söndag 23 juli 2017

Kommande böcker augusti 2017

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om boksläppen i augusti. Förutom att jag drunknar.

Utan mänskligt värde av Jenny Rogneby
Genre: Kriminalroman
Serie: Leona (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-08-01
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
En psykiskt sjuk kvinna blir påkörd av ett Arlanda Express-tåg vid Karlbergs station. Allt tyder på att det rör sig om ett vanligt självmordsförsök, men snart upptäcker man att den sargade kvinnan även har andra skador än de hon ådragit sig vid tågolyckan - hon saknar en njure! När sedan en hemlös tiggare rasar ihop blodig mitt på Sergels torg och även han saknar ett organ förstår man att en grupp hänsynslösa gärningsmän satt i system att plundra samhällets mest utsatta människor på kroppsdelar.

Leona Lindberg, den skickliga och okonventionella utredaren på Citypolisen, får ärendet på sitt bord, och spåren leder henne till en mycket skitig verksamhet. Leona känner sig ovanligt engagerad i sitt arbete, samtidigt som hon ställer sig fullständigt frågande till att hennes överordnade ser henne som aktuell för en ny chefsposition. Själv har hon nämligen fokus på annat håll. I sin strävan efter ett nytt liv har hon den här gången valt att ta saker och ting helt i egna händer med en ny sidoverksamhet: Att ta från de onda - och ge till sig själv. Men Leona får också lära sig att allt har ett pris.


Jag har ju hört så väldigt mycket bra om den här serien, men jag har inte kommit mig för att läsa första delen än. SOm för övrigt står i hyllan.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Viskaren av Karin Fossum
Genre: Kriminalroman
Serie: Konrad Sejer (13)
Antal sidor: 309
Utgivningsdatum: 2017-08-03
Förlag: Forum

Från Bokus
Kommissarie Konrad Sejer sitter i polisens förhörsrum med en kvinna. Ett fruktansvärt brott har begåtts. Sejer söker sanningen och försöker förmå kvinnan att berätta sin historia.

Ragna Riegel tar ingen plats, hon är liten och tunn, viskar till och med fram orden efter en misslyckad stämbandsoperation. Ragna arbetar på Europris, där vanliga människor köper vanliga, mörka dunjackor till lågpris. Efter föräldrarnas död bor hon ensam i barndomshemmet, sin son har hon inte mycket kontakt med, han har flyttat till Berlin och skickar bara enstaka jul och födelsedagskort.

Hennes liv följer fasta rutiner, det är så hon vill ha det. Hon sitter på samma säte i bussen varje dag, handlar i samma närköp. Hon har ordning på livet. Tills den dag då hon får ett hotbrev. Någon vill döda henne. Rutinerna förvandlas till skräck och förvirring, Ragna måste försvara sig. Till varje pris.


Det här är ju något så ovanligt som en serie som jag är i fas med. Jag gillar verkligen Karin Fossum, men har väl blivit lite besviken på de senare böckerna. Hoppas hon är tillbaka i toppform.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Öster om avgrunden av Thomas Engström
Genre: Thriller
Serie: Ludwig Licht (4)
Antal sidor: 376
Utgivningsdatum: 2017-08-11
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Tbilisi, juli 2016. Affärskvinnan Pauline Hollister bär på ett antal mörka hemligheter. Hon vänder sig till Ludwig Licht, som numera arbetar på säkerhetsfirman EXPLCO:s avdelning i Georgien. Men innan hon hinner avslöja vad hon vet försvinner hon.

Samtidigt börjar den hårt ansatta kaukasiska republiken att rämna. En rad terrordåd drabbar huvudstaden, och det mäktiga Ryssland i norr uppträder alltmer hotfullt. Vad var det Hollister ville berätta? Vilka krafter har hon satt i rörelse? Ludwig ställs snart inför sin farligaste, mest hänsynslösa fiende någonsin: en av hans gamla överordnade från östtyska Stasi.


