torsdag 20 december 2018

Hett i hyllan #175

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi stannar ännu ett tag i oktober 2015.
Även veckans bok är en som sambon kom hem med vid samma tillfälle som de två tidigare veckornas Hett i hyllan. Alibi AB av Christina Larsson är en... ja, jag vet faktiskt inte riktigt vad den är.

I somras läste jag en annan bok av Christina Larsson (en deckare) och även om det fanns en del underligheter i den så tyckte jag att den var lovande. Alibi AB hör inte till den serien utan verkar vara en fristående bok och lite annorlunda. Lite mer åt humorhållet, vilket ju så klart lockar. Undrar om även denna utspelar sig i Göteborg...

Så här står det på baksidan:
Felix Koskinen, 19 år, har haft ett tufft halvår. Pappa Matti ligger på sjukhuset efter en propp i hjärnan, deras rörmokeri har gått i konkurs och storebrorsan Sebbe är dömd till fängelse för bokföringsbrott. Och alla skyller på Felix, numera alltså pank och arbetslös.

På arbetsförmedlingen charmar Felix till sig en Starta eget-kurs där han blir ihopparad med den kufiska Viola Eckerberg, en kvinna i femtioårsåldern som bor ensam i en enorm villa, slaviskt följer sin veckoplanering och skruvar på sin gamla motorcykel. Hon har 153 i IQ, fotografiskt minne, men har aldrig lyckas att få ett jobb. Nu ska det udda paret komma på en affärsidé tillsammans.

Och Felix får en snilleblixt. De ska starta Alibi AB, ett modernt tjänsteföretag som skapar alibin. Inte för att underlätta brott, utan för att underlätta folks vardag. En mellanchef kanske behöver en anledning att hastigt lämna konferensen och den där jobbiga presentationen, någon annan kanske är otrogen medan en tredje måste fejka en jobbresa för att slippa besöket hos svärmor.

En lysande affärsidé, visar det sig. Kunderna strömmar till och inget kan gå fel. Eller? Lite synd bara att Sebbe har skaffat sig nya vänner på fängelset: Jalle och Ryssen. De är nämligen mycket intresserade av Felix nya affärsverksamhet...

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

13 kommentarer:

 1. Känner igen den boken. Kan vara någon annan i familjen som läst den.. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2018/12/20/hett-i-hyllan-123/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svårt att ha koll på allt :)

   Radera
 2. Känner inte till den boken. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2018/12/hett-i-hyllan-175.html

  SvaraRadera
 3. Den har jag läst, rätt okej. https://eggetbok.blogspot.com/2018/12/hett-i-hyllan-74.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju ibland lite svårt för humor i böcker, speciellt om det slår över till buskisnivå. Det låter farligt nära här.

   Radera
 4. Mitt bidrag denna vecka

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2018/12/hett-i-hyllan-vecka-522018.html

  SvaraRadera
 5. Den där boken har jag aldrig sett förut. Tack för tipset.
  Här kommer min bok:
  https://lenasgodsaker.blogspot.com/2018/12/hett-i-hyllan-175.html

  SvaraRadera
 6. Oh ja! Jag har väldigt många böcker som har tagit upp plats i min bokhylla alldeles för länge.

  Jag ska försöka hänga på den här utmaningen men det kommer förmodligen inte att bli varje vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är välkommen! Och det finns inget tvång att behöva vara med varje vecka, man hänger på när det finns tid och lust.

   Radera