måndag 24 december 2018

Film: Fantastiska vidunder och var man hittar dem (2016)

Titel: Fantastiska vidunder och var man hittar dem
Originaltitel: Fantastic beasts and where to find them
Genre: Fantasy
Regissör: David Yates
Manus: J.K. Rowling
Skådespelare: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Colin Farrell
Utgivningsår: 2016
Produktionsland: USA | UK
Längd: 133 min
Serie: -
Såg den på C More 23 november 2018


Handling
New York, år 1926. Något mystiskt hotar att avslöja trollkarlsvärlden. När Newt Scamanders expedition för att undersöka och rädda magiska varelser börjar närma sig sitt slut, släpper mugglaren Jacob Kowalski av misstag lös några av varelserna. Räddningsuppdraget gör att det udda gänget hjältar hamnar på kollisionskurs med mörka makter.

Min kommentar
Den här filmen har jag velat se väldigt länge och jag trodde att jag hade missat den på C More, men så av en händelse så upptäckte jag att den fortfarande fanns där. När sambon var tvungen att jobba kväll så passade jag på.

Jag vet faktiskt inte var jag ska börja. Men alltså, vilka underbara varelser! Speciellt mycket vidunder var de ju inte förstås, utan mest söta. Det är en magisk film, med barnsligt och vuxet i en ovanlig blandning. Lite som Harry Potter... Humor finns det, så klart, och jag fnissar ett antal gånger.

Av karaktärerna så är Jacob Kowalski min favorit. Det är inte alls svårt att sätta sig in i hans situation och jag tycker han tar allt på ett bra sätt. Jag kan lätt se mig i hans skor. Eddie Redmayne, som jag varit tveksam till i de senaste filmerna, är fantastisk igen. Han gör Newt riktigt bra, det är inte alls svårt att känna igen människotypen. Inget konsekvenstänk whatsoever.

En del scener känns lite som utfyllnad, som besöket hos djuren i resväskevärlden och lite andra scener där djuren är inblandade. Samtidigt så är det lite de som gör filmen ju och jag kan faktiskt inte se mig mätt på dem. Slutscenerna... här började jag faktiskt vrida mig lite av olust. Allt trollspöviftande och blixtrande blev bara töntigt och förstörde mycket av stämningen för mig.

Och bara en liten not... Vad är det för fel på filmmakarna nu för tiden? Hur kan det vara så omöjligt att göra filmer av normal längd? Varför måste allt dras ut och bli över två timmar?Filmtipsets estimerade betyg var 4 (beräknat på 2 157 betyg).
IMDb hade den 7,3 i genomsnitt (beräknat på 332 208 betyg).
Jag ger den 4,0.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Den var bra, bättre än jag trodde :)

   Radera
 2. Jag vill verkligen se den här också. Jag får se om jag och sonen kan passa på innan jullovet är slut (sambon avskyr den här typen av film) och sonen har egentligen redan sett den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min sambo också. Om jag hade sett den med honom så skulle han först ha pratat sönder den för mig, sedan hade han somnat :)

   Radera
  2. Förstår inte hur man inte kan gilla detta :)

   Radera