måndag 10 augusti 2015

Film: 22 Jump Street

Titel: 22 Jump Street
Originaltitel: 22 Jump Street
Genre: Komedi
Regissör: Phil Lord, Christopher Miller
Manus: Michael Bacall, Rodney Rothman, Oren Uziel
Skådespelare: Jonah Hill, Channing Tatum, Peter Stormare, Amber Stevens West, Ice Cube
Utgivningsår: 2014
Produktionsland: USA
Längd: 107 min
Serie: -
Såg den på DVD 3 juli 2015

Handling
Poliserna Schmidt och Jenko får upprepa succén med fallet i High school (21 Jump Street), men den här gången ska de gå på college, där de ska avslöja en narkotikahärva. Jenko möter sin tvillingsjäl och Schmidt träffar en tjej. Detta påverkar deras relation och de får ta sig en funderare på vad som är viktigt i livet.

Min kommentar
Ibland har jag konstig humor, även med mina mått mätt och det är vid dessa tillfällen som jag kan uppskatta filmer som denna.

22 Jump Street är inte alls lika kul som sin föregångare 21 Jump Street, men eftersom filmen driver väldigt kraftigt med att den är en uppföljare så funkar det ändå. Det blir lite för tramsigt, lite för plumpt, lite för många snoppskämt och dratta-på-ändan humor. Skämten dras nästan alltid ett (eller flera) varv för långt, men ofta är det ändå ganska kul. Det är en väldigt hög högstanivå, men samtidigt en låg lägstanivå.

Channing Tatum och Jonah Hill gör det bra, något annat kan man inte säga. Jag förstår egentligen inte hur man kan spela så här korkad så trovärdigt. De är riktiga klåpare (idioter), men på något sätt blir allt fel de gör ändå rätt i slutet. Deras relation i den här filmen sätts på rejäla prov och för det mesta beter de sig som ett gammalt gift par. Vilket är kul den första halvtimmen.

Lite förvånat upptäcker jag att Peter Stormare är med i den här filmen och givetvis spelar han skurk. Jag är löjligt förtjust i svenskar som lyckas i Hollywood och det är alltid ett nöje att se Stormare som bov.

Om du tittar på den här filmen, gör då något som du (förmodligen) aldrig gjort: stanna kvar för eftertexterna. De är nästan det roligaste i hela filmen. Här kan man snacka om att inte ta sig själv på allvar. Annars är nog favoritscenen när Schmidt gör debut på slam poetry-scenen. Obetalbart.Filmtipsets estimerade betyg var 3 (beräknat på 1 875 betyg).
IMDb hade den 7,1 i genomsnitt (beräknat på 208 429 betyg).
Jag ger den 3,0.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

2 kommentarer:

  1. Jag älskar den gamla tv-serien så jag kände mig tveksam när jag skulle kika på den här filmen, men jag tyckte att den var otroligt rolig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det här var faktiskt en TV-serie jag aldrig tittade på så några sådana funderingar hade jag inte. Visst var den rolig, men jag gillade den första mer :)

      Radera