fredag 21 december 2018

Kommande böcker januari 2019

Målsättningen för det nya året är att vara mer restriktiv när det gäller böcker att bli nyfiken på. Då går det så här...

Försvunnen av Tina Frennstedt
Genre: Kriminalroman
Serie: Cold Case (1)
Antal sidor: 410
Utgivningsdatum: 2019-01-16
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
"Försvunnen" är första delen i Cold Case, en deckarserie inspirerad av verkliga fall som utspelar sig i Malmö och på Österlen. En 19-årig kvinna försvinner en sommarnatt på Österlen. Fallet blir aldrig uppklarat. Sexton år senare härjar en dansk serievåldtäktsman i Malmö. Till en början famlar polisen i mörkret, men ett DNA-spår gör att man kan dra kopplingar till det gamla försvinnandet.Tess Hjalmarsson, kriminalinspektör och chef för Skånes cold case-grupp, tar sig an fallet. Hon brinner för att utreda gamla fall och att slutligen kunna ge anhöriga svar på vad som egentligen hände. Parallellt kämpar Tess med sitt ganska misslyckade privatliv och en barnlängtan som ser ut att gå i kras efter att flickvännen har lämnat henne.

Jag slutade läsa vid Malmö och Österlen... måste läsas.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Kastanjemannen av Søren Sveistrup
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 558
Utgivningsdatum: 2019-01-29
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
En kvinna hittas brutalt mördad på en lekplats i Köpenhamn. Vid kroppen finner man en liten figur gjord av två kastanjer och tändstickor. När figuren undersöks upptäcker man fingeravtryck från en ung flicka som spårlöst försvann för mer än ett år sedan. Samtidigt som polisen jagar en mördare letar de också efter spår som kan leda dem till den lilla flickan - tänk om hon fortfarande lever?

Danska deckare brukar vara bra.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Det lilla hotellet på rue d'Amour av Dag Öhrlund
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2019-01-10
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Paris 1965: Rum nummer ett på lilla Hôtel d Amour på rue d Amour i det sjätte arrondissemanget är större och finare än de andra, och det är rummet som berättar historien om de människor som kommer och går.

Till sin hjälp har hon La clé, nyckeln som följer med gästerna ut på stan och kan avslöja vad som sker där; La fenêtre, fönstret, som berättar vad som händer ute på gatan och Bakélite, den gamla telefonen som skvallrar om inkommande samtal.

Berättelsen handlar också om den unga städerskan Estelle som tvingats fly från sin onde far i en landsortsby, om hennes längtan efter kärlek och om rummets ständiga oro för henne.
Under historiens gång upplever rummet glädje och sorg, kärlek och svek, hopp och förtvivlan, lögner och svidande sanningar. Och till och med ett giftmord! Som om detta inte vore nog är rummet och hennes vänner nervösa för att den skrikande, svärande och ytterst labile ägaren Darcel Chagal ska göra allvar av sitt hot om att sälja hotellet.


Dag Öhrlund goes feelgood? Jag kan ju inte låta bli att bli nyfiken på det.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Floden av Markus Lutteman
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-01-15
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
Fyra personer färdas tillsammans längs en mörk flod. De känner inte varandra, vet inte var de befinner sig eller vart de är på väg.

När hemligheterna börjar röjas och de äntligen förstår var de hamnat inser de att det kan vara för sent att ta sig därifrån.


Ja, jag blir en aning nyfiken. Hur skulle jag inte kunna bli det?

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Mordet på kommendören av Haruki Murakami
Genre: Drama
Serie: Mordet på kommendören (2)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2019-01-17
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Huvudpersonen är en trettiosexårig porträttmålare som bor i Tokyo. En dag meddelar hans fru att hon vill skiljas då hon träffat en annan man. Ännu tagen av detta plötsliga besked avbokar mannen allt och beger sig ut på en månadslång resa till Hokkaido och Tohoku och vidare till ett avskilt hus högt uppe på ett berg. I stället för att måla porträtt ska han nu för första gången på länge måla landskap.

