torsdag 6 september 2012

Läsplanering september 2012

Nu är flyttmånaden september här och det vete fåglarna hur mycket det blir läst då. Om en vecka går flyttlasset och då ska vi minsann äntligen bli Lundabor.

Men nu var det böcker det skulle handla om och dessa hoppas jag få tid att läsa mellan packning, uppackning, möbelinköp, möblering...

En mörk välsignelse av Dennis Lehane. Sjätte och sista(?) delen om deckarparet Kenzie-Gennaro. Hyllvärmare. Redan utläst.

Döden på en blek häst av Amanda Hellberg. Andra delen om Maja Grå och lite skräck (hoppas jag) är ju aldrig fel, speciellt inte så här på höstkanten.

Död i gryningen av Deon Meyer. Första delen om Thobela Mpayipheli (även första om Zatopek van Heerden). Mitt första möte med författaren. Ingår i Pocketlovers tre på tre-utmaning.

Levande begravd av Peter James. Då ska han äntligen få chans till revansch. Andra delen om Roy Grace läste jag och ogillade. Annika har övertalat mig att ge honom en chans till med denna första del om samma polis.

Det som göms under en sten av Thomas H. Cook. Ingår i min boktolva och är också en hyllvärmare.

Passageraren av Steffen Jacobsen. Första delen om polisen Robin Hansen, men jag är tveksam om någon mer blir översatt. Än har det inte hänt i alla fall. Representerar Danmark i den nordiska läsutmaningen och när denna är utläst är utmaningen avklarad.

Elva av Arne Dahl. Elfte delen av tio om A-gruppen och då ska väl den sagan vara slut. Hyllvärmare.

6 kommentarer:

 1. Levande begravd är jättebra,,sträcklyssnade på den.
  Har du läst Amanda Hellbergs första bok, det pratas inte så mycket om den
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Styggelsen har jag läst, men än så länge gillar jag nog Döden på en blek häst bättre. Det låter ju bra att det är fler som gillar Levande begravd :)

   Radera
 2. Ja usch och fy för köpstopp men jag rymmer snart inga mer böcker och "önskelistan" är låång! :/
  Har du sett filmerna om A-gruppen? Tänkt läsa böckerna men tänkte om de är för lika tycker jag det är lite jobbigt och behövervänta 1 år eller 2 för att glömma lite handling :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att jag såg den första när den gick på TV, men jag kommer inte ihåg om jag såg den andra :) Jag tror mig komma ihåg att historien följde boken ganska bra, men jag retade mig nog mest på att chefen plötsligt blivit kvinna. Personligen tycker jag att boken/böckerna är mycket bättre :)

   Radera
 3. Tips:
  http://lasaochlyssna.wordpress.com/2012/09/06/intervju-med-den-finska-deckardrottningen-leena-lehtolainen/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kollade faktiskt hennes böcker, men det verkar som att de första böckerna i serien inte är översatta till svenska och de som är översatta är slut på förlaget. Det blir nog till att vänta tills de kommer ut i nyutgåva. OCh då helst ända från början :)

   Radera