fredag 7 december 2018

Fullbordad utmaning 2018:1

Du vet hur det är. Det kommer så mycket nytt och spännande att man på något sätt glömmer bort de där författarna som man kanske bara har läst någon enstaka bok av, men som man verkligen gillade. På något sätt har det känts som att de alltid får stå åt sidan, jag vet ju att de är bra, till förmån för det okända som kanske blir en ny favorit. Och så där håller det på.

Enda lösningen var att helt enkelt göra en utmaning för att hitta tillbaka till de där gamla favoriterna, eller i alla fall de jag ville läsa något mer av. Så föddes Vi möts igen. Detta är första året och det har fungerat alldeles lysande. Även om de kanske borde ha varit fler, men sex stycken tycker jag är ett rimligt antal.

De här fick äran att vara med 2018:
Christoffer Carlsson (Den osynlige mannen från Salem)
Caroline Eriksson (Inga gudar jämte mig)
Dmitrij Gluchovskij (Metro 2034)
Douglas Kennedy (Ögonblicket)
Sara Lövestam (Sanning med modifikation)
Therese Söderlind (Vägen mot Bålberget)

Av dessa sex kommer jag definitivt att fortsätta läsa fyra; Christoffer Carlsson, Caroline Eriksson, Sara Lövestam och Therése Söderlind. Kanske blev jag lite besviken på de två första, men båda var tillräckligt bra för att jag ska vilja läsa mer. Sara Lövestam är helt fantastisk och där finns inga tveksamheter alls. När det gäller Therése Söderlind så, kommer hon med något nytt så kommer jag helt klart att läsa.

Dmitrij Gluchovskij har jag inte riktigt bestämt mig om än. Förmodligen blir det så att jag fortsätter Metro-serien, men kanske blir det i stället något annat. Det är i alla fall troligt att jag kommer att läsa mer av honom.

En författare, Douglas Kennedy, får nog ingen mer chans av mig. Nu har jag ju i och för sig fortfarande inte läst den bok som verkar vara hans bästa, men jag vet inte om jag kommer att göra det.

Det är väl ett ganska bra resultat? Fem av sex vill jag läsa mer av.

14 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Jag funderar på något liknande nästa år.

  SvaraRadera
 2. bra jobbat, de nya får inte ta över helt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, man måste hålla kvar vid de gamla också :)

   Radera
 3. Bra jobbat med utmaningen! Det är kul att läsa fler böcker av samma författare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men det är så lätt att glömma bort dem, eller mer att det alltid kommer någon ny och spännande emellan.

   Radera
 4. Jag älskar Sara Lövestam! �� Therese Söderlind var en bra påminnelse, den boken hade jag glömt att jag ville läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer definitivt att bli mer av Sara Lövestam för mig, hon är riktigt bra.

   Radera
 5. Jag funderar ju på den här typen av utmaning, fast kanske inte säga exakt vilka författare utan bara ha en lista på några som jag plockar från...Kommer du att ha den 2019 också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis ska jag ha denna nästa år också :) Den behövs. Du får hänga på, man får göra lite som man vill, men jag gillar ju då att ha bestämt exakt vilka.

   Radera
 6. Den här har jag funderat på att ta fast kanske koppla den till Hett i hyllan. Eller flera utmaningar... Vet inte än. Men kommer du att göra en bild för 2019?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har gjort så att en bok kan vara med i flera utmaningar, annars hade det blivit ohållbart. Tror att någon bok är med i tre olika :) Så klart har jag en bild för nästa år också ;)

   Radera
  2. Då lånar (snor...) jag den ;-) Bilden alltså!

   Radera
  3. Tycker jag absolut att du ska göra :) Alla utmaningsinlägg ska väl komma innan nyår. Hoppas jag :)

   Radera