En målning med titeln Mordet på kommendören förändrar allt.


Jag vill verkligen läsa något mer av honom.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Från kust till kust av Jane Green
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2019-01-23
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Sylvie är nöjd med sitt liv. Hon trivs med tillvaron som hemmafru och älskar sitt bohemchica hus i den charmiga småstaden La Jolla i Kalifornien. Men allt är inte perfekt ensamheten frestar på när Sylvies man hela tiden reser i jobbet, särskilt nu när tonårsdottern Eve inte verkar må bra Äter hon inte mindre än vanligt, och ser hon inte lite mager ut?

Maggie lever den amerikanska drömmen. Efter en tuff uppväxt har hon gjort en imponerande klassresa, ända till det stora, eleganta huset i välbärgade New Salem i Connecticut. Men skenet bedrar barnen är visserligen skötsamma och välartade, men maken är borta större delen av tiden, och Maggie försöker döva tomheten med nya, dyra handväskor och tröttsamma mingelpartyn med grannfruarna.

Trots att de lever så olika liv har Sylvie och Maggie mer gemensamt än någon av dem kan ana. Sanningen kommer att ställa deras liv på sin spets men också föra de båda kvinnorna samman på ett minst sagt oväntat sätt.


Jag har ännu inte läst något av Jane Green, men jag vill väldigt gärna.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Drömmen runt hörnet av Lucy Dillon
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 428
Utgivningsdatum: 2019-01-31
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Här handlar det om Lorna som har sökt sig tillbaka till Longhampton för att förverkliga en dröm.Lorna är plågsamt medveten om att hon måste hantera spöken från det förflutna. Hennes förr så tajta familj har splittrats och slutat att prata med varann. Och själv har hon en hemlig kärlek. Av sin väninna Betty har hon lärt sig att mod är något man sätter på sig som rött läppstift, även om paniken bultar i kroppen. Nu känner sig Lorna ungefär lika modig som Bettys ängsligt darrande tax.Men till slut vågar hon öppna sig mot livet och kan se världen med nya ögon. Det aldrig är för sent att börja om!

Det är verkligen dags att läsa mer av Lucy Dillon.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.


Lång väg till rättvisa av David Baldacci
Genre: Kriminalroman
Serie: Atlee Pine (1)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-01-02
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Ole, dole, doff...

Det har etsat sig fast för alltid i Atlee Pines minne - kidnapparens fasansfulla ramsa när han valde mellan sexåriga Atlee och hennes tvillingsyster Mercy. Mercy blev bortförd, Atlee skonades. Hon återsåg aldrig sin syster igen.

Tre decennier efter den fruktansvärda natten arbetar Atlee Pine för FBI. Som agent arbetar hon ensam vid Arizona-avdelningen och ansvarar för Grand Canyon. När en mula hittas ihjälstucken vid botten av Grand Canyon och turisten som hyrt den är spårlöst försvunnen, kallas Pine in för att leda utredningen. Det visar sig snart att turisten inte rest till Grand Canyon för att beundra de vackra vyerna. Men när Pine börjat få ihop intressanta ledtrådar i fallet blir hon plötsligt bortkopplad från utredningen. Att vägra lyda order kan äventyra hennes karriär, men om hon inte fortsätter utreda fallet på egen hand riskerar hon nationens säkerhet. Pine tvingas till ett ödesdigert beslut.


Jag har inte läst så många av honom, men jag vill ge honom någon mer chans.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Inte utan dig av Harlan Coben
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 336
Utgivningsdatum: 2019-01-07
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
Femton år har gått sedan förortspolisen Napoleon Nap Dumas fick meddalendet att hans bror Leo och dennes flickvän Diana dött i vad som antogs vara ett självmord eller en olyckshändelse. Samma natt försvann även Naps tjej Maura utan förklaring.

Under alla år har Nap aldrig slutat leta efter sanningen. Och när Mauras fingeravtryck dyker upp i en misstänkt mördares hyrbil kommer Nap allt närmare svaren: om den kvinna han älskade, de barndomsvänner han trodde att han kände och Leos och Dianas tragiska dödsfall.