Det är något med den här serien som lockar mig, men första delen står fortfarande oläst i hyllan. Detta ska i alla fall vara sista delen.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Saker ingen ser av Anna Ahlund
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 312
Utgivningsdatum: 2017-08-17
Förlag: Rabén & Sjögren

Från Bokus
Det händer mycket i korridorerna på Sibylla allmänestetiska läroverk. Där finns Fride som är så kär i Miriam att hen inte kan tänka på annat. Yodit som målar och drömmer om sin hemliga brevvän. Johannes som låter Karin Boye fatta alla svåra beslut. Aron, vars tvillingsyster Linn fick all talang. Och Linn, som undrar vad hon ska göra med den. Och så är det Sebastian, han som ska kyssa en ny person varje månad. Ett nyårslöfte som trasslar till saker ordentligt för dem alla.

Hennes förra bok, som står oläst i hyllan, välte ju Internet (som det så vackert heter) förra året. Jag gissar att denna kommer att göra samma sak.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Det växte ett träd i Brooklyn (2)
Genre: Drama
Serie: Det växte ett träd i Brooklyn (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-08-20
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
Brooklyn 1912: Den unga Francie klättrar ut på brandstegen för att få vara ifred med sin bok. Inne i lägenhetens mörker skrapar hennes mamma ihop matrester till middag medan lillebrodern leker. Ingen vet var pappan sover ruset av sig.

Livet är inte alltid lätt för Francie, men hon älskar sin familj och den stökigt livliga stadsdelen som de bor i. Men framförallt bär hon på en stor dröm om att bli författare, och om att få resa över bron till New York och se världen.


Jag vet fortfarande inte hur jag ska göra med de här böckerna. Detta med att dela upp en bok i två när den släpps på svenska gör mig tokig. Det blir ju liksom dubbelt så dyrt (den gamla ekonomen som pratar nu), men inte dubbelt så bra.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Pappas pojke av Emelie Schepp
Genre: Kriminalroman
Serie: Jana Berzelius (4)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2017-08-21
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
Ett barn försvinner från sitt hem i Norrköping och snart blir det smärtsamt uppenbart att de måste hitta pojken så snart som möjligt - annars kan det var för sent ...

En varm sommarkväll ringer sexårige Jonathan till sin pappa Sam som är på väg hem. Skräckslagen berättar han att någon har tagit sig in i familjens hus i Norrköping. Det är det sista Sam hör från pojken innan han försvinner spårlöst.

Åklagare Jana Berzelius leder förundersökningen av det komplicerade fallet. Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander försöker hon ta reda på vad som har hänt Jonathan. Spåren leder bakåt i tiden, och ju längre Jonathan är borta desto mer personlig blir utredningen för Jana. Hon inser att det är bråttom, mycket bråttom att hitta pojken.

Samtidigt begär den skoningslöse Danilo Peña att Jana ska besöka honom i häktet. När hon till slut går med på att träffa honom kastas hon in i en fruktansvärd kamp på liv och död, där allt sätts på spel och ingen går säker.


Ytterligare en serie som jag har hört väldigt mycket bra om. Inte heller denna har jag börjat läsa, men de två första delarna står i hyllan.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Vi mot er av Fredrik Backman
Genre: Drama
Serie: Björnstad (2)
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2017-08-21
Förlag: Forum

Från Bokus
"Har du sett en stad falla? Vår gjorde det.

En ung man gjorde något fruktansvärt och vi gick vilse. Det här är historien om det som hände efteråt, från midsommar till julafton. Den kommer handla om en ishall och om alla de hjärtan som slår runt den, om människor och hockey och hur de turas om att bära varandra. Om att falla och resa sig. Om oss, vi som drömmer och slåss. Några kommer bli förälskade och några förkrossade, vi kommer ha våra bästa dagar och våra allra värsta. Den här stan kommer jubla, men den kommer också börja brinna. Det kommer komma en fruktansvärd smäll.

En bil kommer köra för fort genom natten. Vi kommer säga att det var en trafikolycka, men det kommer vara en lögn. Olyckor sker av en slump, och den här kommer vi veta att vi hade kunnat förhindra. Den här kommer vara någons fel.

Människor vi älskar kommer dö, vi kommer begrava våra barn under våra vackraste träd.

