torsdag 6 december 2018

Hett i hyllan #173

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu susar vi förbi månaderna och stannar till i början av oktober.
När sambon väl förstod att han kunde komma hem med vilken bok som helst (i stort sett) från jobbet så släppte det ordentligt. En bror för en syster av Lena Matthijs är en av de tre han kom med vid det här tillfället.

Dessvärre så är detta fjärde delen i en serie om Hasse Nelander-Wein och jag har varken första, andra eller tredje. Jag har ofta klämt (mest virtuellt då) på första delen, Killing your darlings, men jag har insett att jag faktiskt inte kan köpa alla böcker jag eventuellt skulle vilja läsa. Å andra sidan känner jag att jag inte vill låna den, när jag nu har så många olästa i hyllan. Ett lyxproblem, visst, men lite av ett moment 22. Suck.

Så här står det på baksidan:
En kall marsnatt slutar en biljakt med att polisen prejar en röd sportbil av vägen. Kollisionen blir våldsam. Den unge mannen i sportbilens passagerarsäte slungas ut och omkommer omedelbart. Den döde heter Valon Bericha och hans bror Jashar satt bakom ratten. Båda är sedan tidigare välkända av polisen.

Även i polisbilen fanns ett brödrapar, Johan och Samuel Kangas. Johan, som körde, omplaceras dagen därpå till inre tjänst på ledningscentralen i avvaktan på utredning. Jashar svär på olycksplatsen att ta en blodig hämnd på sin nu döde bror och försvinner spårlöst efter förhör.Någon vecka senare kommer ett larm in till polisen om en övergiven bil på en skogsväg. Samuels patrull skickas dit och när han försöker öppna en av dörrarna briserar en kraftig sprängladdning.

Medan den svårt brännskadade Samuel Kangas kämpar för sitt liv kopplas kommissarie Hasse Nelander-Wein och hans kollegor in på fallet. Johan Kangas och hans familj flyttas till skyddat boende på grund av hotbilden. Jakten efter Jashar är i full gång.

Polisen hittar snart oväntade kopplingar mellan Johan och Jashar. En okänd avsändare har skickat vykort till dem båda med texten: En bror för en syster. I deras förflutna döljer sig ungdomssynder, rivalitet och upplösta allianser. Ett tio år gammalt ärende med en död flicka i en simbassäng blir intressant i utredningen.

Denna gång verkar Nelander-Wein ha fått ett fall som snart visar sig vara mer komplicerat än han någonsin kunnat ana och dess dramatiska upplösning kommer som en fullständig överraskning.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

11 kommentarer:

 1. Lät som en intressant deckare. Men fjärde delen..
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2018/12/06/hett-i-hyllan-121/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så jobbigt när det blir så här... :(

   Radera
 2. Man vill ju läsa i rätt ordning http://eggetbok.blogspot.com/2018/12/hett-i-hyllan-73.html

  SvaraRadera
 3. Känner inte till den där boken men den låter ju spännande. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2018/12/hett-i-hyllan-173.html

  SvaraRadera
 4. Ja, man vill ju läsa i rätt ordning, och förstår din tanke med moment 22, känns igen ibland.

  Mitt bidrag
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2018/12/hett-i-hyllan-vecka-492018.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju en liten fåfäng förhoppning att jag någon gång ska komma ikapp och då ska jag låna på biblioteket :)

   Radera
 5. En novellsamling från mig denna vecka: https://bokdivisionen.wordpress.com/2018/12/06/hett-i-hyllan-tiggarflickan/

  SvaraRadera
 6. Kan du inte skaffa de tidigare delarna från Bokbörsen, bibblan eller nått? Sent omsider kommer här min urgamla, dammiga bok.
  https://scyllashylla.blogspot.com/2018/12/hett-i-hyllan-4.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köpa vill jag inte, jag vet ju inte ens om jag gillar :) Låna är väl det som är närmast till hands, men även det tar emot. Jag har ju så många olästa själv...

   Radera