torsdag 19 november 2015

Hett i hyllan #14

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag har ju läst en del av Andreas Roman nu, vilket jag inte hade gjort i december 2011. Då hade jag bara läst Mörkrädd, som jag verkligen tyckte mycket om. Så jag blev jätteglad när jag upptäckte att han lagt ut en bok som gratis e-bok, bara att ladda ner.
Boken var Vargen och kättaren och egentligen var det ingen e-bok, utan en pdf-fil. Om jag har förstått saken rätt så är detta en fantasy, som utspelar sig i samma värld som Drakväktartrilogin (inspirerad av rollspelet Eon), men de hör inte ihop. Och jag har inte läst någon av de böckerna. Heller.

Varför den förblivit oläst får nog i första hand skyllas på att e-böcker inte fanns med i "systemet" tidigare. Nu har jag lagt till alla, men nu skyller jag på att detta är en pdf-fil. Det brukar vara helt hopplöst att läsa dem på läsplattan eftersom formatering och annat inte alls stämmer. Jag tror jag får lägga till den här på någon riktig läslista snart.

Och nu, till min stora sorg, hittade jag att Andreas Roman ska ge upp skräckgenren. Det är ju oerhört trist. Speciellt som jag faktiskt fortfarande väntar på fortsättning på både Den svarta trilogin (Mörkrädd, Någon i din säng) och Stockholm vodou (Doktor Joseph).

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

6 kommentarer:

 1. Jeg burde absolutt hatt et system for uleste bøker, jeg også. Det er så alt for mange som blir glemt i bokhylla :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan verkligen rekommendera programmet Book Collector. Om man har det så får man järnkoll på sina böcker :)

   Radera
 2. Kul att se vad andra har i sina bokhyllor som förblir oläst. Jag har lagt upp en bok här
  https://vadvilaser.wordpress.com/2015/11/19/hett-i-hyllan/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är kul att se vad andra låter stå oläst i hyllorna :)

   Radera
 3. Jag har också väntat på en uppföljaren Doktor Joseph. Vore ju tråkigt om den inte kommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar ju som att vi får vänta förgäves. Kanske ändrar han sig.

   Radera