måndag 20 maj 2019

Film: Isn't it romantic

Titel: Isn't it romantic
Originaltitel: Isn't it romantic
Genre: Komedi
Regissör: Todd Strauss-Schulson
Manus: Erin Cardillo, Dana Fox, Katie Silberman
Skådespelare: Rebel Wilson, Liam Hemsworth, Adam Devine, Brandon Scott Jones, Betty Gilpin
Utgivningsår: 2019
Produktionsland: USA
Längd: 88 min
Serie: -
Såg den på Netflix 3 maj 2019

Handling
New York City-arkitekten Natalie arbetar hårt för att bli sedd på jobbet, men blir snarare ombedd att hämta kaffe och slänga andras skräp än att designa stadens nya parkeringshus. Som om det inte vore nog blir Natalie, som är en livslång cyniker när det gäller kärlek, medvetslös efter att ha blivit rånad. När hon vaknar upp har hon plötsligt hamnat i sitt livs värsta mardröm – en romantisk komedi – där hon har huvudrollen.

Min kommentar
En komedi är ju alltid avkopplande för hjärnan att se när den har gått på högvarv ett par dagar. Envis som jag är så fortsätter jag dessutom att ge Netflix chans efter chans. Jag vet ju att det finns guldkorn där. Isn't it romantic är tyvärr inte ett av dem. Men den hade kunnat vara.

Filmen har en lite annorlunda vinkling på romantisk komedi, men den är ändå samma likadan. Det fanns en del poänger, det ska jag ge den, och det blev ett och annat skratt, men jag tycker den misslyckas med det den (som jag tror att den) försöker göra. Den driver friskt med romantiska komedier, tyvärr går de inte hela vägen. Isn't it romantic blir inte en riktig parodi, i stället blir den exakt det den försöker parodiera.

En annan sak som drar ner betyget är att grundkonceptet, det hela filmen vilar på, tyvärr är något som jag har extremt svårt för. Dallas förstörde det för mig för över 30 år sedan och jag har uppenbarligen inte hämtat mig ännu.

Rebel Wilson är riktigt bra, hon har en härlig karisma och hon är trovärdig. Om man nu kan använda just det ordet för den här typen av film. Även Adam Devine är bra, men den som stjäl showen är Brandon Scott Jones. Hans parodi på Den-homosexuella-bästa-vännen är lysande.

Isn't it romantic är precis vad den utger sig för att vara och är en underhållande bagatell som får mig att må bra.Letterboxd hade den 2,7 i genomsnitt (beräknat på 30 296 betyg).
IMDb hade den 5,9 i genomsnitt (beräknat på 35 997 betyg).
Jag ger den 3,0.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

4 kommentarer:

 1. Jag såg den en dag när jag var hemma och var sjuk. Perfekt läge! Så den fick 7,0 från mig... Tillfället gör allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är bara överkänslig mot det där som är själva premissen för allt som händer. Nu började det liksom med att jag blev irriterad. Perfekt sjuksängsfilm!

   Radera
 2. Den har jag också sett. Jag tyckte att den var okej men inte så mycket mer. Kul för stunden men snabbt bortglömd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Definitivt helt okej. Det är en typisk film där man vet exakt vad man får :)

   Radera