Jag har ett litet ambivalent förhållande till Harlan Coben. Ibland är han fantastisk. Ibland... inte så värst.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Svarta änkan av Johanna Mo
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 373
Utgivningsdatum: 2019-01-09
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Sex ungdomar hittas döda efter en häftig brand på Skeppsholmen i Stockholm. Utredaren Leona Lindberg kopplas in på fallet, och en förundersökning om mordbrand inleds. När ännu en våldsam brand bryter ut på Centralstationen mitt i rusningstid uppstår fullständigt kaos. Många skadas och dödas. Bränderna följer ett otäckt mönster och den enda överlevande som vet bakgrunden är en sextonårig flicka som ligger nedsövd, svårt brännskadad på Karolinska sjukhuset. Leona inser att ungdomarna har lockats in i en livsfarlig självmordslek som sprids via nätet. För att förhindra att fler dör måste hon snabbt ta reda på vad den går ut på, vem som kan tänkas ligga bakom, och var nästa brand kan komma att ske.Samtidigt fortsätter Leona sitt dubbelliv med en fot på var sida om lagen. Omständigheterna har tvingat henne att ligga lågt under en tid, men nu står hon i begrepp att sätta en ny plan i verket för att uppnå sina mål. Men planen innefattar en man som hon får oväntat starka känslor för, och problemet är att han inte är så samarbetsvillig.

Har varit nyfiken på hennes böcker ett tag nu.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Ur aska i eld av Jenny Rogneby
Genre: Kriminalroman
Serie: Leona (4)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2019-01-10
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
Hennes ögon är vidöppna. Hon har särat läpparna som för att tala. Menhennes döda kropp är infrusen i isen. Och hon är inte den enda.

När en ung trädgårdsarbetare upptäcker en kvinnokropp under isen somtäcker en damm i södra London kallas kriminalkommissarie ErikaFoster in för att leda mordutredningen. Offret är en ung, adlig societetsskönhet som tycks ha levt ett avundsvärtliv. Men när Erika börjar gräva sig in i fallet upptäcker honkopplingar till tre tidigare mord på prostituerade kvinnor som allahittats strypta med bundna händer och slängda som sopor ivattendrag runt London. Vilka mörka hemligheter dolde flickan i isen?

Erikas senaste fall slutade med en katastrof som ledde till flera polisersdöd. En av dem var hennes man. Nu hänger hennes framtida karriär ien tunn tråd, och hon tvingas kämpa inte bara mot en mer hänsynslösmördare än någon hon tidigare mött, utan också mot sina egnainre demoner. Och ju närmare Erika kommer sanningen, desto närmare Erika kommermördaren.


Ja. Jag vet. Jag är nog sist med att läsa den här serien, men nej, jag har inte börjat än.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Till det bittra slutet av Eva Dolan
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 384
Utgivningsdatum: 2019-01-11
Förlag: Modernista

Från Bokus
Ella Riordan är en samhällsaktivist som blev känd när hon misshandlades av polisen under en protestaktion. Nu ockuperar hon en byggnad vars ägare säger upp hyresgäster för att kunna omvandla huset till lyxiga bostadsrätter. Hon är fast besluten att stanna kvar och skydda de få kvarvarande hyresgästerna, trots dödshot. Men när Ella återvänder till sin lägenhet en sen kväll efter en fest uppe på taket med sina medockupanter möts hon av en fasansfull scen.I panik ringer hon sin granne Molly, som övertygar henne om att polisen inte kommer att tro på hennes berättelse.Tillsammans gör de upp en makaber plan. Men deras hemlighet riskerar snart att bli avslöjad. En granne berättar för Molly att han hört Ella gräla med en man i trapphuset. Misstron mellan Ella och Molly växer och efterverkningarna av den ödesdigra natten hotar att förändra båda deras liv för alltid.

Åh, en ny Eva Dolan!

