måndag 31 juli 2017

Film: Deadpool

Titel: Deadpool
Originaltitel: Deadpool
Genre: Action
Regissör: Tim Miller
Manus: Rhett Reese, Paul Wernick
Skådespelare: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Brianna Hildebrand, T.J. Miller, Ed Skrein
Utgivningsår: 2016
Produktionsland: USA
Längd: 108 min
Serie: -
Såg den på C More 9 juli 2017

Handling
Den tidigare legosoldaten Wade Wilson antar alter egot "Deadpool" efter att ett misslyckat experiment gett honom helande krafter. Rustad med de nya förmågorna och ett udda sinne för svart humor tar vår tids coolaste och hårdaste antihjälte upp jakten på mannen som förstörde hans liv.

Min kommentar
Tecknade serier har i stort sett aldrig lockat mig speciellt mycket, även om jag läste en del av dem i min ungdom. Allt det här med Marvel och DC Comics känner jag överhuvudtaget inte till, förutom som film då. Deadpool är ännu en film från Marvels universum.

Ryan Reynolds hör inte till mina favoriter direkt, men den här rollen gör han med den äran. Han är dessutom medproducent så jag gissar att han har mer än ett finger med i spelet om exakt hur hans karaktär ska vara. Prestationerna i övrigt är också väl godkända och coola Brianna Hildebrand (som spelar Negasonic Teenage Warhead) är jag övertygad om att vi kommer att få se mer av.

Detta är action på hög nivå, det händer något mest hela tiden. Det är många och bra effekter. Även humorn är på topp, även om den ibland är lite för låg och ja, jag är väldigt svag för metahumor. Om det sköts snyggt, som här, så blir det fantastiskt roligt när en karaktär pratar direkt med tittarna. Själva storyn är dock inte speciellt mycket att hänga i granen, men helt ärligt, vem bryr sig. Det känns väldigt bra med en superhjälte med självdistans, som inte är ett dugg politiskt korrekt och inte tar sig själv på allvar.

Trots det råa och brutala, för även det finns det gott om, så finns det mycket charm bakom alltihop och jag tycker filmskaparna har lyckats riktigt bra med den här. Om du vill se en djuplodande och seriös film så avråder jag dig från att se denna, för den är inte ens en gnutta seriös. Vill du däremot bli underhållen av en fullkomligt galen film i drygt 1,5 timme så har du något att se fram emot. Mitt tips är också att sitta kvar till efter eftertexterna. Det är inte förrän då den tar slut på riktigt.Filmtipsets estimerade betyg var 4 (beräknat på 3 100 betyg).
IMDb hade den 8,0 i genomsnitt (beräknat på 644 018 betyg).
Jag ger den 3,5.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

4 kommentarer:

 1. Den här filmen kände jag inte till. Det blir mer tv-serier än film men ibland ser jag film...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är som sagt helt vansinnig. Men kul :)

   Radera
 2. Jag tyckte också om den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev nog lite förvånad i början, men sedan började jag titta på den som komedi och då gick det bättre :)

   Radera