tisdag 4 augusti 2015

Top Ten Tuesday: Sagor jag läst/vill läsa


Tisdag igen och då naturligtvis dags för en Topp Tio Tisdag (Top Ten Tuesday). Veckans uppgift är Ten Fairytale Retellings I've Read/Want To Read (or you could do fairytales I want to be retold or fairytales I love).

Sagor har jag inte läst på ett bra tag, men på senare tid så har några av favoriterna från min barndom pockat på uppmärksamhet. Det här får nog bli en blandning av alla alternativ här ovanför.

1. Resan till landet Längesen av Elsa Beskow var nog min stora favorit när jag var liten. Älskade drakar redan då alltså.
2. Elddonet av H.C. Andersen har jag för mig fanns med i en väldigt tummad sagobok som jag också älskade när jag var liten. I alla fall så är det denna jag kommer ihåg.
3. De vilda svanarna av H.C. Andersen hade jag i form av ett litet plastat häfte. Tror det var rött. Också en saga som finns kvar i minnet.
4. Alice i Underlandet av Lewis Carroll har jag bara läst som kort version, men det är ju faktiskt en hel bok. Den vill jag läsa.
5. Gullivers resor av Jonathan Swift har jag läst, både som saga och som "riktig" bok. Man kan knappt tro det är samma historia.
6. Marissa Meyers serie Månkrönikan (Cinder, Scarlet, Cress) måste väl kunna räknas hit. I alla fall vill jag läsa den.

10 kommentarer:

 1. Rolig lista! Jag hatälskar Alice i Underlandet. Språket är roligt och berättelsen likaså, MEN ibland blir den lite väl creepy även för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara läst den korta, tillrättalagda sagan och så har jag ju sett filmen med Johnny Depp. Jag tror jag skulle gilla den riktiga boken :)

   Radera
 2. HC Andersen skrev många bra sagor! Meyers serie Månkrönikan är riktigt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de flesta sagor jag minns är av H.C. Andersen :) Måste snart bli dags för Cinder...

   Radera
 3. Jag gillar ofta inte "retellings" så jag skippade veckans Top Ten. Hade väl bara blivit Månkrönikan ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag gillar egentligen inte heller det jag kallar för "covers", men det fanns ju så många alternativ till den delen, som sagor man älskar :)

   Radera
 4. Jag vill också gärna läsa Marissa Meyers triologi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har satt upp Cinder på årets boktolva så den kommer att bli läst i år :)

   Radera
 5. Är också intresserad av all läsa Marissa Meyers serie.

  SvaraRadera