torsdag 13 juli 2017

Hett i hyllan #100

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Detta är ju det 100:de inlägget i Hett i hyllan, vilket väl borde vara något slags jubileum, men jag vet inte om det är något att fira att jag efter 100 inlägg inte har kommit längre än till februari 2014...
Boken som får äran att visas upp i detta jubileum är en som jag faktiskt har sett filmatiseringen av; Choklad av Joanne Harris. Om det vanliga (att boken är bättre än filmen) gäller även här så måste boken vara fantastisk för jag gillade verkligen filmen. Men så fick jag veta att Choklad ingick i en serie och jag måste ha fattat fel för jag fick för mig att den inte var första delen. Nu när jag kollar så står det faktiskt #1 på den. Då är det väl bara att plocka upp den då.

Om nu någon har missat vad den handlar om så står det så här på baksidan:
När Vianne Rocher och hennes dotter Anouk kommer till den lilla sömniga sydfranska byn blir livet aldrig sig likt för invånarna. Vianne förvandlar det nedgångna bageriet till den läckraste chokladbutik man kan tänka sig, fylld av utsökta godsaker.

Viannes underbara choklad ger byborna livsglädjen tillbaka, något som inte ses med blida ögon av prästen Reynaud. Han härskar över sin församling med järnhand och har kämpat mot frestelser och sinnliga begär i hela sitt liv. Vianne blir symbolen för allt han räds och föraktar och han bestämmer sig för att få bort henne från byn.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

20 kommentarer:

 1. Hur många av de hundra har du läst efter att de fått vara med i Hett i hyllan respektive hur många platsar fortfarande i den kategorin?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst 27 stycken av de böcker som varit med i Hett i hyllan, men det är fler än 100 som varit det. Om jag har flera böcker i en serie så brukar alla som är hyllvärmare få vara med.

   Hur många som platsar i den kategorin? Ja, det är ju alla hyllvärmare och det har jag en förfärlig massa av och vid varje årsskifte så kommer det ett nytt gäng. Man kan väl enkelt säga att jag nog kan hålla på med Hett i hyllan i några år till...

   Radera
  2. På tal att platsa in som hyllvärmare, hur länge ska de ha stått i hyllan innan du räknar de som hyllvärmare?
   Och sen det där att man har svårt att hinna med att läsa alla hyllvärmare, även om man gör ett försök så är det svårt att hinna med. Fast i år har jag i alla fall läst många fler än jag har gjort tidigare år. Både pga att jag utsåg 12 hyllvärmare som jag skull läsa en i månaden + att just dina hett i hyllan har påmint mig om en del som jag faktiskt har läst.
   Och sen har jag även valt att vara med i utmaningen 3x3 som också består av mest hyllvärmare. Kan se mitt inlägg om bokliga utmaningar här

   https://mittbokintresse.blogspot.se/2017/01/bokliga-utmaningar-infor-2017.html

   Radera
  3. Jag har gjort det enkelt för mig och går på inköpsår, vid varje årsskifte så blir en ny kull hyllvärmare. Det senaste årsskiftet så blev alla olästa böcker från 2015 hyllvärmare. Det blir ju kanske lite skevt, eftersom en bok som är inköpt i januari är ett helt år äldre än en som är inköpt i december, men jag orkar inte vara med noggrann :)

   Jag brukar nog läsa mellan 30 och 40 hyllvärmare varje år, men det räcker inte speciellt långt när fler än så blir hyllvärmare varje år. Någon gång ska jag nog få bukt med okynnesinköpen, men det verkar inte bli i år. Heller ;)

   Radera
 2. Har också hållit i den boken på någon rea men tänkt att den här gången är nog filmen bättre än boken. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej men, som du säger ;) Efter vad andra har skrivit i sina kommentarer så tror jag att du kan ha fel :)

   Radera
 3. Jag tyckte jättemycket om den här boken när jag läste den. Och även om andra delen, Karamellskorna. Typ bättre än filmen, fast mysiga på olika vis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är nog egentligen ganska säker på att jag kommer att gilla den, när jag väl läser. Efter alla glada tillrop här så har den i alla fall klättrat i läshögen :)

   Radera
 4. Choklad finns i min hylla också. oläst. men jag såg filmen. här kommer mitt bidrag: http://mrscalloway.blogspot.se/2017/07/hett-i-hyllan_13.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Filmen är ju ruggigt bra i alla fall.

   Radera
 5. Har också Choklad stående i bokhyllan, men jag tror min har ett annat omslag.

  Här kommer min heta bok för veckan:
  https://lenasgodsaker.blogspot.se/2017/07/hett-i-hyllan-100.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är pocketutgåvan, eller det har kanske släppts flera utgåvor även i pocket.

   Radera
 6. Jag är jätteförtjust i alla Joanne Harris böcker och speciellt mattrilogin där Chokland ingår. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.se/2017/07/hett-i-hyllan-100.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag kommer att gilla den, men jag är ändå glad att jag har lyckats låta bli att köpa på mig fler delar innan jag har läst denna :)

   Radera
 7. Hennes böcker är jättebra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror ju egentligen att jag kommer att hålla med dig, men det har inte hjälpt hittills.

   Radera
 8. Bara sett filmen men den var bra.
  Här är mitt inlägg i hett i hyllan denna vecka

  https://mittbokintresse.blogspot.se/2017/07/hett-i-hyllan-vecka-28.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nästan blivit sugen på att se om filmen, men jag borde nog läsa boken i stället :)

   Radera
 9. Här är min första hyllvärmare :) Passar bra att hoppa in på nummer hundra.
  https://mariasbokhylla.wordpress.com/2017/07/13/hett-i-hyllan-100/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen till skamvrån :) Det känns bra att det finns fler ;)

   Radera