måndag 10 juli 2017

TV-serie: Shooter - Säsong 1

Titel: Shooter
Originaltitel: Shooter
Genre: Thriller
Skapad av: John Hlavin
TV-bolag: USA Network
Skådespelare: Ryan Phillippe, Shantel VanSanten, Omar Epps, Cynthia Addai-Robinson, Eddie McClintock
Premiär: 2016-11-15
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 10
Avsnittslängd: ca 45 min
Såg den på Netflix juni-juli 2017

Handling
Bob Lee Swagger är en "pensionerad" krypskytt som lever i stort sett isolerat med sin fru och dotter. När hans gamla chef hör av sig och ber om hjälp att förhindra ett attentat mot presidenten så ställer han givetvis upp.

Min kommentar
Jaha ja, vi har tydligen gått och blivit med Netflix. Trots att jag har kämpat emot med både näbbar och klor. Det var ju dock ett elände att försöka hitta något att titta på, lite som att man inte ser skogen för bara träd. Till slut gjorde jag så att jag gick in på Homeland och tryckte liknande. Då dök Shooter upp.

TV-serien bygger på en film som i sin tur bygger på boken Point of Impact av Stephen Hunter. Filmen har jag tydligen sett och tydligen gillade jag den också (gav den en fyra), men jag kan inte påstå att jag kommer ihåg något av den. Inte heller kom jag ihåg intrigen när jag såg TV-serien. Det säger förmodligen mer om mig än om filmen.

Redan i första avsnittet så gillar jag Bob Lee Swagger. Hans personliga egenskaper klargörs snabbt och effektivt redan efter några minuter och han blev min hjälte direkt, när han räddade en varg och spöade skiten ur ett par idioter. En annan detalj som jag verkligen blev förtjust i, och som jag nog aldrig har sett i vare sig film eller TV-serie, är att denna man har en fru som fullkomligt förstår vem hon har gift sig med. Här finns inget gnäll när han ska ut och "jaga". Faktum är att hon är minst lika tuff som han är. Så befriande.

Jag är ju lite svag för konspirationer och här flödar de verkligen. Alla säljer ut alla och ett tag vet jag knappt vem som är på vilken sida. Ja, förutom vår hjälte då. Det är väldigt spännande och klurigt, ibland är det nästan lite svårt att hänga med i alla förvecklingar, politiken och alla treställiga förkortningar. Fokus ligger i alla fall på Swagger och i det stora hela så är det här ett intressant tema. Rötägg finns i alla läger.

Det visar sig att det ska bli en andra säsong i den här serien och jag undrade länge vad den skulle kunna handla om. Det gav sig visserligen på slutet, men jag är ytterst tveksam ändå. Jag önskar att TV-bolagen inte alltid måste krama ur allt ur en historia, ibland ska man bara sluta när man är på topp. Jag ska i alla fall börja titta på de nya avsnitten, som ska börja visas 19 juli.

Något som tog ner upplevelsen, ordentligt, är den fullständigt usla översättningen. Den här så kallade översättaren verkar inte ens ha grundläggande kunskaper i engelska. Det fanns mycket som var galet, men översättning av warehouse till varuhus och today till i morgon är två exempel. Det här gör mig ganska tveksam till att titta på Netflix överhuvudtaget. Engelska funkar ju, där kan jag ju höra själv, men det finns ju andra språk. Som jag inte kan.TV-serier.nu hade säsongen 4,5 i genomsnitt.
IMDb hade hela serien 7,7 i genomsnitt (beräknat på 12 683 betyg).
Jag ger säsongen 4,0.
Serien är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Serien kan köpas på cdon och discshop.

4 kommentarer:

 1. Så trist med dålig översättning :/ Jag har bara hunnit se några avsnitt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland blev jag riktigt irriterad, men så länge jag hör vad de säger så funkar det ju. Jag gillade den i alla fall hela säsongen ut och nu kommer ju snart säsong två :)

   Radera
 2. Så den andra säsongen är snart här, låter bra. Har sett första (och filmen men känns som länge sen och den minns jag inte så mycket av) och den gillade jag mer än jag trodde att jag skulle göra ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visste egentligen inte att jag hade sett filmen förrän jag såg att jag hade satt ett betyg på den, men då kom det tillbaka lite :) Ja, jag tyckte också om första säsongen överraskande mycket och jag måste i alla fall börja titta på den andra :)

   Radera