torsdag 13 december 2018

Hett i hyllan #174

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi håller lite i oktober 2015.
Förra veckans bok hade sambon med sig hem från jobbet och det gäller även I död och lust av Elizabeth Haynes.

I somras var en annan av hennes böcker med i Hett i hyllan, så jag har alltså två olästa. Jag har sett att andra har gillat den som var med i somras, men denna har jag nog faktiskt inte hört något alls om. Den verkar vara första delen i en serie (tur att det är första i alla fall) om DCI Louisa Smith. Brittiska polistitlar är något av det krångligaste man kan föreställa sig, men DCI lär motsvara vår kriminalkommissarie. Så ja, boken handlar så klart om mord.

Så här står det på baksidan:
Två kvinnor hittas på en och samma förmiddag döda i en by i England den ena brutalt ihjälslagen, den andra avliden vid en olycksplats.

Den mördade kvinnan, Polly, var ung och vacker och sprudlade av livsglädje och sexuell aptit. I utredningen framkommer det att hon har haft förhållanden med flera män i det lilla samhället, både gifta och ogifta, och dessutom med två kvinnor. Alla tycktes ha älskat hennes glädje och värme. Men Polly ville vara fri, hon ville inte binda sig.

Barbara, som hittas i sin bil i botten av ett stenbrott, var alkoholiserad, depressivt lagd och illa omtyckt. Man utgår från att hon varit berusad och kört av vägen. Men det som från början bara tett sig som en tragisk olycka får snart allt tydligare kopplingar till mordet på Polly. Fler snåriga band mellan de inblandade uppdagas. Bland Pollys många älskare fanns till exempel Barbaras make. Överhuvudtaget tycks få relationer i byn vara enkla bittra hemligheter och fiendskap kastar en skugga över de flesta kärleksförhållanden och familjer på orten. Och bland poliserna som jobbar med fallen är det inte mycket bättre.

Det blir Louisa Smith som får leda båda utredningarna. För första gången har hon huvudansvaret. Pressen är enorm, hennes överordnade kräver snabba resultat, budgeten är snålt tilltagen och i utredningsgruppen ingår en före detta älskare som provocerar, flirtar och generar henne inför kollegorna.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

11 kommentarer:

 1. Ännu en serie jag missat. Tack och lov...
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2018/12/13/hett-i-hyllan-122/

  SvaraRadera
 2. Jag läste Glöm inte att låsa av samma författare och den var nervkittlande i ordets rätta bemärkelse. Riktigt bra! I Död och lust fångade dock aldrig mitt intresse. Den stod länge som hyllvärmare och när jag väl började läsa läste jag aldrig ut den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är Glöm inte att låsa som jag också har och jag har hört väldigt mycket bra om den. Får nog läsa den först :)

   Radera
 3. Har läst andra böcker av den författaren, men inte just den där. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2018/12/hett-i-hyllan-174.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli spännande att läsa något av henne, men jag tror att jag tar den andra jag har först.

   Radera
 4. Den lät ju väldigt spännande! Tack för tipset.
  Min heta bok finns här:
  http://www.annasfotnoter.se/2018/12/13/hett-i-hyllan-9/

  SvaraRadera
 5. Här är mitt bidrag denna vecka

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2018/12/hett-i-hyllan-vecka-502018.html

  SvaraRadera