Det här är sagor från Björnstad. Alla de ljusaste och alla de mörkaste. Alla vi har."


Självklart måste jag ju ha denna. Trots att jag ännu inte läst förra boken.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.X: Den sista platsen av John Ajvide Lindqvist
Genre: Skräck
Serie: Platserna (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-08-21
Förlag: Ordfront Förlag

Från Bokus
En gång var kriminaljournalisten Tommy T hela Sveriges älskling, men på senare år har hans stjärna dalat. Undersökningen av självmorden ska bli hans upprättelse. Tillsammans med sin hund Hagge nosar han sig djupare in i mysteriet kring den undflyende gestalten »X« som tycks ligga bakom allting. Spåren leder till ett enormt parti kokain samt till ett oändligt fält med kortklippt gräs och en himmel utan sol.

Samtidigt dras Tommys systerson Linus allt djupare in i X verksamhet. Han är 17 år och bor i det megalomaniska höghusbygget Gårdsstugan. Allt sedan han som 13-åring började sälja sin egen ADHD-medicin har han drömt om att få deala i de högre divisionerna. När han slutligen får chansen visar sig verksamheten vara både farligare och underligare än vad han kunnat föreställa sig.


Nu börjar jag låta som en gammal, repig vinylskiva, men jag har faktiskt inte börjat läsa den här serien heller.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Tivoli av PC Jersild
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 250
Utgivningsdatum: 2017-08-25
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Ett annorlunda äldreboende byggs upp på Djurgården i Stockholm efter att Tivoli Gröna Lund gått i konkurs. De kinesiska investerarna vill satsa på kapitalstarka seniorer och erbjuder en gated community med full service, och med karaoke, tango, bingo och andra nöjen. Och som kronan på verket en livförsäkring med 100-årsgaranti! Bland de boende finns två gamla bröder, där den yngre försöker hålla ordning på den äldres eskapader. Anläggningen döps till BlissGardens - Lycksalighetens trädgårdar - men i folkmun får den heta De saligas ängder, eller kort och gott Kalkbrottet.

PC Jersild har inte synts till på ett tag väl? Eller har jag missat? I alla fall så var det han som var författare till den första dystopi jag läste. Det händer att jag fortfarande tänker på den.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Tio svenskar måste dö av Martin Österdahl
Genre: Kriminalroman
Serie: Max Anger (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-08-28
Förlag: Forum

Från Bokus
Under en gårdsauktion i Roslagen hittas en död man i en brudkista. Han är delad på mitten och har märkliga symboler inristade i pannan.

Den döde visar sig vara chef på migrationsverket och är den första i en rad av högt uppsatta svenskar som faller offer för en brutal mördare. Ingen vet vem som står näst på tur. Ingen vet hur man skyddar sig mot en osynlig fiende.

Samtidigt håller den ryska flottan sin största övning sedan murens fall och den osänkbara atomubåten Kursk går på grund. Medan de ryska sjömännen kämpar för sina liv tittar president Putin kallsinnigt på och en nygammal konflikt mellan öst och väst seglar upp igen.

Den enda som ser hur skeendena hänger ihop är Rysslandsexperten Max Anger. Bara han kan stoppa mördaren. Men i kampen mot klockan motarbetas han från alla håll. Och ondskan har sitt ursprung långt tillbaka i tiden, i det mörkaste kapitlet i svensk historia. Något som ingen vill dra upp till ytan igen.


Det här låter ju väldigt spännande. Och aktuellt trots att det var ett tag sedan det hände. Kursk minns jag som om det vore igår.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Orkidépojken av Helena Dahlgren
Genre: Skräck
Serie: -
Antal sidor: 148
Utgivningsdatum: 2017-08-29
Förlag: Lava Förlag

Från Bokus
När bästisarna Hanna och Zeb tar studenten är det meningen att LIVET ska börja. Det är nu de ska lämna urtrista förorten Tyresö och bege sig ut i världen. London väntar. Men först en sista hemmasommar som går åt till att jobba på kyrkogården, festa på stans gayklubbar, ströglo på den gamla tv-serien Twin Peaks och läsa Orkidépojkens märkliga blogg. Så länge någon kan minnas har det viskats om en närvaro ute i Tyresös skogar. Varken Hanna eller Zeb har lagt någon särskild vikt vid det. Förrän de plötsligt blir tvungna För konstiga saker sker: först försvinner en hund, och därefter en före detta skolkamrat. Lina, ortens drottning. Hon som alla vill känna men ingen känner, inte på riktigt.

