onsdag 27 januari 2021

Kommande böcker februari 2021

Det är tur att jag numera kommer ihåg att det inte brukar vara så många intressanta boksläpp i februari. Annars hade jag blivit lite orolig.

Det nya livet av Helena Dahlgren

Genre: Romance
Serie: Ellens val (1)
Antal sidor: 220
Utgivningsdatum: 2021-02-08
Förlag: Lovereads

Från Bokus
En stad, många drömmar. Året är 1915 och Ellen har just klivit av tåget i Ljungsala, en universitetsstad i södra Sverige. Hon har rest dit för att träffa sin syster, men blir snart indragen i stadens alla lockelser. Vänskap och kärlek uppenbarar sig och för första gången känner Ellen att möjligheterna är oändliga. Något väcks till liv i henne. Kanske kan även hon bli något? Men vägen mot drömmen visar sig bli svårare än hon först trott. I en värld där nytt och gammalt möts börjar kvinnor upptäcka nya vägar - i livet och i kärleken. Men inget kommer utan svårigheter.

Helena Dahlgren ja... det här verkar vara lite annorlunda mot vad hon brukar skriva och kanske inte riktigt min genre. Men ändå. Och andra delen släpps samma dag.Paradis City av Jens Lapidus

Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2021-02-24
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Sverige i en nära framtid. Motsättningarna har hårdnat: för att skydda de priviligierade har murar byggts runt no-go-zoner. Störst är Järva. När inrikesministern vågar sig dit går allt fel, hon kidnappas. Polisen står handfallen, tills en desperat idé kläcks: att skicka in den häktade, njursjuke Emir. Hållhaken är grym: utan statlig dialys dör han.

Jag har ett par böcker kvar att läsa av Jens Lapidus, men han är alltid intressant.Hemligheten på Seaview Cottage av Emily Gunnis

Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 334
Utgivningsdatum: 2021-02-24
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
1960: Trettonåriga Rebecca lever i skräck för sin faders ilska. Samma natt som en storm drar in från havet hör hon hur någon knackar på nedervåningen i Seaview Cottage och hur en diskussion följer. När polisen senare kommer är båda föräldrarna döda och besökaren försvunnen. Men ingen tror på Rebeccas berättelse.

2014: Journalisten Iris får i uppdrag att skriva om en kvinna som rymt med sitt nyfödda (och sjuka) barn från sjukhuset. Spåren leder förvånande nog Iris till hennes mammas barndomshem: Seaview Cottage. Och historien som börjar nystas upp har varit begravd länge ...


Jag vet inte vad det är, men det verkar ju som att jag alltid lockas av böcker med ett hus på omslaget.Snöblind av Ragnar Jónasson

Genre: Kriminalroman
Serie: Det mörka Island (1)
Antal sidor: 256
Utgivningsdatum: 2021-02-25
Förlag: Modernista

Från Bokus
I en isolerad fiskeby på norra Island, en ödslig trakt där ingen låser sina dörrar, upptäcks en ung kvinna halvnaken i snön, blödande och medvetslös. Samtidigt har en äldre, uppburen författare fallit till sin död.

Ari Thór - nybliven polis på sin första postering, långt från flickvännen i Reykjavik - dras rakt in i hjärtat av det lilla samhället. Ett samhälle där det blir allt mer uppenbart att det inte går att lita på en enda människa. Där hemligheter och lögner har blivit ett sätt att leva.


Jag är alltid nyfiken på böcker av Ragnar Jónasson.

8 kommentarer:

 1. Hemlighetsboken med huset verkar jättespännande! Tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men visst gör den! Och så huset på framsidan... det måste vara en av mina triggers 🙂

   Radera
 2. Wow, en mer än mig! Jag lyssnade på Lapidus "live" en gång på en författarkryssning och han var verkligen kul och intressant att lyssna på. Men tyvärr har jag svårt för den typen av böcker men gängkriminalitet etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen har jag också lite svårt för det där med gängkriminalitet och liknande, men det är något med Lapidus när han är bra 🙂

   Radera
 3. Helena Dahlgrens bok är jag nyfiken på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter egentligen inte som min genre, men ibland så spelar det ingen roll om författaren är rätt 😁

   Radera
 4. Har du läst Paradis City än? Rekommenderas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har inte kommit till den. Jag gillar att läsa böcker i den ordning som författaren har skrivit dem och jag har inte läst klart serien om Teddy & Emelie än.

   Radera