tisdag 4 september 2012

Topp Tio böcker att läsa i höst


Då är det återigen dags för en Topp Tio Tisdag (Top Ten Tuesday) som innehåller en läslista. Nu handlar det om höstens böcker och min höst går från september till november. Eftersom jag har ett litet inofficiellt mål i år att läsa klart så många serier som möjligt (och helst inte börja några nya) så blir det så klart många sådana böcker även i höst.

De här böckerna hoppas jag hinna med att läsa.

1. Elva – Arne Dahl. Elfte delen av tio om A-gruppen. När denna är läst är faktiskt just den här serien slut. Även om nu Opcop finns i stället, men det är inte riktigt samma sak.

2. Levande begravd – Peter James. Första delen om polisen Roy Grace. Läste andra delen för ganska längesedan och tyckte den var... kanske inte dålig, men inte speciellt bra. Annika har övertygat mig om att jag måste ge honom en chans till och Malin och Det mörka tornet säger att den faktiskt inte var så bra. Den här heller.

3. Döden på en blek häst – Amanda Hellberg. Andra delen om Maja Grå. Hoppas den är precis lika otäck som alla säger.

4. Mörka strömmar – Arnaldur Indriðason. Sjunde delen om Erlendur Sveinsson. Faktiskt den sista jag har hemma så efter denna kan jag köpa resten också.

5. Brisingr – Christopher Paolini. Tredje delen om Eragon. Sedan kan jag skaffa mig sista delen också :)

6. Dewey Decimal – Nathan Larson. Det här ska tydligen bli en trilogi och fast jag helst borde undvika att påbörja läsning av nya serier så täntke jag ändå ge mig på denna.

7. Någon i din säng – Andreas Roman. Den här ska tydligen vara något slags fortsättning på Mörkrädd. Hoppas jag blir lika mörkrädd av denna.

8. Tusenskönor – Kristina Ohlsson. Andra delen om polisen Fredrika Bergman, Jag kan inte fatta varför jag inte har läst resterande böcker i serien än. Askungar var ju grymt bra.

9. De ensamma – Håkan Nesser. Fjärde delen om polisen Gunnar Barbarotti. Femte delen är ju på på gång nu så det verkar vara ett bra tillfälle att läsa denna.

10. Den sjätte gudinnan – Karin Alfredsson. Fjärde delen om läkaren Ellen Elg. Det är dags att bli upprörd över kvinnors situation i andra delar av världen igen. Den här gången handlar det om Indien.

OK, jag förstår att jag är avslöjad nu och jag erkänner... jag är en sucker for serier :)

10 kommentarer:

 1. Deckare blir oftast serier och även om man älskar att läsa en bra serie så vill man ha ett slut så man inte har mängder med serier som man läser.. Kanske därför jag trycker in lite romaner ibland så att man får läsa böcker med avslut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, även om det kanske inte ser så ut på just den här listan så avnjuts en och annan fristående roman också :) Jag har ett litet inofficiellt mål i år och det är att avsluta så många serier som möjligt och då blir läslistan på det här viset :)

   Radera
 2. Jag läste Mörka strömmar tidigare i år och tyckte inte så mycket om den. Det är kanske annorlunda om man har läst de tidigare böckerna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mörka strömmar och någon till efter den lär vara lite annorlunda, eftersom huvudpersonen ändrats. Erlendur som brukar vara chef stack iväg i förra boken. Så det blir nog inte riktigt samma sak :)

   Radera
 3. Jag älskar också serier. Gärna serier som kom för något år sedan så man kan läsa alla på en gång. Annars hinner jag bara glömma en massa saker mellan böckerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju en boknörds dröm, att hitta en färdigutgiven serie på så där 10-11 böcker. Som jag gjorde med Arne Dahl :)

   Radera
  2. Arne Dahl har jag inte läst :)

   Radera
  3. Där har du en härlig serie på hela elva böcker att ta tag i :)

   Radera
 4. Ska bli intressant att se vad du tycker om de jag har läst. Hoppas du gillar Amanda Hellberg lika mycket som jag gör!! Att du inte blir besviken på Levande begravd och skräms av Roman(jag blev inte det).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ungefär mitt i Amanda Hellbergs bok och än så länge är det inga tveksamheter: Me like :)

   Radera