fredag 14 september 2018

Året runt-tagg

Den här trevliga lilla taggen hittade jag hos Maria på Kulturnästet för... ja, låt oss säga ett bra tag sedan. Nu har det blivit läge.
Januari: En bok eller serie med långsam början.
De obotliga optimisternas klubb av Jean-Michel Guenassia är en bok som jag hade lagt ner om jag hade varit den typen av person som gör sådant. Det är en nätt liten tegelsten på drygt 600 sidor, där den första tredjedelen är sällsamt seg. Sedan tar det sig och blir riktigt bra.

Februari: En bok eller serie med gullig romantik.
Romantik är inget jag gillar och jag undviker det så gott det går. Ibland händer det dock och Mitt hjärta går på av Christoffer Holst är både gullig och bra.

Mars: En bok med grönt omslag.
En bok som överraskade mig var Det som göms under sten av Thomas H. Cook. Jag förväntade mig en thriller, men den är så mycket mer.

April: En series början som var vackert skriven.
Vackert skriven? Jag vet faktiskt inte hur jag ska tolka det och jag läser nog inte så mycket som är "vackert" skrivet. En bok som helt klart fångade mig, trots alla miljöbeskrivningar är i alla fall Peter Mays Svarthuset.

Maj: En bok eller serie som du läser för att undvika att plugga.
Nu pluggar jag inte och det var längesedan jag gjorde det. Faktum är att jag nästan inte läste någon skönlitteratur alls när jag pluggade, men mitt hem har nog aldrig varit i så perfekt ordning som då.

Juni: En bok som bara kan beskrivas som kul.
Oj, det är många det! En bok som fick mig att bryta ihop med jämna mellanrum var Var är Jane Eyre? av Jasper Fforde. Den är hysteriskt rolig.

Juli: En bok som utspelar sig på semestern.
Hennes ögon blå av Lisa Hågensen utspelar sig under huvudpersonens sommarsemester, men speciellt mycket vila blir det inte.

Augusti: En bok som utspelar sig över skolåret.
Jag läser nog inte speciellt många böcker som utspelar sig under ett skolår. Det tog ett tag innan jag kom på En komikers uppväxt av Jonas Gardell. Både rolig och sorglig.

September: En bok eller serie med höstfärger på omslaget.
När jag ser omslaget på En sannolik historia av Karin Alvtegen så tänker jag på hösten. Det kan bero på höstlövet...

Oktober: En bok eller serie du tyckte var läskig.
Läskig är ju något som jag gillar och kanske är inte Cia Sigesgårds Inga kelgrisar inga styvbarn lika läskig som den är äcklig, men ibland så går de två hand i hand.

November: En bok eller serie du är tacksam över att ha läst.
Vilken märklig uppgift... Jag är tacksam för alla böcker jag har läst, men en som jag höll på att missa eftersom den jämfördes med en bok som jag inte alls tyckte om är En man som heter Ove av Fredrik Backman. Jag är så glad att jag läste den till slut.

December: En bok eller serie med ett fantastiskt slut.
Slutet på Stephen Kings epos Det mörka tornet är så otroligt tröstlöst att jag minns det. Dessutom drabbades jag av separationsångest efter drygt 3000 sidor...

13 kommentarer:

 1. Kul tagg, tror att jag snor den och gör den vid tillfälle ;)

  SvaraRadera
 2. Vilken rolig tagg, det kan hända jag lånar den för framtida bruk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bästa är att den passar när som :)

   Radera
 3. Jag måste verkligen läsa Var är Jane Eyre? snart!

  SvaraRadera
 4. Den här lånar jag och sparar för inspirationslösa dagar ;-)

  SvaraRadera
 5. Kul! Här fick man lite tips. Jasper Fforde har jag ju funderat på om man borde läsa något av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte så mycket om Var är Jane Eyre? att jag faktiskt har haft funderingar på att fortsätta läsa serien på engelska. Bara de två första delarna är översatta :(

   Radera
 6. Den här var lite kul, kanske gör den också :)

  SvaraRadera