torsdag 14 januari 2021

Hett i hyllan #283

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Den näst sista från bokrean 2017.
För ganska många år sedan (wow, det är snart nio!) läste jag första boken i serien Berättelsen om Blodet av Anders Björkelid där Frostskymning är fjärde och sista delen.

En väldigt jobbig dag i mars, då jag suttit och gjort mängder (femton stycken) av olika tester (inte den sorten som har med sjukdomar att göra, utan med datorer) från tidig morgon till eftermiddag så var jag helt slut. På hemvägen passerade jag ett varuhus och eftersom bokrean fortfarande var igång och jag tyckte att jag hade gjort mig förtjänt av det, så gick jag in. Det här är en bok som jag faktiskt letade efter väldigt länge, men den var helt omöjlig att få tag i. Alltså köpte jag den. Av någon okänd anledning så har jag fortfarande inte läst den. Inte heller har jag läst de två delarna som föregår denna. Det var väldigt nära att serien kvalificerade sig för min Finish That Series-utmaning i år, men den slank inte igenom det allra sista nålsögat. Kanske något annat år.

Så här står det på baksidan:
När Sunia och Wulf återvänder efter tio år i underjorden har krig brutit ut. Kylan hotar allt i sin väg och frostskymning, galgmännens kallaste illdåd, råder. Det gamla förbundet med de underjordiska är brutet men framför tvillingarna skuttar det märkliga Sommarynglet som har en karta istället för ansikte. Tyngda av Blodets mörka historia beger de sig mot Isträsket för att försöka finna Blodets gamla regalier. Kanske kan de på något sätt hjälpa dem i kampen mot Kylan. På vägen möter de vänner och fiender och tvingas gång på gång ompröva tankar och sanningar. De slåss mot en krypande insikt att deras döda far fortfarande styr dem från andra sidan graven och att ingenting är vad de tidigare trott. Finns svaren i det frusna palatset med den tomma tronen?
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Om jag inte tar fel så har dottern en bok av honom (Ondvinter?) men om hon läst den vet jag inte. Själv har jag inte läst den i alla fall.
  Här är mitt:
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2021/01/14/hett-i-hyllan-228/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ondvinter ja, det är första delen i den här serien och än så länge den enda jag har läst.

   Radera
 2. Oj. Jag undrar just om jag skulle ha kommit in i fantasygenren om jag hade fötts mycket senare. När jag var barn och ung fanns ju inte alls så mycket sånt.
  http://mosstanten.se/2021/01/14/hett-i-hyllan-88-hjartat-i-var-vanskap/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantasy funkar inte alltid för mig heller. Bäst funkar det om det inte skiljer sig alltför mycket från vår egen värld. Då är det inte så stor skillnad mot Jules Verne, som jag slukade allt jag hittade av när jag var... yngre 🙂

   Radera
 3. Jag tror att jag har läst de tre delarna innan denna men jag är inte säker kan ha tredje boken oläst. Men nu när jag är osäker på vilka jag läst och/eller jag kommer ihåg handlingen så känns det svårt att veta om jag vill läsa klart serien. Men inom en framtid vill jag nog det men jag vet inte när.

  Min hett i hyllan denna vecka
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/01/hett-i-hyllan-vecka-2-2021.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tvekade faktiskt lite innan jag köpte den. Det känns lite osäkert om jag någonsin kommer till de här böckerna. Får nog göra en liten kraftansträngning.

   Radera
 4. Jag har sett författarnamnet men ej läst något. https://eggetbok.blogspot.com/2021/01/hett-i-hyllan-110.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hela den här serien har ju en del år på nacken.

   Radera
 5. Känner inte till den boken. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2021/01/hett-i-hyllan-283.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte hur jag lyckades snappa upp de här böckerna, men nu står de där i alla fall.

   Radera
 6. Den där var helt ny för mig. Tjusigt omslag! Här är min: https://scyllashylla.blogspot.com/2021/01/hett-i-hyllan-30.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. 😳 Jag har nog inte reflekterat över omslaget. Ville ju bara ha boken.

   Radera