måndag 3 september 2012

Tematrio - Titelmän

Titelutmaningarna fortsätter och nu är det minsann dags för männen. Uppgiften i veckans Tematrio från Lyran är: Berätta om tre romaner/noveller/texter med ett mansförnamn i titeln!

Det tog ett bra tag innan första boken med ett mansnamn i titeln dök upp, men sedan blev det rena ketchupeffekten. Ett tag funderade jag på att göra mitt favorittema (fullt möjligt), men tyckte att det kan jag ju inte ha varenda vecka. Sedan funderade jag på att bara ha böcker där titeln helt och håller utgörs av mansnamnet, men det blev lite trista böcker. Till slut blev det en liten blandning.

1. Garp och hand värld var den första bok jag läste av John Irving och det blev betydligt fler efter den. Tyvärr så har jag på något sätt tappat bort Irving, men jag ska nog försöka hitta tillbaka igen. Garp är i alla fall en pojke som har en lite besynnerlig mor och inte ens hans tillblivelse kan betraktas som normal. Och på den vägen är det.

2. Blaze av Stephen King (under pseudonymen Richard Bachman) handlar också om en ovanlig pojke. Som liten blir han slängd nerför trappan av sin far. Tre gånger. I rad. Efter det blir han lite trög och han luras med på en kidnappning av George Rackley. Men innan det är dags så dör George. Så ock hjärnan bakom brottet. Eller?

3. Dewey Decimal av Nathan Larson är den enda bok av dessa tre som jag inte läst än. Men det ska vara en dystopi och utspelar sig efter influensapandemi, storskalig terrorattack och Wall Streets totala kollaps. Detta ska tydligen bli en trilogi.

10 kommentarer:

 1. Garp och hans värld - älskade filmen men har aldrig läst boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag har sett filmen, men i så fall var det väldigt längesedan.

   Radera
 2. Jag har inte läst någon av dessa.

  Jag köpte Liseys berättelse här om dagen. Ska försöka ge mig i kast med Stephen King igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé att ta upp King igen (mission accomplished) :)

   Radera
 3. har inte läst någon av dina böcker. Dock kul med boktips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju så otroligt många bra böcker där ute.

   Radera
 4. Ingen jag har läst men tack för tipsen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boktips kan man aldrig få för många av :)

   Radera
 5. Irving läste jag också mycket en period. Jag har tyckt mycket om hans böcker. Men precis som du har jag "tappat bort" honom lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har planerat att hitta tillbaka med boken som kom för ett tag sedan, Sista natten i Twisted River, men det får dröja ett litet tag till.

   Radera