torsdag 27 augusti 2015

Hett i hyllan #2

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Den här veckan handlar det inte bara om en enda bok, utan tolv. En hel serie. Jan Guillous böcker om den superhjältige agenten Carl Hamilton, närmare bestämt.

Jag har läst fyra av delarna i lite underlig ordning (Den demokratiske terroristen, I nationens intresse, I hennes majestäts tjänst och En medborgare höjd över varje misstanke) och tyckt lite blandat om dem, men kan nog tycka att de blev bättre och bättre.

Mitt problem var att jag inte hade alla delarna och de jag saknade fanns inte att få tag i heller, men när sambon och jag slog ihop våra bokhyllor upptäckte jag att han hade två av dem (Fiendens fiende och Den hedervärde mördaren). Dessvärre saknades fortfarande två delar, den första (Coq rogue) och den åttonde (Den enda segern). De två lyckades jag hitta för snart sju år sedan så nu återstår bara att ta tag i läsningen också. Kanske får det bli ett årsprojekt, det är ju passande nog tolv böcker.

12 kommentarer:

 1. Jag fick oxå leta ett tag för att hitta alla delarna men har bara läst första delen än, eller lyssnade som ljudbok och var inte så jätte imponerad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har något minne av att en av de tidigare i serien inte var den bästa jag läst, men de senare var helt OK :)

   Radera
 2. olästa böcker är en skatt!

  P.S.
  Temaresor verkar intressant, deras resa åker även till Aranöarna: http://www.temaresor.se/Resor/Europa/Irland/Irland--med-Aranoarna/

  Billigare men ingår maten och inträden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla utflykter/inträden ingår och alla middagar, förutom för en av dagarna. Frukost får man så klart alla dagar :) Vi har åkt med Temaresor ganska många gånger nu och vi är helnöjda.

   Radera
 3. Jag har läst alla böcker i den här serien, men jag äger bara några stycken. Vill får tag i alla böckerna så småningom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, ja jag kan inte riktigt förstå varför jag inte läst den än :)

   Radera
 4. Jadu, det finns alldeles för mycket oläst i hyllan :O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de lär inte ta slut i första taget :)

   Radera
 5. Det är synd att jag har så svårt för Guillou

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att jag haft svårt med de tidiga böckerna i den här serien, mest på grund av alla tekniska detaljer när det gäller vapen, men jag försöker verkligen att inte bry mig om vad jag tycker om personen när jag läser böckerna :)

   Radera
 6. "Mitt år med Guillou".. ? Vet inte, men jag börjar tänka överdos?? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, du kan ha rätt där... annars var det faktiskt ett väldigt bra namn på en utmaning. Jag kanske lånar det ;)

   Radera