torsdag 5 november 2015

Hett i hyllan #12

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nästa besök i bokhyllan handlar också om fler än en bok. Även om just dessa två faktiskt inte hör ihop, mer än att de har samma författare.
Kryptan av Kate Mosse köpte jag sommaren 2011, på samma semester som den här, men denna hittade jag på en outlet i Höganäs. Den dagen köpte jag fyra böcker och Kryptan är den enda som fortfarande är oläst. Egentligen beror det mest på att jag upptäckte att det är andra delen i en serie, Languedoc, där Labyrinten är första delen. Den köpte jag året efter (2012) på bokrean och läste den förra året. Tyvärr gillade jag den inte speciellt mycket. Det gör att det tar emot att läsa Kryptan. Och vi snackar tjocka böcker. Över 600 sidor... och till råga på allt så finns det en tredje del också. Om inte Kryptan är väldigt mycket bättre än Labyrinten så kan jag nog redan nu säga att någon Citadellet blir det inte. Den verkar dessutom inte ens vara översatt till svenska.

Vintervålnader kom i min ägo i december 2011, då fick jag den från min hemliga bokvän i bokbytet som En bok om dagen höll i. Den hör inte till Languedoc-serien och den är inte alls lika tjock, bara lite drygt 200 sidor, men jag vill ju läsa Kryptan först ändå.

Om nu du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. Det var samma för mig. Köpte kryptan och insåg att det fanns en bok före. Jag har inte köpt den första ännu så Kryptan står fortfarande oläst i hyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju lyckats ta mig igenom Labyrinten, men jag gillade den inte. Därför tar det emot lite extra för Kryptan :)

   Radera
 2. Jag rensade rejält bland mina hyllvärmare förra året, så skönt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är att jag ju inte kan ge bort dem innan jag har läst dem. Jag vill ju läsa dem :)

   Radera
 3. Jag har några böcker av henne också och tyvärr olästa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Labyrinten och Kryptan är ju inte direkt några tunna böcker heller.

   Radera
 4. Jag gillade faktiskt "Labyrinten", men sen del två blev mycket tråkigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kanske jag gillar Kryptan bättre ;) Jag tyckte ju Labyrinten var tråkig.

   Radera
 5. Kate Moss är en sådan där irriterande författare. Jag vill gilla henne och jag gör nästan det. Nästan.
  Det är så nära men ändå inte och det irriterar. För jag gillar inte att vara ambivalent, antingen eller är bäst. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker jag känner igen lite av det du skriver. Egentligen gillar jag ju historiska romaner och jag ville verkligen tycka om Labyrinten. Och det gjorde jag. Ibland :)

   Radera