torsdag 26 november 2015

Hett i hyllan #15

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Sommaren 2011 fick en gammal serie nytt liv igen, tack vare en TV-serie byggd på samma böcker. Det skrevs en hel del om de där böckerna (och TV-serien) just då. Vilken?
Redan i mitten av 90-talet läste jag en bok av George R.R. Martin, Harmagedon rag, som jag tyckte väldigt mycket om. Sedan hände det som ofta händer, jag tappade bort författaren. Min förvirring var total när Sagan om is och eld dök upp, med samma författare. Det tog mig ett tag att faktiskt fatta att det var samma.

Så, annandag jul 2011, när vi på en välbehövlig promenad råkade gå in i en mataffär, som även sålde böcker, och jag fick syn på Kampen om järntronen på rea högg jag den direkt.

Sedan dess har den fått stå där, dessutom utan sällskap av andra delar i serien. Risken är överhängande att den förblir oläst ända tills hela serien kommit ut. Tills dess håller jag till godo med TV-serien.

Det här är faktiskt den sista olästa boken från 2011 att visa upp. Från och med nästa vecka hoppar vi till 2012.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

 1. Jag ser fram mot när du börjar läsa den här så vi kan jämföra :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, vi får väl se hur länge det dröjer tills herr Martin skrivit färdigt alla delar :)

   Radera
 2. Jag har köpt alla fem böckerna, men har bara läst den första. Har däremot sett de säsonger som kommit ut på dvd hittills.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker verkligen låta bli att köpa de andra, jag har ju ingen aning om jag gillar att läsa den här historien. Se den är en helt annan femma :)

   Radera
 3. Själv har jag väldigt svårt för att läsa böcker där jag redan sett filmen/ tvserien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag brukar vilja läsa först och se sedan, men den här serien så var det så många som sa att det är bättre att se först, eftersom det är så många inblandade. Det blir ju lite lättare om man har ett ansikte på dem :)

   Radera
 4. Jag har bara läst den första än så länge. Men min man slukade alla böcker som kommit ut med hull och hår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte ju vara ståndaktig och verkligen (försöka) vänta tills alla delar är klara :)

   Radera