lördag 22 december 2018

Fullbordad utmaning 2018:3

Om man har en utmaning som går ut på att läsa klart/ifatt serier så finns ju alltid risken att man till slut blir utan. Det är kanske ingen överhängande risk utan egentligen mer teoretisk, men för att undvika det så fixar man ju så klart en utmaning som går ut på att börja läsa serier. Då specifikt den där serien som alla andra har läst och som alla andra pratar om. Bara för säkerhets skull alltså.

Resten är historia, som man säger, och detta var första året för Sist på serien?

De här sex serierna läste jag första delen i:
Cilla Börjlind & Rolf Börjlind (Rönning & Stilton)
Christoffer Carlsson (Leo Junker)
Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt (Sebastian Bergman)
Sara Lövestam (Kouplan)
Emelie Schepp (Jana Berzelius)
Håkan Östlundh (Fredrik Broman)

Eventuellt så blev jag en aning besviken på Christoffer Carlssons bok, men det kan bero på att jag inte var beredd på vilken typ av deckare detta var. Den var helt enkelt inte det jag förväntade mig. Nu vet jag och jag tror att jag kommer att tycka om andra delen mer. Även Emelie Schepps bok blev jag besviken på, här var orsaken mer åt det språkliga hållet och det knepiga med att läsa om en åklagare som begår brott.

Paret Börjlinds, Sara Lövestams och Hjorth & Rosenfeldts första delar var riktigt bra och jag gläder mig åt att jag har flera delar väntandes i hyllan, av samtliga. Även Håkan Östlundh blev en trevlig bekantskap och boken tog sig så rejält mot slutet att jag nu är riktigt glad att jag har ytterligare tre delar i hyllan.

Tre fyror och tre 3,5:or blir det fantastiska genomsnittet 3,75. Jag förstår verkligen varför de här serierna har varit på allas läppar. Nu även på mina.

6 kommentarer:

 1. Vad bra du klarat dina utmaningar! Börjlinds böcker tycker jag om och deras senaste hoppas jag få tillfälle att läsa snart. Av resterande "starter" har jag bara läst Schepp (två första?) som jag minns som bladvändare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Börjlinds bok var fantastisk och min målsättning är att fortsätta läsa serien snart, men jag vet ju hur det brukar sluta med de där målsättningarna :) Schepps bok hade jag lite svårt för, jag klarar inte riktigt när människor med liknande yrken begår brott.

   Radera
 2. Leo Junkerserien gillar ju jag som du vet ;-) Ibland känns det som att det finns oändligt många deckarserier att läsa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag också kommer att gilla Leo Junker, nu när jag vet vad jag har att vänta mig :) Deckarserier att läsa lär inte ta slut inom den närmaste framtiden...

   Radera
 3. Östlundhs serie gillade jag! Polisen (Fredrik?) är en deckarkaraktär i min smak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var lite besviken i början av boken, men mot slutet var även jag fast :)

   Radera