Sen går det mesta åt helvete.


Jag är ju ruskigt nyfiken på den här författaren.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Finns det hjärterum av Sara Lövestam
Genre: Kriminalroman
Serie: Kouplan (4)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-08-30
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Kouplan vill aldrig mer tänka på livet han en gång levde. Han har sitt uppehållstillstånd nu, och detektivuppdragen har bytts ut mot praktik på Farsta bibliotek. Jo, en sak lämnar fortfarande inte hans tankar: Vad har hänt hans bror?

I Uppsala vaknar Victor Holmberg kallsvettig om nätterna. Hans förflutna släpper honom inte. Just när han trodde att det fruktansvärda var bakom honom, kommer de igen med förnyad kraft. Männen som aldrig slutar söka.

I en trea i Hagsätra bor fem afghaner, tre afrikaner och två östeuropéer. För femton kronor i timmen städar de, lagar mat och serverar, duckar för gränspoliser och chefers chefer. När en av dem mördas är det som om det aldrig har hänt.

I sökandet efter sin bror befinner sig Kouplan plötsligt i sitt sista detektivuppdrag, och tvingas möta skuggorna igen. Kanske har de aldrig lämnat honom.


Många gånger har jag tänkt att jag ska läsa mer av Sara Lövestam. Kanske är det dags att ta tag i de här serien nu för detta ska tydligen vara sista delen.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Coffin Road av Peter May
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 318
Utgivningsdatum: 2017-08-03
Förlag: Modernista

Från Bokus
En man spolas upp, halvt ihjälfrusen, på en ödslig strand på ön Harris i Yttre Hebriderna. Han har ingen aning om vem han är eller hur han kom dit. Hans enda ledtråd är en karta över en rutt vid namn Coffin Road. Han vet inte vart den kommer att leda honom, bara att han måste följa den.

Kriminalinspektör George Cann korsar Atlanten till en avlägsen klippö utanför Yttre Hebriderna. Fylld av onda aningar kliver han i land på den plats där tre fyrvaktare mystiskt försvann ett sekel tidigare. Men nu finns det en ny gåta: en man hittad ihjälslagen på samma klippa.

I sitt flickrum i Edinburgh sitter tonåriga Karen Fleming och grubblar över vad som hände hennes döde far, en framstående vetenskapsman. Två år efter att man hittade hans självmordsbrev kan hon fortfarande inte tro att han frivilligt skulle ha övergett henne.


En ny av Peter May är ett måste i min bokhylla.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Dit solen aldrig når av Marianne Cedervall
Genre: Kriminalroman
Serie: Anki Karlsson (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-08-03
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
I Mullvalds socken på Gotland spirar våren och Anki Karlsson njuter av livet som pensionär och hästägare. Hon ska ge sig ut på långritt och får tips av sin gode vän Tryggve om en trevlig prästgård i Smissarve där hon kan övernatta.

Själv ska Tryggve resa utomlands, och när han letar efter sin resväska hittar han något som rör upp gamla minnen. Det är anteckningar från ett av hans första fall som polis - ett fall som förblev olöst men som Tryggve lade ner mycket tankemöda på. Han bestämmer sig för att ägna en del av resan åt att titta på fallet igen.

Samtidigt i Smissarve får Anki nya bekantskaper, bland annat träffar hon en journalist som är där för att skriva en artikelserie om det så kallade Fruntimmershuset, ett vilohem för kvinnor som drevs av kyrkan på 70-talet.

Anki förstår snart att "Fruntimmershuset" och dess historia rör upp starka känslor, inte minst bland kyrkans anställda, och när journalisten Ninni Engelhardt oväntat försvinner har Anki fått ett nytt fall att sätta tänderna i. Men Ninni Engelhardts försvinnande är bara början på en rad otäcka händelser.


