torsdag 28 januari 2021

Hett i hyllan #285

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då har vi gjort en snabb framspolning till april 2017.
Kolibri av Kati Hiekkapelto hade jag med i mitt inlägg om intressanta boksläpp i april 2017, vilket betyder att jag var nyfiken på den redan då.

När jag sökte lite i bloggen på den här boken så upptäckte jag att den har varit med på otaliga listor genom åren. Redan i augusti samma år, alltså 2017, så var den med på en lista över böcker jag såg fram emot att läsa den hösten. Det verkar inte ha hjälpt alls. Jag som dessutom verkligen vill läsa mer böcker från Finland. I år har jag tagit med den i min Boktolva. Då vet jag i alla fall att den blir läst under året.

Så här står det på baksidan:
Anna Fekete har ett förflutet - som barn flydde hon kriget i Jugoslavien - och nu är hon precis i början av sin karriär som brottsutredare i en nordlig finsk kuststad. Hon har blivit inkastad i ett högprofilerat, till synes olösligt fall som fångat hela nationens intresse. Och det hjälper inte att hennes nya medelålders partner, Esko, inte ens bryr sig om att dölja sina rasistiska fördomar.

En ung kvinna har mördats i ett joggingspår och ett smycke föreställande en aztekisk gud har återfunnits i hennes ägo. Inom kort följer ännu ett mord, och allt tyder på en seriemördare, som får smeknamnet Kolibrin. Men kan Anna spåra upp mördaren innan han - eller hon - slår till igen? Och till vilken kostnad för henne själv?
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Den har jag faktiskt läst... Tack vare Deckarfestivalen
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2021/01/28/hett-i-hyllan-230/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får kanske flytta närmre Sundsvall så jag också kan gå på Deckarfestivalen. När det nu blir aktuellt igen.

   Radera
 2. Den har jag inte läst, men jag tycker att jag känner igen titeln. Att ta med en bok i ett projekt kan absolut hjälpa till med att få den läst.
  http://mosstanten.se/2021/01/28/hett-i-hyllan-90-israpport/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det brukar vara ett säkert sätt för mig att få böcker lästa 🙂

   Radera
 3. Den skulle jag vilja läsa. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2021/01/hett-i-hyllan-285.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med och det kommer att hända i år 🙂

   Radera
 4. Kolibrin har jag hört talas om men har inte läst även om den verkar intressant.
  Min finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/01/hett-i-hyllan-vecka-4-2021_28.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner lite att jag läser alldeles för få finska författare. Dags för bot och bättring.

   Radera
 5. Tycker att jag känner igen författarnamnet, men kan inte påminna mig om att jag sett boken förut. Jag vill också läsa mer finskt. Framöver när månadens språk är finska har jag preliminärt planerat in två andra deckare. Ska bli kul.
  Jag skrev mitt inlägg sent igår kväll, men glömde att gå in och kommentera och lämna länken. Här är den nu, sent omsider: https://scyllashylla.blogspot.com/2021/01/hett-i-hyllan-32.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer ändå en del finskt, dock inte tillnärmelsevis lika mycket som norskt eller danskt. Det är lite synd. Jag tror det kan vara minst lika bra.

   Radera
 6. Ja ibland undrar man hur många listor en bok måste hamna på för att bli läst! :) Jag var med igår såklart men hann inte in och länka men du brukar ju hitta in ändå. Jag hade en feelgood: https://bokdivisionen.se/2021/01/28/hett-i-hyllan-finns-det-en-finns-det-flera/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om boken hamnar på rätt lista så räcker det med en 😁 Mina utmaningar är jag benhård med.

   Radera