fredag 13 november 2015

Fler böcker

Ibland är det bara så svårt att stå emot.
Därför kunde jag ju inte låta bli Spindeln i hörnet av Nikki Owen och Vem var Alice? av T.R. Richmond. Så här står det om dem på Massolit Förlag:

Spindeln i hörnet:
Mörk och skruvad psykologisk thriller – med en mycket opålitlig berättare

Plastikkirurgen Maria Martinez Villanueva sitter fängslad för mordet på en katolsk präst. Hon hävdar att hon är oskyldig.

Från Marias perspektiv får vi följa en besynnerlig verklighet där det är svårt att veta vad som egentligen är sant. Psykologen Kurt ifrågasätter hennes mentala hälsa utöver hennes diagnos: Aspergers syndrom.

Maria är övertygad om att hon befinner sig i centrum av en stor konspiration. Osäker på vilka hon kan lita på försöker hon ta reda på vem som är skyldig till att hon sitter fängslad.

Spindeln i hörnet är den första delen i en planerad trilogi om Maria Martinez Villanueva, som även planeras bli tv-serie av NBC.

Vem var Alice?:
Psykologisk thriller med annorlunda upplägg

Alice Salmon hittas en vintermorgon i en sjö i Southampton. Jeremy Cooke, en professor på Alices universitet, är märkbart berörd av hennes död. Han bestämmer sig för att samla all information han kan hitta om Alice. Han¬ pratar med alla i Alice närhet och läser allt hon har skrivit i sin dagbok, brev, bloggar, sms, mejl, tweets och artiklar.

Bit för bit pusslar han ihop bilden av Alice genom spåren hon har lämnat efter sig. Men hans motiv är dunkla och skälet till hans besatthet sträcker sig många år tillbaka.

I T.R. Richmonds psykologiska nagelbitarthriller Vem var Alice? skruvas historien till nya nivåer.

T.R. Richmond är en pseudonym.
Båda två låter ju väldigt spännande. Tack för böckerna!

Och som om inte det skulle räcka så hittade jag lite rea på Adlibris.
Elva dagar i Berlin Av Håkan Nesser är ett måste i bokhyllan. Den här ingår tydligen i Storstadstrilogin och jag bara älskade Himmel över London.

10 kommentarer:

 1. Bara tre nya var ju inte så farligt. Det kunde ha gått betydligt värre... ;) Haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det kunde det. Och det har det ;)

   Radera
 2. Vem var Alice vill jag läsa. Nu står den på min önskelista, fast på engelska...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att Vem var Alice? kan bli vilket som. Den verkar vara uppbyggd på ett sätt som jag inte alls brukar gilla, men temat är ju intressant :)

   Radera
 3. Alltid kul med påfyllning i hyllan :) Jag är lite nyfiken på Vem var Alice?, då den verkar väldigt spännande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den kan nog bli spännande. Tyvärr har jag ju den som e-bok och det brukar betyda att jag "glömmer" att jag har den.

   Radera
 4. Har lyssnat på Nessers Berlin-bok och tyckte den var oväntat dålig, men Nesser har trots allt en väldigt hög lägstanivå. Nesser är annars en favorit. Älskade Barbarotti-serien!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en bok kvar i Barbarottiserien, den ska jag läsa i december. Och visst är det så, Nesser har en väldigt hög lägstanivå :)

   Radera
 5. Kul med lite nytt! Nesser är lite av en favorit hos mig. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har blivit många böcker av Nesser den här hösten, köpta inte lästa, och jag tror det dyker upp minst en till på julafton :)

   Radera