Jag vet inte riktigt hur jag har lyckats låta bli att läsa något av Marianne Cedervall. Det känns som att det är dags snart.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Hon som vakar av Caroline Eriksson
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 240
Utgivningsdatum: 2017-08-09
Förlag: Forum

Från Bokus
Författaren Elena har nyligen separerat från sin man och bor tillfälligt i ett radhus utan mycket kontakt med omvärlden. Den enda hon träffar regelbundet är sin syster, men deras relation är ansträngd och fylld av hemligheter.

Håglös och med skrivkramp börjar hon iaktta grannfamiljen tvärs över gården. Bakom den prydliga fasaden tycks ett mörkt drama pågå mellan mannen och hustrun. Elena kan inte motstå impulsen att följa familjen Storm i smyg och ju längre hon går i sina ansträngningar, desto större blir oron för att något fruktansvärt är på väg att ske.

När tonårssonen Leo söker kontakt med Elena får hon direktinsyn i familjens liv. Det blir tydligt att hans mamma är en kvinna med ett mörkt förflutet, en kvinna kapabel till fruktansvärda handlingar. Elena dras in i en karusell som snurrar allt snabbare och som snart hotar att leda till katastrof för både henne och familjen Storm.


Av Caroline Eriksson har jag i alla fall läst en bok och den tyckte jag så mycket om att den blev en fullpoängare. Måste läsa mer snart.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Sargad av Flynn Berry
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-08-16
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
Nora tar tåget från London till sin syster på den engelska landsbygden. Men den mysiga helgen som hon förväntat sig förvandlas till en mardröm när hon hittar Rachel brutalt knivmördad i sitt hus. Polisens frågor väcker minnen av den okände man som attackerade Rachel för femton år sedan. Är han tillbaka?

Nora tror att hon vet allt om sin syster, men när hon börjar göra egna efterforskningar visar det sig att Rachel har många hemligheter.


Den här låter spännande.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.De sju nycklarna av Åsa Schwarz
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-08-21
Förlag: Hoi Förlag

Från Bokus
Rebecka vaknar av att en pistol pressas mot huvudet och att någon väser "The key" i örat. I rummet bredvid sover hennes två barn. Rebecka är en av sju internationella IT-profiler som bär nyckeln till internet. De träffas en gång i kvartalet i Washington för att uppdatera systemet som styr trafiken på internet. Om de inte gör det, kommer nätet gå ner och alla moderna samhällen gå under.

När nyckelbärare efter nyckelbärare blir utsatta för attentat, förstår Rebecka att hon måste gå under jorden. Med sina extrema hackerkunskaper gör Rebecka och hennes följeslagare allt för att lösa gåtan. Spåren pekar åt alla håll: kinesiska underrättelsetjänsten, nynazistiska organisationer och NSA.


En miljö och ett tema som passar mig som handen i handsken.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Efter Emma av Anna E Wahlgren
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-08-21
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Emma är vännen som Sara aldrig kunnat släppa. Där vid sandlådan på gården hade en säregen vänskap sin början. Där och då bestämde de sig för varandra.

Efter att Sara förlorade sin mamma behövde hon fly Gävle. Komma bort. Men trots flytten till Göteborg har hon och Emma lyckats hålla kontakten. Meddelandena, breven och paketen från Emma har kommit regelbundet. Och så plötsligt ingenting. Ingenting alls. Tystnaden kan betyda precis vad som helst och Sara fruktar det värsta.

Sara måste börja sökandet där allting en gång började och återvänder motvilligt till Gävle och föräldrahemmet. Emma har alltid gillat Saras pappa. Han kanske vet var Emma är.


Läste hennes debut, som var väldigt lovande. Känner att jag vill läsa denna också.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Ta min hand av Lisa Bjurwald
Genre: Thriller
Serie: Rebecka Born (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-08-23
Förlag: Bladh by Bladh

Från Bokus
Kan ett barn försvinna utan att samhället reagerar? Kan hundra?

