måndag 19 september 2011

Nytillskott och läsplanering

I dag fick jag ett efterlängtat litet bokpaket från AdLibris. En enda bok var det i paketet, men som jag har längtat. Efter att ha läst tiotals recensioner där boken i stort sett hyllats, kunde jag faktiskt inte låta bli att beställa den. Eftersom jag har köpstopp tills jag har färre än 100 olästa böcker i min bokhylla, med endast tre namngivna undantag som inte inkluderade den här boken, så blev jag tvungen att byta bort Dean Koontz nya bok Vad natten döljer och ta denna i stället.Vad är det då för bok? Jo, Bastarden från Istanbul av Elif Shafak. En avgörande faktor till det snabba inköpet, förutom alla bra recensioner, var att jag ska till Turkiet i höst och jag brukar försöka läsa en bok från landet jag ska till. Jag tycker det känns som en extra krydda på semestern och så kommer man, förhoppningsvis, i lite stämning.

Det tråkiga är att jag inte kan börja läsa den med en gång. Först ska jag ju läsa ut den jag håller på med, Syskonkärlek av Sheila O'Flanagan. Det är ungefär 100 sidor kvar på den, så kanske i morgon. När den är slut så står Janusstenen av Elly Griffiths på tur. Det är månadens bokcirkelbok och eftersom det faktiskt var mitt förslag som vann den här gången så får jag ju se till att ha läst den.

Därefter ska jag äntligen ge mig på Bastarden från Istanbul och det ser jag fram emot väldigt mycket. Det ska bli riktigt spännande att se vad jag tycker om den.

4 kommentarer:

 1. Bastarden från Istanbul verkar bra och jag har också enbart hört gott om den. Jag misstänker att den kommer att köpas in under oktober...

  SvaraRadera
 2. Om den bara är hälften så bra som alla verkar tycka så kommer det att bli riktigt bra, tror jag.

  SvaraRadera
 3. Och den står högst på min lista!!!

  SvaraRadera
 4. Bara några dagar till så får jag äntligen börja läsa den :-)

  SvaraRadera