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.I mörkret av Cara Hunter
Genre: Kriminalroman
Serie: Adam Fawley (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-01-16
Förlag: Louis Bäckelin Förlag

Från Bokus
En kvinna och ett barn hittas, svårt medtagna men vid liv, inspärrade i en källare. Ingen vet vilka de är och den förvirrade, äldre mannen som äger huset säger att han aldrig har sett dem. Grannarna är chockade hur har detta kunnat hända på deras lugna gata?

Kriminalkommissarie Adam Fawley gör ett genombrott i utredningen när det uppdagas att en annan ung kvinna och ett barn försvann i samma område för flera år sedan. Men inget är vad det först ser ut att vara och Fawleys eget förflutna gör sig påmint i jakten på en samvetslös förövare.


Gillade hennes förra bok så mycket.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Minnets slutna rum av Jan Bertoft & Håkan Tängnander
Genre: Kriminalroman
Serie: Vanja Ek (1)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-01-21
Förlag: Hoi Förlag

Från Bokus
Den kände festfixaren, kulturpersonligheten och samhällsdebattören mördas i sin exklusiva lägenhet mitt i centrala Stockholm. Kriminalinspektör Vanja Ek får ansvar över utredningen och regeringskansliet visar plötsligt ett stort intresse för mordet. Samtidigt pyr konflikterna inom polisen under ytan och hon får kämpa hårt med sin osäkerhet som chef, sunkiga attityder mot kvinnor och det ansträngda förhållandet till pressen. Saker kompliceras ytterligare när Vanja stöter på något som väcker minnen till liv från hennes eget, mörka förflutna och frågan är hur det kommer att påverka arbetet.

Jag har så svårt att motstå svenska deckare.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Stormskörd av Mattias Leivinger & Johannes Pinter
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-01-23
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
I en sjuksäng ligger polisinspektör Iris Riverdal försänkt i djup medvetslöshet. En pistolkula sitter begravd innanför hjässbenet, ändå återhämtar hon sig förvånansvärt väl.

I väntan på hennes uppvaknande söker kollegorna vid Stockholmspolisen febrilt svaret på vem den mystiske förövaren är. Han som låg bakom mordvågen i Stockholm och till slut dog i ett eldhav i Swedenborgskyrkan.

Samtidigt anländer två män till Stockholm för att slutföra det märkliga uppdraget. Med sig har de ett mardrömslikt vapen som dödar såväl kropp som själ. De överlevande samlar sig för slutstrid, för sin frihet eller undergång.

Alla har de sina speciella intressen i Iris. Men vem är vän och vem är fiende i det spel där hon plötsligt blivit centralpjäsen?


Jag blev nyfiken redan på den här duons förra bok.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.

10 kommentarer:

 1. Öhrlund, Lutteman, Dillon och Murakami vill jag också läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dillon har jag ett helt gäng olästa av så jag borde nog läsa dem först :)

   Radera
 2. Hm, där var det en del att läsa. Serien av Eva Dolan måste jag läsa ikapp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, Eva Dolans böcker är så bra. Så bra att jag är i fas med serien :)

   Radera
 3. Kastanjemannen låter verkligen som något för mig! :)

  SvaraRadera
 4. Många bra böcker som släpps i januari. Lite förvånad över att bokförlagen satsar så hårt direkt efter jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, speciellt som det knappt släpps några böcker alls i december. Lite som att de håller på dem :)

   Radera
 5. Haha, jag läste bara första meningen när inlägget kom och väntade sen med att kolla resten till jag själv var klar (först nu). Jag trodde du hade rensat men så var det inte :). Jag gjorde i alla fall mitt bästa med rensningen. Du har med flera som jag lockades av men som ströks i sista stund. Som de två sista och Baldaccis bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sorgliga är att detta faktiskt är den rensade listan ;) Jag hade nog kunnat göra den riktigt kort, om jag bara tog med de jag verkligen, verkligen vill läsa. Då hade det nog bara varit två stycken, men jag har så svårt med gränsdragning :)

   Radera