Specialpolis Rebecka Born är avstängd från Sektionen för särskilda hot (SSH) för sin hantering av ett internationellt traffickingfall. Medan hon utreds av sina överordnade får hon ett anonymt tips: Något står inte rätt till med en grupp ensamkommande flyktingbarn.

Rebecka avfärdar samtalet. Hon har lämnat in sin polisbricka och är dessutom upptagen med sitt röriga privatliv. Men när ett snarlikt tips inkommer från en källa som tidigare visat sig pålitlig väcks hennes nyfikenhet och oro. Vem har tagit de försvunna barnen? Och vad har de gjort med dem?

Rebecka tvingas tillbaka till de kriminella kretsar som hon lade bakom sig när hon lämnade jobbet som utredare på Barnrättscentrum till förmån för Sektionen. När hon med brottslingarnas hjälp lyckas ta sig in i de mörkaste delarna av Internet, det så kallade Darknet, ser hennes värsta farhågor ut att besannas.

Utan sin specialistenhet i ryggen måste Rebecka ta till okonventionella medel för att stoppa den ansiktslösa fienden. Snart är det inte bara barn som står i deras sikte.


Det här är ju då ännu en serie som jag inte har läst, men böckerna låter intressanta.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Dolda mördare av Lynda La Plante
Genre: Kriminalroman
Serie: Tennison (2)
Antal sidor: 528
Utgivningsdatum: 2017-08-30
Förlag: Modernista

Från Bokus
En prostituerad kvinna i blå pälskappa kommer gående, till synes ensam, i mörkret i Hackney Fields. Men någon väntar på henne...

En kvinna hittas död i sitt badkar, med ett gråtande litet barn i rummet bredvid. Rör det sig om en olycka - eller om ett till synes perfekt genomfört mord?

När Jane Tennison befordras till kriminalassistent i Londondistriktet Bow Street drabbas hon direkt av inre konflikter. Hennes långt mer erfarna kollegor rör sig snabbt från det ena fallet till det andra, medan Jane ofta tvivlar på deras slutsatser. När hon blir involverad i ett fall som rör en rad våldtäkter tvingas Jane sätta sitt eget liv på spel i sökandet efter svar. Ska hon anpassa sig till polisdistriktets allmänna linje - eller riskera sin position genom att trots allt söka sanningen?


Minsann, här kommer andra delen och jag som inte läst första än.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Höstsol av Lars Wilderäng
Genre: Thriller
Serie: Höstserien (1)
Antal sidor: 425
Utgivningsdatum: 2017-08-31
Förlag: Massolit Förlag

Från Bokus
Det är tidig september och i Stockholms skärgård pågår ännu en ubåtsjakt, men den här gången lyckas en privatperson fånga något på bild, något som sätter stor press på det redan skakiga världsläget.

På Generalstaben i Moskva tar en överste ett livsavgörande beslut, och en diplomat vid ryska ambassaden är allt annat än det han utger sig för att vara. Samtidigt gör ett amerikanskt specialförband i Irak en upptäckt som kommer att få ödesdigra konsekvenser.

På hemmaplan försöker Johanna lägga all sin energi på sitt repövande kompani istället för på sitt havererade förhållande. Hennes ex Jonas börjar sitt nya jobb som beredskapshandläggare i Uppsala medan hans bror Christian placeras ut som livvakt hos den excentriske och svårhanterade utrikesministern. Snart börjar det gå upp för dem alla att den trygga verklighet de så länge tagit för given sakta men säkert är på väg att förändras.

Ingenting är som det verkar. Är de alla bara marionetter i ett säkerhetspolitiskt spel med de allra högsta av insatser? Vem håller egentligen i trådarna när utvecklingen i världen tar en fasansfull vändning?


