 år yngre yogainstruktör, är missnöjd med hur Philippa uppfostrar deras dotter, trots att han själv inte tar något ansvar. Och Bianca är både olyckligt kär och har det jobbigt i den snobbiga skolan. Philippa känner att både hon och Bianca behöver en paus - i Philippas fall ifrån karriären. De beger sig till Philippas farmors gamla hus utanför Järvsö. Kanske är det bland trasmattor och bruna medaljongtapeter de kan hitta ett lugn i tillvaron?

Men inget blir som Philippa tänkt sig. I skidbacken träffar hon den spännande affärsmannen Erik. Samtidigt försöker Bianca para ihop henne med Sven, bonden från granngården, som är helt nöjd med att lunka runt bland mjölkkor och hönor. När sparpengarna sinar inser Philippa att hon måste fatta ett beslut, något som blir både svårare och mer brådskande med en närståendes dödsfall. Är hon redo att återvända till sin stressiga vardag med ett välbetalt jobb, eller ska hon och Bianca leva lantliv?


En debut som lockar.Vinterbröllop av Sarah Morgan
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2020-10-20
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
I den vita vinteridyllen Aspen stundar snart bröllopet alla väntat på. Det är Maggies och Nicks yngsta dotter Rosie som ska stå brud, och det finns inte något de sett fram emot så mycket. Vad ingen vet är att de själva är mitt i en skilsmässa - och det sista de önskar är att behöva låtsas vara lyckliga inför alla.

Även Rosies äldre syster, Katie, gruvar sig en aning. Har hennes impulsiva, väna och godhjärtade syster verkligen valt rätt man? Hon är tveksam. Rosie själv älskar förstås sin fästman - men trots det börjar hon få kalla fötter. Hur ska hon på lindrigaste vis berätta det för honom, nu när alla gäster redan installerat sig i stugorna? Spänningen stiger, snön faller och Rosie måste bestämma sig - dagen för hennes vinterbröllop är snart här.


Feelgood och vinter. Det lockar den här årstiden.Vit död av Ragnar Jónasson
Genre: Kriminalroman
Serie: Hulda Hermannsdóttir (4)
Antal sidor: 252
Utgivningsdatum: 2020-10-28
Förlag: Modernista

Från Bokus
1983. Ett gammalt sjukhus i Akureyri på norra Island, tidigare använt som tuberkolossanatorium. En morgon hittas den äldre sjuksköterskan Yrsa brutalt mördad på sitt kontor, med två fingrar avskurna.

Kriminalinspektör Hulda Hermannsdóttir och en överordnad kollega, Sverrir, skickas dit för att utreda fallet. Det finns fyra misstänkta, varav en är huvudläkaren Fridjon. Men mindre än en vecka efter det första mordet hittas även Fridjon död, synbarligen efter ett fall från en balkong. Sverrir bedömer det som självmord.

2012. Helgi Reykdal är en ung polis som pluggat kriminologi i England och nu ska fullborda sin avhandling om de olösta morden i Akureyri. Han har också erbjudits ett jobb på Reykjavik-polisen - den tjänst Hulda Hermansdóttir just är på väg att pensioneras från. Under avhandlingsarbetet träffar Helgi de misstänkta från 1983, även om alla inte är beredda att prata om fallet.

När en av dem, Tinna, hittas mördad i sin säng bestämmer sig Helgi för att tacka ja till jobbet på polisen. Han är nu fast besluten att till sist lösa det 30 år gamla mysteriet med sjukhusmorden i Akureyri.


Nu börjar det bli lite rörigt... Serien om Hulda har ju gått baklänges, men nu är vi tillbaka till tiden för första boken. Och med en ny huvudperson. Kanske är det ändå inte en bok om Hulda...Tolv hjärtan till jul av Jenny Bayliss
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 338
Utgivningsdatum: 2020-10-29
Förlag: Norstedts

Från Bokus
34-åriga Kate vet att hon inte behöver en man för att bli lycklig. Men det vore kanske inte så dumt att ha en.

När Kate flyttade hem till Blexford för att hjälpa sin sjuke far hade hon inte tänkt stanna. Men fyra år senare är hon kvar i byn. Hon sköter sitt jobb för det stora varuhuset Liberty i London på distans, och bakar åt kaféet i byn.

Hon trivs alldeles utmärkt som singel - kanske till och med för bra. Så hon säger ja när en vän anmäler henne till ett dejtingprogram: Tolv dejter under veckorna fram till jul. På de tolv dejterna får hon prova på det bästa och det sämsta med män, med sina vänner (och hela byn) som ivrig publik. Och kärleken? Den knackar nog på längs vägens gång.


Man kan nog säga att den här boken hade mig vid "En kärleksfull julkomedi för alla som älskar The Holiday...".Vinterströmmen av Kamilla Oresvärd
Genre: Kriminalroman
Serie: Vargön (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2020-10-08
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
En styckad man hittas i vattnet nedanför ruinerna av det gamla pappersbruket i Vargön. Allt som kan identiera offret har noga avlägsnats från kroppen, förutom en detalj som gör att Mona Schiller tror sig veta vem han är. Om hon har rätt är alla i hennes närhet i fara, men om Mona berättar för polisen blir hon tvungen att avslöja den hemlighet hon bär på.

