torsdag 20 september 2012

Bokhyllerunda: V

På V har jag en väldig massa bra böcker, det var svårt att bara välja ut fem stycken av de 47 som jag hittade, men dessa blev det till slut.


Vattenståndet (John Irving) - Förr läste jag i stort sett allt av Irving, men av någon anledning försvann han ur fokus. Detta är i alla fall en av de roligaste.

Var är Jane Eyre? (Jasper Fforde) - Denna har jag faktiskt inte läst, men den verkar oerhört... galen. Detta är första delen om Thursday Next, som jobbar på Litteraturroteln i London. Där hör tidsresor och kidnappningar av stora litterära karaktärer till vardagen.

Varsel (Stephen King) - Den enda bok jag med gott samvete kan säga att jag sträckläste. Jag släppte den överhuvudtaget inte ifrån mig förrän den var utläst. Och den skrämde mig från vettet.

Vattenmelonen (Marian Keyes) - Den i särklass roligaste chick-lit jag läst. Jag skrattade med tårar i ögonen.

Väktare (Dean Koontz) - Detta måste vara Koontz allra bästa bok. En av de första jag läste och jag tror inte jag någonsin vågar läsa om den. Tänk om den inte alls är så bra som jag minns...

8 kommentarer:

 1. Jag kanske har nämnt det tidigare men min Keyesfavorit är Sista chansen. Om du inte har lästen rekommenderar jag den starkt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har läst den också och precis som (nästan) alla Keyes så är den bra och rolig :)

   Radera
 2. Tack för besöket! Vilken Nesbö tyckte du var bäst?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt mina betyg så verkar jag ha gillat Djävulsstjärnan bäst, men egentligen är det nog svårt att säga. De är nästan lika bra allihop :)

   Radera
 3. Åh Väktare! Jag blev tvingad att läsa den och läste den motvilligt enbart för att jag inte hade något annat att läsa. Och älskade den verkligen! Efter det hamnade jag i en slags Koontz-mani och läste allt jag kom över av honom. Nu var det lääänge sedan jag läste något av honom dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet precis vad du menar, jag slukade allt av Koontz efter Väktare. Tyvärr tycker jag inte att han är lika bra längre, men han får ett par chanser till. Jag är en väldigt lojal läsare :)

   Radera
  2. Jag var tvungen att kolla vad jag läste senast av honom och det visade sig vara den här för fyra år sedan: http://malinsblog.wordpress.com/2008/06/20/odd-thomas-av-dean-koontz/

   Konstigt att jag inte har läst mer av honom efter det eftersom jag gillade den senaste boken riktigt, riktigt mycket. Jag har tom köpt den andra delen i samma serie som står oläst här hemma. Hmm. Jag borde verkligen ge honom en chans igen. :-)

   Radera
  3. Del två och tre om Odd tyckte jag var ungefär lika bra som den första. I fjärde delen blev det tyvärr mycket sämre. Och så har jag sett att femte delen nu har kommit på engelska :)

   Radera