En ny serie från Wilderäng. Får nog ta och läsa hans stjärnserie snart...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Inget annat mörker av Sarah Hilary
Genre: Kriminalroman
Serie: Marnie Rome (2)
Antal sidor: 416
Utgivningsdatum: 2017-08-31
Förlag: Modernista

Från Bokus
Två unga pojkar är instängda i en bunker, utan att förstå var de är någonstans. De hoppas desperat att någon ska hitta dem - och inser långsamt att ingen kommer att göra det
Fyra år senare upptäcks pojkarnas kroppar och det svåraste fallet hittills i kriminalkommissarie Marnie Romes karriär tar sin början. Hennes enda fokus är pojkarna. Hon måste ta reda på vilka de är och vad som hänt dem.


Andra delen i en serie... har jag helt missat den första? Det här låter ju spännande.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Miraklet av Emma Donoghue
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 304
Utgivningsdatum: 2017-08-02
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
Anna är elva år och bor med sin djupt troende familj på den irländska landsbygden. Trots att hon helt slutade äta för fyra månader sedan verkar hon vara vid god hälsa. Hennes familj tror att hon är utvald av gud, och att hon kan komma att bli Irlands första helgon på över 500 år. Fallet väcker stor uppmärksamhet i hela landet och journalister och turister flockas kring stugan där hon bor. Dit kommer också sjuksköterskan Lib som ska vaka över Anna för att se till att det inte är något fult trick. De två utvecklar ett slags vänskap och Lib blir alltmer orolig. Anna får verkligen ingen mat i alla fall inte vad Lib kan se men med tiden börjar hon uppvisa diffusa och skrämmande symptom.

Irländska landsbygden... redan där var jag fast.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Musan av Jessie Burton
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 480
Utgivningsdatum: 2017-08-11
Förlag: Modernista

Från Bokus
England, 1967. Odelle Bastien har haft svårt att etablera sig i London sedan hon flyttade från Trinidad fem år tidigare. Men plötsligt har hon erbjudits jobb som sekreterare till den glamourösa galleristen Marjorie Quick.

Genom Marjories vänskap blir Odelle medveten om potential hos sig själv som hon inte trodde fanns. Ändå förblir Marjorie ett mysterium. Och i ännu högre grad när ett stort, försvunnet konstverk - som också det döljer en hemlig berättelse - en dag levereras till galleriet.

Spanien, 1936. Olive Schloss, dotter till en berömd konsthandlare, är en ung kvinna som på allvar börjat utforska sina ambitioner. Till hennes familjs sköra paradis anländer en dag den revolutionäre konstnären Isaac Robles och dennes halvsyster Teresa - med explosiva, förödande konsekvenser.


Har inte läst hennes förra bok, men jag är väldigt lockad av både den och den här nya.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.En trogen kvinna av Jane Gardam
Genre: Drama
Serie: Edward Feathers (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-08-19
Förlag: Weyler Förlag

Från Bokus
I den andra delen av Jane Gardams trilogi om imperiets barn är det Betty Feathers som står i centrum. Uppvuxen i Kina, tidigt föräldralös och utan någon verklig riktning i livet möter hon den engelske advokaten Edward Feathers, gifter sig och förblir honom trogen i ett barnlöst äktenskap. Men lika trogen förblir hon den man som hon upplevde en enda natt med och som är hennes makes dödsfiende.

Förmodligen kommer jag att läsa i alla fall första delen i den här serien. Sedan får vi se.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Första hösten - Blå gryning
Genre: Skräck
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-08-31
Förlag: Visto förlag

Från Bokus
När skördarna förstördes oroade sig alla för vintern. Så naivt. De flesta skulle inte överleva hösten.

Stockholm. De nya blommorna spränger igenom ännu en trottoar och Livsmedelsverket kallar till krismöte. Vad gör man när de blå blommorna inte kan sorteras ut från skördarna? När gräset har försvunnit och kornas mjölk är ljusblå?

Ändå är det inte vad de borde fokusera på. Hösten är här och Lisen är forskaren som först ser förändringen. Inte som hon skulle önska under ett mikroskop. Hon ser den i sig själv.

Första hösten är en dystopisk skräckroman som skickligt väver in vår tids vetenskap i en verklighet bortom de mest groteska mardrömmar.