Jag har inte läst något av Kamilla Oresvärd, men jag vill väldigt gärna göra det.
Mörkermannen av Anna Bågstam
Genre: Kriminalroman
Serie: Morden i Lerviken (3)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2020-10-15
Förlag: Norstedts

Från Bokus
När en våldtäktsman med ett specifikt modus terroriserar Landskrona sätts civilutredaren Harriet och hennes kollegor på fallet. Av en utomstående får Harriet i hemlighet tillgång till flera gamla fall med kopplingar till de nya brotten. Hon kan direkt se att de tidigare utredningarna har saboterats. Och allt tyder på att någon av hennes närmaste kollegor ligger bakom det.

På det privata planet knakar Harriets relation med Rikard fortfarande i fogarna, och charmiga kollegan Elias ger henne svårtolkade tecken. Snart finns ingen tid till att tänka på kärlek alls, när pappa Eugen blir svårt sjuk och mamma Jorun dyker upp för att fira jul. Samtidigt som jakten på gärningspersonen skruvas upp försöker Harriet få tag i den på insidan som hjälper honom. Sanningen visar sig vara långt mer överraskande än hon hade kunnat ana.


Det här är en serie som jag är väldigt nyfiken på.I mörka vatten av Anna Roos
Genre: Kriminalroman
Serie: Morden vid världens ände (3)
Antal sidor: 256
Utgivningsdatum: 2020-10-28
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
Hösten är i antågande och träden längs Trosaån har färgats vackert gula. Äntligen har Vera Jansson hittat en köpare till sitt barndomshem, och köpeskillingen är tillräcklig för att hon ska kunna bli delägare i revisionsbolaget hon arbetar för. Allt hon behöver göra är att signera kontraktet för att kunna lämna sitt förflutna bakom sig.

Men så försvinner sonen till en av hennes vänner spårlöst, och Vera släpper allt för att hjälpa stadens invånare att leta. Omgående dras paralleller till Veras brors försvinnande för många år sedan, och mörkret hon gjort allt för att skingra sänker sig åter över husen vid ån.


Jag har nog tänkt att ge mig på den här serien någon gång.Dö för vårt syndiga släkte av Marianne Cedervall
Genre: Kriminalroman
Serie: Samuel Williams (1)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2020-10-29
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Lite motvilligt har prästen Samuel Williams tagit ett vikariat i sömniga Klockarvik i Dalarna. Lugn och ro blir det dock inte tal om på nya jobbet, för när Samuel anländer möts han av en makaber syn: På kyrkogården har någon lutat ett lik mot två järnkors.

Den döde mannen visar sig vara Finn Mats Hansson, hotellchef och även kyrkorådsmedlem, och istället för den mjukstart med körövningar och kyrkkaffe som Samuel sett framför sig slungas han rakt in i församlingens både nya och gamla konflikter. Somliga bubblande under ytan, andra nu för helt öppen ridå - i och med mordet på Hansson.

Under polisutredningen som följer blir det Samuels uppgift att samarbeta med kriminalpolis Maja-Sofia Rantatalo, även hon inflyttad till Klockarvik, samtidigt som han måste försöka hålla igång åtminstone delar av ordinarie julverksamhet i kyrkan. Och ju närmare utredningen kommer en lösning, desto närmare kommer även prästen och kriminalpolisen varandra


Marianne Cedervall finns ganska högt upp på min nyfiken-på-lista. Det här är tydligen en ny serie.

12 kommentarer:

 1. Håhåjaja. Här fanns ju flera som jag ville läsa! Och dessutom några jag inte hade koll på innan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väldigt många, så många att jag inte orkade ta med de jag bara var lite intresserad av.

   Radera
 2. Får nog ta semester hela oktober.😀

  SvaraRadera
 3. En ny Ruth Galloway är ju verkligen en höjdpunkt, men jag ser också fram emot Christoffer Holsts bok, jag har läst de två föregående i serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har länge tänkt att jag ska läsa Christoffer Holsts serie, men än så länge har det inte blivit så.

   Radera
 4. Som alltid har vi några gemensamma och så har du de som jag tvekade om och sen valde bort :). Matt Haig tvekade jag länge på. Jag älskar titeln men är lite för rädd när jag inte vet nivån på det onaturliga. Samtidigt som jag verkligen uppskattade hans bok Människorna som är den enda jag läst av honom hittills.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ända sedan jag läste Människorna så har jag velat läsa mer av Matt Haig. Än så länge har det inte blivit så, men jag blir automatiskt lockad av alla hans böcker. Än så länge. Just Midnattsbiblioteket har väl eventuellt ett tema som jag kanske inte uppskattar...

   Radera
 5. Jul i krinolin och Midnattsbiblioteket vill jag verkligen läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har längtat så länge efter något nytt från Amanda Hellberg att jag nog kan tänka mig att läsa Jul i krinolin, trots att den verkar vara i helt fel genre.

   Radera
 6. Oj så många bra böcker som kommer ut snart. Mina favoriter är Kallentoft, Bågstam och Griffiths. De åkte upp på inköspslistan direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kallentoft och Griffiths måste jag ha/läsa. Bågstam har jag ännu inte läst något av, men jag vill väldigt gärna göra det.

   Radera