måndag 31 december 2018

Film: Mission: Impossible - Fallout (2018)

Titel: Mission: Impossible - Fallout
Originaltitel: Mission: Impossible - Fallout
Genre: Action
Regissör: Christopher McQuarrie
Manus: Christopher McQuarrie
Skådespelare: Tom Cruise, Henry Cavill, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson
Utgivningsår: 2018
Produktionsland: USA
Längd: 147 min
Serie: -
Såg den på blu-ray 1 december 2018

Handling
På ett riskabelt uppdrag väljer Ethan Hunt att rädda sitt team istället för att slutföra uppdraget, och kärnvapen hamnar i händerna på ett livsfarligt nätverk som vill förgöra civilisationen. Världens öde står på spel när Ethan och hans team kämpar mot klockan för att förhindra en radioaktiv katastrof.

Min kommentar
Alldeles oavsett vad jag tycker om Tom Cruise som privatperson så är han en av mina absoluta favoritskådespelare. Hans filmer är alltid säkra kort och speciellt de här Mission: Impossible-filmerna. Man vet liksom alltid vad man får och det är högtempo-action och humor i en härlig blandning. Den här filmen är inget undantag.

Det här är en komplicerad historia och det är nog ganska mycket som ska föreställa tvister. Förmodligen har vi sett för många (detta är ju sjätte filmen) för vi hade alltid på förhand gissat vad som skulle hända. Det förstörde inte speciellt mycket (tror jag), förutom det då att vi aldrig blev förvånade eller överraskade. Tempot är rejält högt nästan hela tiden och den sista halvtimmen så steg min puls ganska rejält (ja, jag mätte). Det är helt osannolika stunts och de blir inte sämre av att jag vet att Tom Cruise gör dem själv. Han gillar verkligen att klättra. Och springa. Karln är 56 år gammal!

Tompa är precis lika bra som vanligt och efter honom så är Simon Pegg min favorit (Benji). Han och Ving Rhames (Luther) står för mycket av humorn. Rebecca Ferguson (Ilsa) är stabil och det är alltid kul att se svenska i Hollywoodfilmer. De andra skådespelarna gör sitt jobb och är varken bu eller bä. Förutom Vanessa Kirby (Vita änkan) som bara verkar vara där för att se snygg ut.

Det är beprövad handling och tricks, men utförandet är betydligt bättre än i många andra liknande filmer. Sambon ville sätta en femma, snudd på, men riktigt så bra tyckte inte jag att den var. Framför allt så är den väldigt mycket för lång, en del (sätt in valfritt sätt)-jakter kunde lätt ha kortats ner. Men det är spännande, roligt och pulshöjande. Helt enkelt stabil underhållning.Filmtipsets estimerade betyg var 4 (beräknat på 447 betyg).
IMDb hade den 7,9 i genomsnitt (beräknat på 173 222 betyg).
Jag ger den 4,0.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

4 kommentarer:

 1. Hänger du med på en kaosutmaning 2019?

  https://skrivrobert.blogspot.com/2018/12/kaosutmaningen-2019.html

  SvaraRadera
 2. Gillade den där filmen riktigt mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så otroligt svag för de här Mission: Impossible-filmerna :)

   Radera