fredag 6 november 2015

Till slut så

En bok som verkar ha varit på avvägar ett bra tag hittade till slut hem till mig.
Jag har länge varit nyfiken på Varg Gyllander och hans serie om Ulf Holtz och Pia Levin. Skämmigt nog måste jag erkänna att jag faktiskt köpt några delar i serien, men läst dem har jag inte. När jag såg att han släppt en bok i en ny serie så kunde jag inte låta bli. Så här står det om boken på Hoi Förlag:
En natt mottar den unge ibn Muhammad al-Qasimi en profetia. Klanens klenod, bärnstenshästen Hoshaba, måste återförenas med sin tvilling Baz, annars går klanens rike under. Tidsfristen är en kamels livstid.

Trettio år senare får en professor i marinarkeologi vid Stockholms universitet uppdraget att finna platsen i Östersjön där ett arabiskt fartyg, en dhow, förliste 1752. Uppdragsgivaren är okänd.

Samtidigt inträffar flera sprängattentat i Stockholm som lamslår stora delar av Södermalm. En liten grupp människor blir instängda på restaurang Gondolen medan klockan tickar mot katastrofen.

Norma och Joshua, experter på bekämpning av den organiserade brottsligheten, dras av personliga skäl in i en livsfarlig jakt på en okänd fiende. Människor som står dem nära riskerar att dö.

De båda tillhör NOCC – National Organized Crime Command – en polisorganisation skapad enbart för att bekämpa den organiserade brottsligheten. NOCC som har en hemlig budget, ett okänt antal medarbetare och lyder direkt under justitiedepartement riskerar att avslöjas.
Nu får den vänta ett tag på att bli läst för november ska gå i skräckens tema, men sedan så. Tack för boken!

8 kommentarer:

 1. Denna författare har jag hört talas om men ännu inte läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ett par böcker i en annan serie också, men nu när det kommer en ny så kan jag ju hellre ta den :)

   Radera
 2. Låter spännande. Bra att den hittade fram :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast egentligen borde den redan vara läst :)

   Radera
 3. Spännande! Har inte läst.

  SvaraRadera
 4. Vill läsa den här författaren, och en ny serie... hm...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får passa på när det kommer en ny serie, så man lätt kan börja i rätt ände :)

   Radera