Alltså, jag får rysningar.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Hjärtlös av Marissa Meyer
Genre: Fantasy
Serie: -
Antal sidor: 464
Utgivningsdatum: 2017-08-11
Förlag: Modernista

Från Bokus
Långt innan hon blev Underlandets stora skräck var Hjärter dam bara en flicka som längtade efter kärlek.

Catherine är en av de mest eftertraktade flickorna i hela Underlandet, och dessutom den fortfarande ogifte Hjärter kungs särskilda favorit. Men Catherine är inte intresserad. Hon drömmer om att öppna ett konditori som ska förse hela riket med ljuvliga bakverk. Men för Catherines mamma är något sådant helt otänkbart för någon som ska bli landets nästa drottning.

När Cath går på en bal - där planen är att kungen ska fria till henne - lär hon känna Jest, den stilige och mystiske hovnarren. Trots alla risker inleder hon och Jest ett intensivt, hemligt förhållande. Men i ett rike som bubblar av magi, dårskap och monster har ödet gjort upp helt andra planer för henne...


Det här är ju lite förvånande, att man översätter en ny bok av Marissa Meyer när man struntat i sista delen i Månkrönikan...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

25 kommentarer:

 1. Drunknar är en bra beskrivning. Det är ohyggligt många måsten!
  Håller helt med om kommentaren om Meyers bok! Jag mejlade förlaget och de kommer inte att översätta Winter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla dessa är inte måsten, men jag skulle gissa att runt 90% är det. Det är väldigt många det också...

   Jag fattar inte alls detta med Marissa Meyer nu. Varför en ny bok liksom, när så många väntar på en gammal.

   Radera
 2. Ojojoj. Ja, men jag hittade ingen jag inte kände till sedan tidigare i alla fall

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, detta räcker och blir över :)

   Radera
 3. Man får väl ta semester igen.👍👍👍

  SvaraRadera
 4. Många böcker man blev sugen på att läsa! Frågan är bara hur man ska få tid att göra det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tidig pension verkar mer och mer lockande :)

   Radera
 5. Så mycket intressant! Särskilt Sargad och fortsättningen på Tennison, måste bara läsa den första först. Miraklet läste jag på engelska, tyckte väldigt, väldigt mycket om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte heller läst Tennison än, men den står här i prioriteringshyllan :) Miraklet låter jättebra.

   Radera
 6. Skulle behöva ta semester resten av året...

  SvaraRadera
 7. Men oj det var många som en vill läsa. La Plantes är en av dem, men det blev så att jag köpte den på engelska när jag var på resande fot. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju lätt hänt att det slinker ner någon bok när man är på resande fot :)

   Radera
 8. Jösses, det kommer många som man vill läsa. Efterlyser mer lästid :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde ingå x antal timmar för varje bok man köper :)

   Radera
 9. Bokfloden kan verkligen vara närmast övermäktig emellanåt! Men, det är ju samtidigt så vansinnigt kul med allt nytt som kommer och lockar till läsning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alternativet hade ju inte varit så kul, om det inte hade kommit några böcker alls. Men när jag gick igenom boksläppen den här gången så kände jag mig en liten, liten aning stressad :)

   Radera
 10. Så mycket spännande! Miraklet hade jag inte hört talas om förrän den började dyka upp på Instagram, men nu blev jag ju riktigt nyfiken...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker Miraklet låter väldigt intressant :)

   Radera
 11. Så många böcker, så lite tid... De flesta är jag inte bekant med, men jag vill gärna uppmuntra dig att läsa serien om Kouplan. Jag sträckläste dem nyligen, bloggat här: https://kattslavenkoko.wordpress.com/2017/03/16/las-las-las/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och nu inser jag att du läst och kommenterat det inlägget. Sorry :-o

   Radera
  2. Det är ju omöjligt att hålla ordning på allt :) Jag har de två första delarna så nog kommer jag i alla fall att börja läsa serien :)

   Radera
 12. Men, vad många. Jag har inte hunnit titta och kommer inte ha tid innan juli är slut verkar det som. Men Fredrik Backmans är ett måste. Lika så Peter Mays. Och... :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi kan väl kort säga att det är många måste-böcker i augusti :)

   Radera