torsdag 27 december 2018

Hett i hyllan #176

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en oläst från oktober 2015.
Det här är faktiskt ganska obegripligt (och det blir värre). En Håkan Nesser oläst (det är faktiskt betydligt fler än så). Elva dagar i Berlin är tredje delen i Storstadstrilogin.

Jag har bara läst Himmel över London i den trilogin, den var helt fantastisk och det borde ju betyda att man vill läsa de andra delarna också. Det betyder det också, men det blir väldigt sällan så. Håkan Nesser är ju en väldigt speciell författare, hans böcker liknar nog inget annat jag har läst. På ett bra sätt då. Nu när jag tänker på det så är han ju en perfekt kandidat för min Vi möts igen-utmaning, men det får bli för 2020 då... Men jag hoppas verkligen att jag får något läst av honom innan dess.

Så här står det på baksidan:
Det må vara att Arne Murberg inte är något nobelprisämne. Men han är en god människa och när hans far på sin dödsbädd ger honom ett uppdrag gör han sitt bästa för att ro det i land. En komplikation är att uppdraget hör hemma i Berlin; Arne är ingen van resenär och hans tyska kunde vara bättre. Han preparerar sig noga och ger sig så småningom iväg. Väl framme i den tyska huvudstaden tar han sig fram med karta och på Guds försyn, åtminstone till en början, men hans snirklande väg korsas av både onda och goda krafter. En galen professor och en ung kvinna i rullstol, till exempel. Och ett par gula skor. Och en häxprocess.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

14 kommentarer:

 1. Jag har läst någon bok av Nesser för länge sedan men fastnade aldrig riktigt. Kanske jag borde prova igen. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2018/12/hett-i-hyllan-176.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är ju lite speciell och det tog mig nog någon bok innan jag fattade :)

   Radera
 2. inte läst Nesser, här är min:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2018/12/hoppa-hage-av-julio-cortazar-hett45.html

  SvaraRadera
 3. Jag har också olästa böcker av Nesser trots att han är en favorit!
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2018/12/27/hett-i-hyllan-124/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det märkligt att det blir så.

   Radera
 4. Den har jag faktiskt läst (lyssnat på). Den fick inte särskilt bra kritik, men jag tyckte nog att den var rätt charmig. Har inte läst så mycket av Nesser, men har gillat det jag läst väldigt mycket. Har en del loppispocket av honom på vänt i bokhyllan.

  Här är min: https://scyllashylla.blogspot.com/2018/12/hett-i-hyllan-6.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vågar inte räkna de olästa jag har av Nesser. Det är på tok för många.

   Radera
 5. Nej den har jag inte heller läst. https://eggetbok.blogspot.com/2018/12/hett-i-hyllan-75.html

  SvaraRadera
 6. Har läst ett par Nesser i min tid, och vill läsa flera, som tur är äger jag bara två av böckerna jag vill läsa-
  Mina denna veckan är dessa---

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2018/12/hett-i-hyllan-vecka-522018_27.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köper varenda Nesser jag hittar så jag har några oläst nu :)

   Radera
 7. Tror inte jag läst någon Nesser. Min hyllvärmare är en gammal gratis e-bok: https://bokdivisionen.wordpress.com/2018/12/27/hett-i-hyllan-kyss-mig-forst/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vara ett tips att prova då, han är väldigt speciell :)

   Radera